fbpx

Пензионерка ПKБ-а штрајкује глађу испред кабинета Вучића

5
(1)

Пензионерка Пољопривредног комбината Београд (ПKБ) Рајка Мељник започела је штрајк глађу испред кабинета председника Србије Александра Вучића, а остали незадовољни пензионери и бивши радници ПKБ блокирали су саобраћај испред Привредног суда у Масариковој улици, незадовољни због тога што држава одбија да им исплати надокнаду по основу акција после продаје тог комбината.

Удружење пензионера и бивших радника, њих око 3.000 који потражују акције протестоваће према речима председника тог удружења Милинка Миладиновића и у среду у подне са захтевом да их прими председник државе који то одбија месецима, а Привредни суд је након што су покренули тужбе до сада пет пута одлагао рочиште.

Они су протест одржали и прошле недеље на истом месту, када су тражили да их прими председник Вучић најављујући да ће у супротном радикализовати протест и блокирати цео град.

ПKБ је приватизован у септембру 2018. према објашњењу Министарства привреде по моделу продаје дела имовине и капитала у власништву Србије и Акционарског фонда у зависним друштвима Еко-лаб, ПKБ Агроекономик.

Пре тога од 2015. године то предузеће је разним закључцима, један од њих је потписао и садашњи председник државе Александар Вучић, прешло у државно власништво, а када је 2018. године продато компанији Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата по Закону о приватизацији радници су имали право на акције, али им је то право ускраћено.

ПKБ, односно највећи део те фирме је продат 2018. године за 122 милиона евра као имовина у коју спада око 17.000 хектара пољопривредног земљишта, сточни фонд од око 17.000 грла, на десетине машина и резервних делова.

Аутор: Бета, ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Погледајте како више полицајаца батина и онесвешћује жену (видео)

4.3 (6) Ово што ћете видети је изгледа врховни домет онога што је некада било …

Велики конвој полиције иде из Новог Сада ка Београду (видео)

5 (3) На аутопуту из правца Новог Сада ка Београду данас око поднева снимљена је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *