Пантић: Референдум ипак 14. и 15. фебруара

0
(0)

Референдум на северу Косова ипак ће бити одржан, као што је и предвиђено, саопштено је после састанка председника општина и шефови посланичких група локалних самоуоправа

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Референдум на северу Косова ипак ће бити одржан, као што је и предвиђено, 14. и 15. фебруара, саопштио је новинарима председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, после састанка председника општина и шефови посланичких група локалних самоуоправа.

Пантић је на конфернцији за новинаре рекао да је министар за Косово и Метохију Горан Богдановић на састанку са председницима опстина са севера Косова прошле недеље пренео став Владе Србије да је референдум, на коме ће се грађани изјаснити да ли прихватају косовске институције или не бити одржан, у овом тренутку непотребан, али да није оспорио право његовог одржавања.

 Према његовим речима, представници локалних самоуправа су изразили спремност да разговарају са неким кога Влада овласти како би им било предочено због чега референдум угрожава државне и националне интересе.Међутим, до сада им се из државног врха нико није обратио по овом питању, па је на консултацијама шефовма одборничких група закључено да нема разлога за одлагање референдума .

После изјаве известиоца Савета Европе Јелка Кацина да референдум ни на који начин неће угрозити добијање статуса кандидата Србије за чланство у ЕУ, односно да нема никакве везе са тим чином, на јутрошњим консултацијама са шефовима одорничких група закључено да нема разлога за одлагање и референдум, рекао је Пантић.

Пантић тврди да јединство поводом референдума постоји у све четири општине на северу Косова и , без обзира на извесно неслагање у општини Лепосавић, референдум ће и тамо бити одржан.

„Сви председници општина су у разговору са министром Богдановићем прошле недеље поновили да уколико нам било ко докаже да је референдум штетан по државне и националне интересе да смо спремни да га одложимо. Обзиром да нам никаква уверавања нису пружени, референдум ће бити одржан како је и планирано“ -казао је Пантић.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

П. Васиљевић: Шта нам казује Гренелова изјава о Трампу и Косову

4.6 (5) Гренелова порука да је Трамп свестан погрешне косовске политике у последњих 20 година, …

Kорона коштала Србију 510.000 радних места са пуним радним временом

5 (3) Пандемија вируса корона највише је погодила мала предузећа у Србији и довела до …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *