Побуна у НАТО дајгуз странци

Побуна у НАТО дајгуз странци

ЛИДЕР демократа Бојан Пајтић могао би већ до краја недеље, на седници Председништва, да се суочи са правом побуном у странци због писма у којем је позвао чланство да подржи улазак Србије у НАТО, истополне бракове и повратак Бориса Тадића и Чедомира Јовановића.

Како сазнајемо, Пајтић је писмо послао без консултација са најближим сарадницима и страначким органима. Позив на заокрет у политици није изнео као свој “предизборни програм”, као кандидат за председника, већ као актуелни лидер, што је изазвало велики револт у врху ДС.

Челници демократа посебно су гневни што Пајтић већ недељама преговара са лидерима СДС и ЛДП о њиховом “утапању” у ДС. Наводно им је понуђено и да у будућој, јединственој странци, “старим” демократама припадне 55 одсто функција, Тадићевима 40, а либералима пет одсто.

Наши извори тврде да ће на седници Председништва посебно оштар према Пајтићу бити председник Политичког савета Драгољуб Мићуновић, који, како сазнајемо, сматра да “демократе нико не бије по ушима да се у овом тренутку изјашњавају о шкакљивим темама”.

Члан Политичког савета Иван Вујачић каже:

– Можда су све то што Пајтић помиње релевантне теме, али није добро везивати референдум на та питања са изборима у странци.

“ДЕРИВАТИ” НЕЋЕ УТАПАЊЕ

Из СДС и ЛДП поручују да не желе да се мешају у унутарстраначка питања ДС и заокрете у њиховој политици. Кад је реч о позиву да се врате, кажу да су за разговоре о удруживању опозиције, али не и за утапање у ДС, јер нису ничији “деривати”, већ самостале странке са независном политиком.

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићев министар Томислав Момировић све невакцинисане прогласио за убице

Вучићев министар Томислав Момировић све невакцинисане прогласио за убице

Чланови Кризног штаба који нису медицинске струке оштро ће се супротставити даљим затварањима, јер у …

ФРАНЦУСКА НАПУШТА НАТО? Не стишава се напетост око афере "Подморнице"

ФРАНЦУСКА НАПУШТА НАТО? Не стишава се напетост око афере “Подморнице”

ФРАНЦУСКА треба да напусти командне структуре НАТО! То је мишљење више председничких кандидата на предстојећим …

Један коментар

  1. Ovu BANDU I PROTUVE navatati kao šugava pseta, baciti u bukagije pa u Bor, na težak prinudni rad, da isplate sve što su pokrali !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *