fbpx
Насловна / Србија / Економија / Пиреус банка продаје све, одлази из Србије и са целог Балкана!

Пиреус банка продаје све, одлази из Србије и са целог Балкана!

Банка Пиреус, чијих се 26,2 одсто налази у власништву грчког фонда за спасавање банака ХФСХ, још увек је суочена са проблемом ненаплативих кредита после дубоке рецесије у Грчкој која је погурала незапосленост на рекордно високе нивое

Грчка Пиреус банка намерава да прода подружнице у Србији, Бугарској, Румунији, Албанији и Украјини, као део плана за смањење изложености према иностранству, пренела је агенција Ројтерс.

Шта се дешавало у овој банци у време велике кризе у Грчкој

– Наша визија је да будемо најкредибилнија банка у Грчкој. Наш стратешки план има смисла и није илузија – казао је Мегалоу, који је у априлу преузео функцију генералног директора.

РЕЦЕСИЈА У ГРЧКОЈ ИХ И ДАЉЕ МУЧИ

– Банка Пиреус, чијих се 26,2 одсто налази у власништву грчког фонда за спасавање банака ХФСХ, још увек је суочена са проблемом ненаплативих кредита после дубоке рецесије у Грчкој која је погурала незапосленост на рекордно високе нивое.

ШТА СВЕ ПЛАНИРА ДА ПРОДА

– Пиреус банка планира да прода своје пословање у региону Балкана и да смањи портфолио лоших кредита – изјавио је нови генерални директор банке Христос Мегалоу током представљања планова групације до 2020. године.

– Групација, такође, планира да се “ослободи” још неких актива, укључујући 40-процентног удела у бродарској компанији “Хеленик Сивејз” и свог 33-процентног удела у компанија за узгој рибе Ниреус аквакултуре и Селонда, додаје директор банке.

НОВИ ПРОЈЕКАТ

– Банка Пиреус, која је у 67-процентном власништву институционалних инеститора, креираће одвојену филијалу познатију као “Пиреус легаси јунит”, у склопу напора да “очисти” свој биланс стања.

Телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ликвидиран поглавар Исламске државе Абу Бакр ал Багдади

Доналд Трамп, амерички председник, потврдио је да је коначно ликвидиран лидер Исламске државе Абу Бакр …

Громогласна ћутња о краху ЕУ интеграција

4.5 (8) Да ли је дошло крајње време за преиспитивање наших националних интереса и приоритета? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *