Насловна / Србија / Почела поновна изградња пропалог дела Kоридора 10 код Просека

Почела поновна изградња пропалог дела Kоридора 10 код Просека

Два дана након писања Јужних вести о делу Kоридора 10 код Просека, који је попуцао и пре него што је пуштен у саобраћај, извођач радова је почео да уклања оштећени асфалт и припрема терен за поновно асфалтирање. Поред тога, ангажовано је и обезбеђење које спречава “непожељне” посетиоце.

На попречној бетонској барикади постављеној на делу незавршеног ауто-пута Просек – Банцарево сада је црвеним спрејом исписано “СТОП”.

Иза барикаде у црвеном “југу” чека обезбеђење. Kако преноси ТВ Н1 они не дозвољавају новинарима без сагласности Kоридора Србије да ступе на градилиште. А на градилишту – грађевинари грчке фирме Терна увелико скидају попуцали асфалт постављен пре само две године.

Подсетимо, на самом улазу на деоницу будућег Kоридора 10 од Ниша ка Пироту, која још није ни отворена, асфалт је попуцао и већ је био крпљен. Новинари, којима су из Терне иначе забрањивали да фотографишу јавни пут у изградњу, тамо су затекли раднике који су испитивали тло. У Kоридорима Србије рекли су да су се рупе појавиле још јуна 2018. године, али да је наводно почетком фебруара одлучено да мора да се о трошку извођача замени читава та деоница дугачка 150 м.

Грађевинари који су желели да остану анонимни сматрају да је за пукотине крива асфалтна подлога која је изграђена од лошег камена.

Иначе, овај део пута званично је завршен још 2016. године, али њиме не пролазе возила јер нису завршени планирани тунели. Те године га је „свечано“ обилазио и председник, а тада премијер Србије Александар Вучић, заједно са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Аутор:С. М. Извор:Н1, Јужне вести

фото: Боби Рајковић

Актуелно

Звонко Веселиновић и Милан Радоичић: Договори о послу „за сва времена“

Из прислушкиваних разговора, који су објављени у првостепеној пресуди, сазнајемо како је Звонко Веселиновић учествовао …

Докле ћемо трпети да нас Вучићева НАПРЕДНА СЕКТА некажњено убија?

То питање би себи требало сви да поставимо и да на њега одмах дамо и …

Један коментар

  1. Nista bez tri puta, mslm ugradnje. A podloga – blato. Ko je odgovoran – niko. Koridori obezglavljeni, vazduplohov se, od ubistva kod Doljevca, ne oglasava. Ponudio/podneo ostavku – ne snosi nikakvu odgovornost!?
    Plavusa – tek ona se ne mesa u svoj posao.
    NapreDNO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *