ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ: На дан кад је Јуда издао Христа забранили сте литургију

5
(13)

Српски народ је сведок Вашег вишегодишњег одрицања од Светосавља и Небеске Србије. Данас, на дан кад је Јуда издао Христа, Ви сте одбили захтев Синода Српске православне цркве да се верницима омогући присуство на Васкршњој Литургији. Тиме сте погазили верска права грађана Србије, која се никад и ни у ком случају не могу суспендовати, чак ни у ванредном и ратном стању.

Тим својим (не) делом сами себе исписујете из православног и српског бића и рода. То је Ваше лично право и избор, али то нипошто не смете да чините с позиције председника Србије и да на исто приморавате друге људе. Као што знате, низ земаља спроводи мере заштите од коронавируса које не укључују рушење уставног поретка, тиранију над грађанима и укидање верских права, а имају боље резултате у заштити здравља становништва од вируса корона него наша земља.

Док бројне фабрике с много запослених раде, као и мегамаркети, верницима се брани одлазак на Свету Литургију, поред поштовања мера заштите. Можда је разлог томе што су фабрике и мегамаркети највећма у страном власништву. Грађани Србије виде Вашу личну и партијску кампању, док с бројном свитом уручујете респираторе (што није Ваш посао), док укидате верска права грађана. Надам се да се нећете усудити да физички браните и санкционишете одлазак на Васкршњу Литургију, грађанима који буду желели да иду. Ако се ипак дрзнете да то учините, изазваћете правне последице због кршења уставних права грађана и неминовно убрзати Ваш одлазак с чела Србије, што све више постаје насушна потреба српског друштва.

Синиша Тодоровић, председник Народне алтернативе

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Данас славимо Свету Петку

5 (1) ВЕРНИЦИ Српске православне цркве данас славе празник посвећен Преподобној мати Параскеви, у народу …

Веизовић: Вучић је са „новим“ министрима доказао да увек може горе, јаче и брже да уништава и понижава

5 (13) Кад год помислимо не може горе велики вођа нас удари по прстима и …

Један коментар

  1. Karantina, na Vaskrs. Tačno onoliko koliko je Hristos proveo u grobu. Oni se podmuklo ismevaju Bogu i Hristu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend