Пензионер Вучићу: Не требају ми твоје лизалице и цуцле, врати паре што си опљачкао!

Пензионер Вучићу: Не требају ми твоје лизалице и цуцле, врати паре што си опљачкао!

Пензионерима ће од понедељка на кућну адресу стићи првих 700.000 пакета витамина – поклон који им је спремио и обећао председник државе Александар Вучић. Има и оних пензионера који сматрају да им такав поклон није потребан. “То је најобичнија лизалица, цуцла варалица – не треба ми то”, поручује пензионер Миле Делић.

„Не треба ми то, ја сам здрав као дрен. Имам велики број пријатеља лекара, супруга је апотекарица и сви они знају која помоћна лековита средства и суплементе треба користити, не треба он да ми бира. Он сигурно не зна да гвожђе, ако се узима без фолне киселине, узима се џабе, организам га не ресорбује. Сваки пензионер зна шта њему треба и шта му фали“, каже Делић за Нова.рс.

Председнику Александру Вучићу поручује да треба да врати оно што је пензионерима одузето када су им годинама била умањена примања.

„Он треба да нам врати оно што је опљачкао законом од 2014. до 2018. године. Ја ћу сам да купим шта ми треба. Тим законом он је мени одузимао од пензије 48 месеци, 48 рата, а најмања рата је била 105 евра, а највећа 126“, љут је Делић.

„Он је из моје куће од 2014. украо једну велику прелепу торту са пуно украса, а сада ми, с времена на време, шаље неке цуцле и лизалице. Фол, да ме утеши. У ствари, он то ради да би био на екрану, то ја тако видим“, примећује овај, како сам за себе каже „бунтовни пензионер“.

Наш саговорник констатује и да председник никада није објавио шта је са тим новцем, који је узет од пензионера, учињено.

„Он је, по мени, то страћио. Све то иде из нечијег џепа и нечијих уста. Замислите колико је само унучића ускраћено за неко дечје, ситно задовољство. Деца се обрадују најслађе ситним стварима, не требају им камиони, авиони и све остало“, сматра Делић.

Каже да планира да сними и овековечи уручење витамина који ће му стићи од председника државе.

„После ћу ја правити неку шегачину, са Вучићем није другачије“, најављује овај пензионер којем није први пут да се обраћа и шаље поруке председнику државе.

Миле Делић је два пута Вучићу враћао једнократну новчану помоћ која је била уплаћивана пензионерима. Биле су то уредно попуњене уплатнице упућене на адресу Председништва, али са Андрићевог венца није добио прикладну реакцију

„Од када он ради неке своје маневре, безвезне, ја, када сам погођен, ја му увек одговорим. Ја бих волео да он мене барем спомене, да каже ‘онај љути пензионер’, али неће, не одговара му то“, помало као да је разочаран је Делић.

После витамина, пензионери ће, како је најавио председник државе, добити првих 30 евра, у септембру 50, а у новембру још 30 евра. Све су то прилике да наш саговорник, „бунтовни пензионер“, поново упути поруку Александру Вучићу.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Како живе пензионери у Србији: 300.000 људи прима мање од 15.000 динара

Како живе пензионери у Србији: 300.000 људи прима мање од 15.000 динара

Милион пензионера у Србији месечно живи са приходима до 30.000 динара. Пензије око трећине њих …

Белорусија нам поклонила МИГ-ове а Србија забранила белоруским авионима да користе српски ваздушни простор!

Белорусија нам поклонила МИГ-ове а Србија забранила белоруским авионима да користе српски ваздушни простор!

Србија, Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Шпанија, Лихтенштајн и Норвешка придружиле су се одлуци ЕУ, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *