Насловна / Србија / Овој треба забранити да прича јер кад одвали ИДИОТИЗАМ…

Овој треба забранити да прича јер кад одвали ИДИОТИЗАМ…

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је у Берлину да је решење за питање Косова и Метохије у компромису, а да је за њу компромис – нека тачка између тога да је Косово Србија и тога да је Косово независно и да ће га Србија само признати.

„Компромис је између те две стране. Али, ако неко инсистира да је Косово независно и да ће Србија само да га призна, то неће десити, већ ће Београд наставити да инсистира на томе да је Косово Србија”, рекла је Брнабић у Берлину, на Европском форуму „Србија у ЕУ”, у организацији Фондације Конрад Аденауер.

Она је истакла да је Пандорина кутија отворена пре 10 година, када је Косово прогласило независност мимо свих демократских принципа.

„Ми покушавамо да је затворимо и то ће бити тешко. Не знам да ли ће бити могуће, ја бих волела да нађемо компромис и да се сви заједно померимо у будућност”, рекла је Брнабић, преноси Танјуг.

Премијерка је подвукла да Косово није исти случај као Хрватска, БиХ, Словенија или Македонија, јер су то биле признате републике у оквиру СФРЈ, док је Косово и Метохија увек било интегрални део Србије.

Како је рекла, Косово је тешко и, пре свега, емотивно питање.

Брнабић је подвукла да је Србија данас у много другачијој ситуацији него пре пар година, захваљујући пре свега председнику Републике Александру Вучићу, који је у свом говору на инаугурацији рекао да, када размишљамо о будућности Србије и Балкана, морамо са собом да отворимо интерни дијалог о Косову и на који начин желимо да решимо то питање.

Указала је да замрзнути конфликт никако није добро решење, које ће нас увек вући уназад.

Брнабић је рекла да се понекад осећа као да је затворена у „шизофреној” политици када на једном састанку говори колико Србија може да напредује захваљујући четвртој индустријској револуцији, а након тога иде на састанак који се тиче инцидената и напада на Србе на КиМ.

„То је политика 19. века и док не решимо то питање, бићемо затворени између политике 19. и политике 21. века. Зато мислим да је решење у компромису”, подвукла је председница српске владе.

Актуелно

Цвијетин Миливојевић: Добро јутро, Државни Врше – откуд, сад па, Kосово „најважнија тема!?

Врховник се јуче, изнебуха, досетио: Знам за јадац – Kосово и Метохија је данас најважнија …

Вучић Патријаршији напао владику Теодосија и нагласио „да се можемо заносити још неко време идејом да је Косово наше“

Епископ Диселдорфа и Немачке Григорије рекао је да од председника Србије Александра Вучића, када је …

Један коментар

  1. Obzirom da je zbunjena i ne vidi rešenje, predlažem joj da obavezno posluša reči hrvatskog istoričara Gorana Šarića. Em joj je zemljak, em je kao istoričar mnogo dobronamerniji i mudriji od nje, koja je na „čelu“ srpske vlade !!!
    https://www.facebook.com/zoki.cika.94/videos/2185664974988788/UzpfSTExNDE0MzUyOTU6MTAyMTY4NTgwMTg3Nzk3MDc/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *