Тадић је преписао Ахтисаријев план

0
(0)

БЕОГРАД – Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да је Устав Србије за ту странку тачка коју неће прећи када је у питању Косово и Метохија и да ће, уколико дође на власт, грађанима отворено рећи шта око те покрајине може да се уради.

„Уколико не буде могуће спровести све оно што пише у Уставу Србије, прво бисмо сели са свим политичким странкама и установили шта је то што можемо да добијемо, а то сада не знамо, јер не знамо како тече преговарачки процес. И то можемо знати тек када бисмо дошли на власт, када ћемо отворено грађанима рећи како ствари стоје“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Упитан за план председника Србије Бориса Тадића о Косову, Вучић је одговорио да у Тадићевом плану није видео ништа ново и интересантно, као и да је „преписан из Ахтисаријевог плана“.

„Шта је ту Тадићево, то пише у Ахтисаријевом плану. Ако каже специјални статус за север Косова, да ли то значи да признаје Косово и у оквиру чега је тај специјални статус – у оквиру Косова или у оквиру Србије“, упитао је Вучић.

Он је додао да Тадић са тим планом није упознао ни Скупштину Србије, нити политичке странке.

На питање како гледа на најаву челника четири општине са севера Косова да постоји могућност одустајања од најављеног референдума, Вучић је рекао да ће СНС увек бити уз народ на Косову и подржати оно што он одлучи, додајући да напредњаци нису ни учествовали у доношењу такве одлуке.

Вучић је поновио да је изборе у Србији потребно што пре расписати, наводећи да је у држави тренутна незапосленост 23,7 одсто, што је, тврди, највећа стопа у њеној историји.

Он је додао да ће СНС уколико победи на предстојећим изборима прво променити Закон о јавним набавкама и новац који би на тај начин био уштеђен уложити у пољопривредну производњу.

Извор: Танјуг

 


Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У суботу протест испред САНУ: Доста ћутања, Костић да сноси одговорност (ВИДЕО)

5 (3) У суботу 16 јануара нас неколико је решило да дође испред зграде Српске …

Горан Пајић: Српска обавештајна служба је у колапсу, Хрвати и Немци су свуда! (видео)

5 (4) Иако је целу деценију Горан Пајић провео је у Јединици за обезбеђење Слободана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend