Пензије се смањују од 3 до 16, а плате од 10 до 16 процената!

0
(0)

Председник Владе меког срца је одлучио да најсиромашнији, са приходима до 25 хиљада неће бити на удару ових мера и уједно одлучио да данас мање сиромашни већ сутра постану најсиромашнији.

Европска унија је одмах реаговала, како доликује правом пријатељу Владе, али не и Србије, подршком мерама које је изнео председник Владе. Зашто и не би: бриселској администрацији се плате не смањују, неће они да живе у Србији коју треба бацити на колена.

Председник Владе, који непрестано понавља да говори истину, рекао је у априлу да „нећемо смањивати пензије, све док не урадимо све и не покушамо све да дефицит смањимо другим средствима и методима.“ Ако већ стално истиче да говори истину, ваљало би да нам каже шта је то „све“ од априла до сада урађено и покушано, која су то средства и методе примењене да би се избегло снижавање пензија, па су се показале недовољним?

Ако одговори истинито, да је то било смањање дневница за службена путовања и смањено  коришћење службених возила, само ће да потврди чињеницу да се ради о неозбиљној и неодговорној Влади, која за досадашње пуне две године власти не само да није поправила стање српске економије, већ ни у тренутку њене друге реконструкције није имала никакав јасан план њеног опоравка.

И сада, када и поред тога што две године врши власт, Влада и њен председник говоре користећи будуће време као једини глаголски облик, сазнајемо да је повећање беде становништва заправо срећна вест, јер представља корак напред ка срећној будућности.

Са овом и оваквом влашћу будућност Србије не може и неће бити ништа друго да даље пропадање српске привреде, све веће осиромашење грађана, разградња демократских институција, чекање на пријем у предворју ЕУ, признавање независности Косова и Метохије, наставак процеса дезинтеграције  државе, кварење односа са пријатељским земљама…

 

Демократска странка Србије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Преурањено“ је говорити шта ће бити с пензијама

4.2 (5) Фискални савет предлаже да се због пандемије вируса корона пензије у 2021. усклађују …

Србија: Држава презадужена, 2021. замрзавање зарада у јавном сектору

5 (3) У 2021. години потребна је контрола раста пензија и плата, а оправдано би …

3 Коментара

  1. -Не баца се Сербија на колена Србија се уништава.Боље речено, део је већ уништен, сада се креће на становноштво.Младе породице са децом се у све већем броју исељавају,а деде, бабе, и старије становништво остаје на милост и немилост неспособној и ненаклоњеној власти.Половину и више народа ће уморити глађу, само да не дирну лоповчине које су нас претходних година и довеле у ту ситуацију.Да је лаж, обећана борба против пљачкашке приватизације очигледно је, као и сва досадашња обећања. И ови као и претходни налазе своју рачуницу, а у њој нема места за народ.А, народ зачаран седи и седи!!!Невероватно,где се изгуби дух србинов.

  2. Da bi spasili ovu državu neophodno je svesti plate u javnom sektoru JP i penzije na 25.000,00. Ko hoće veću platu neka uzme kredit kod „BRAĆE“ arapa po kamatnoj stopi od 3%. (vUČIĆ JE DOBIO PO 2%). Pa dok se stane na noge do tada neka se razmisli kako dalje. Kome se nesviđa neka nađe posao negde na drugoj strani. U ovaj predlog netreba uvrstiti privatni sekor.

  3. U pravu je gospodin Jevdjovic, ja cak predlazem da se svi penzioneri pobiju. Sto da opterecuju ovu napacenu zemlju.Samo javlja se problem sta sa gospodinom Jevdjevicem kad i on bude penzioner. Interesuje me i to kako on zaradjuje i to koliko placa porez ovoj drzavi. Kada iskreno odgovori onda neka prica o smanjenju penzija. Javni sektor ne treba mesati sa penzijama. Partijske kadrove najuriti i eto rasterecenja drzave. Privatni sektor neka izmiruje svoje obaveze i resen problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend