Побуна у Торлаку

Побуна у Торлаку

0
(0)

Стање није алармантно и све тече уобичајеним током. Не постоји ниједна тужба за мобинг нити молба за утврђивање мобинга.

Овако је за „Блиц” објаснила јучерашњу ванредну ситуацију у Институту „Торлак” директорка Вера Стоиљковић, након што је седам помоћника поднело неопозиву оставку, због, како они тврде, мобинга и самовоље директорке.

– Започели смо преговоре са синдикатима како бисмо се закључили колективни уговор и преговори теку у добром смеру. Ипак, појединим руководиоцима не одговара организациона шема која подразумева мањи број људи на руководећим местима, па су вероватно због тога поднели оставке – тврди Стоиљковићева.
Она каже да је пословање Торлака стабилизовано у последње две године, а да запослени морају да поштују законе и да обављају задатке.

Директорка Вера Стоиљковић незадовољна залагањем
Јуче тражила нове помоћнике

Директорка је јуче истовремено покушавала да пронађе нових седам помоћника. Позивала је друге запослене у своју канцеларију, али нико није хтео да прихвати понуду и замени колеге које су поднеле оставке на своје позиције – прича извор „Блица” из Торлака.

Оставке су поднели: Катарина Радивојевић, Стана Бекчић, Споменка Павловић, Љиљана Петровић, Славица Ракић Адровић, Мирјана Димитријевић и Радосава Павићевић. Нико од њих, међутим, јуче није био расположен за разговор.

Како „Блиц” сазнаје, помоћници су колективно поднели оставке и за то обавестили директорку, синдикате, управни и надзорни одбор.

– Директорка нас стално неоправдано критикује и омаловажава наше резултате, при чему долази до нарушавања нашег професионалног интегритета. Често нас излаже непријатним састанцима уз повишен тон. Неплаћени прековремени рад је постао све учесталији. То је довело до исцрпљености која нарушава наше здравље – стоји између осталог у образложењу помоћника који су поднели оставке.

У међувремену, по завршетку радног времена, директорка је одржала састанак са стотинак радника, који су се раније окупили, пружајући подршку помоћницима који су дали оставку. И новинарка „Блица” је присуствовала овом састанку.

– Не знате да направите спецификацију за набавке, због чега каснимо са свим пословима – обратила се оштро директорка запосленима.

Помоћници су рекли да они то не треба да раде, јер нису правници, а жалили су се и на омаловажавање и терање на прековремени рад.

– Уписујете нас да нисмо испунили радну обавезу ако изађемо са посла тачно на време. Немамо основни материјал и теглице с урином отварамо без рукавица – рекао је један од радника.

У Министарству здравља су упознати са целом ситуацијом и за „Блиц” кажу да ће данас послати две инспекције да провере све наводе помоћника који су поднели оставке.

 

Соња Тодоровић/Верица Драгић, Блиц

Фото: В. Лалић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Демонстранти у Јеревану руше Пашињанов режим, уништена Сорошева фондација (видео)

Демонстранти у Јеревану руше Пашињанов режим, уништена Сорошева фондација (видео)

5 (8) * Окупљени скандирају „Пашињан – издајник!“. Бес доброг дела Јермена није смирило ни …

ЖЕСТОКИ СУКОБИ У ИТАЛИЈИ: Побуна због владиних мера ограничења због короне (видео)

ЖЕСТОКИ СУКОБИ У ИТАЛИЈИ: Побуна због владиних мера ограничења због короне (видео)

5 (7) У Фиренци и Болоњи је протест против нових владиних мера ограничења због ширења …

Један коментар

  1. Privatizovali su Torlak i doveli naj vece kriminalce na svetu da vode firmu i ubijaju njihovim vakcinama nase gradjane …Novartis je naj veca prevara u svetu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend