Ово нећете видети у режимским медијима (фото, видео)

4.7
(7)

У суботу, 31. августа, у 11 часова председник општине Стари град Марко Бастаћ је са присталицама опозиције извршио последњу блокаду радова на Тргу републике, указујући на бројне пропусте и малверзације током маратонске и преплаћене реконструкције главног београдског трга.
Марко Бастаћ оптужио је градску власт и заменика градоначелника да су реконструкцијом Трга републике „уништили“ срце престонице на штету суграђана потрошивши велике суме новца.

– Опозиција се ујединила како би спасила Трг републике и заваљујући нашим блокадама радова, сада саобраћај пролази обновљеним Тргом. Такође, нашим реакцијама уштедили смо грађанима и три месеца живота пошто смо их натерали да убрзају радове, рекао је Бастаћ и додао да је реконструкција главног централног трга толико катастрофално уређена да су извођачи радова заборавиили да ураде и сливнике у обновљеним улицама.

Никола Јовановић, шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Града Београда је навео да је ово обично „шминкање“ града и обећао да будућа власт то неће радити, као и шта је урађено са тих 10 милиона евра осим што је „умио“ Трг републике.

Присутнима се у име градског одбора Српског покрета Двери обратила и Драгана Трифковић која је као инђињер просторног планирања истакла да је реконструкција Трга репеблике однела много пута више новаца него што је било потребно за уређење овог трга.

Док су представници опозиције, окупљени око Савеза за Србију обраћали се новинарима све време је Сима Спасић, са мегафоном гласним добацивањем покушавао да омете њихову конференцију за медија.

србин.инфо

Србин.инфо,Твитер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВОЗИ МИШКО! Возио тротинет 80 км на сат аутопутем у Београду (видео)

5 (2) На интернету се појавио снимак на којем се види како мушкарац вози тротинет …

Од изградње београдског метроа је само рат скупљи: “Возној карти будућности” одавно истекао рок

5 (5) Власт је поново подгрејала причу о почетку изградње београдског метроа, што упућује на …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Свака власт која сазида на ледини неки нови део града нека га слободно уреди како мисли да треба. Али немојте да рушите и скрнавите старо, оно што чини дух овог града да би на том месту зидали ново и безлично. И то само због ситне ћари на материјалу, машинама и провизији. Јефтино продајете једну од својих последњих шанси да будете упамћени по било чему добром.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *