fbpx

Пиреус банка продаје све, одлази из Србије и са целог Балкана!

0
(0)

Банка Пиреус, чијих се 26,2 одсто налази у власништву грчког фонда за спасавање банака ХФСХ, још увек је суочена са проблемом ненаплативих кредита после дубоке рецесије у Грчкој која је погурала незапосленост на рекордно високе нивое

Грчка Пиреус банка намерава да прода подружнице у Србији, Бугарској, Румунији, Албанији и Украјини, као део плана за смањење изложености према иностранству, пренела је агенција Ројтерс.

Шта се дешавало у овој банци у време велике кризе у Грчкој

– Наша визија је да будемо најкредибилнија банка у Грчкој. Наш стратешки план има смисла и није илузија – казао је Мегалоу, који је у априлу преузео функцију генералног директора.

РЕЦЕСИЈА У ГРЧКОЈ ИХ И ДАЉЕ МУЧИ

– Банка Пиреус, чијих се 26,2 одсто налази у власништву грчког фонда за спасавање банака ХФСХ, још увек је суочена са проблемом ненаплативих кредита после дубоке рецесије у Грчкој која је погурала незапосленост на рекордно високе нивое.

ШТА СВЕ ПЛАНИРА ДА ПРОДА

– Пиреус банка планира да прода своје пословање у региону Балкана и да смањи портфолио лоших кредита – изјавио је нови генерални директор банке Христос Мегалоу током представљања планова групације до 2020. године.

– Групација, такође, планира да се “ослободи” још неких актива, укључујући 40-процентног удела у бродарској компанији “Хеленик Сивејз” и свог 33-процентног удела у компанија за узгој рибе Ниреус аквакултуре и Селонда, додаје директор банке.

НОВИ ПРОЈЕКАТ

– Банка Пиреус, која је у 67-процентном власништву институционалних инеститора, креираће одвојену филијалу познатију као “Пиреус легаси јунит”, у склопу напора да “очисти” свој биланс стања.

Телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бугарски експерт: Са ширењем коронавируса угасила се идеја атлантског братства

5 (7) Последњих година САД су више пута подривале поверење Европе прислушкивањем разговора на највишем …

Корона и „заједничке вредности“ – растакање седишта ЕУ

5 (3) Читава конструкција ЕУ са својим скупим бирократским установама и „заједничким вредностима“ није положила …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *