ТО НЕЛА, направи још једно три нова затвора, капацитета 2.000 осуђеника, требаће ускоро!

0
(0)

МИНИСТАРСТВО правде наставиће да ради на изградњи казнено-поправних капацитета, смањењу поврата затвореника, припреми завода за увођење доживотног затвора и повећању капацитета за коришћење електронских наногвица.

Како је рекла министарка правде Нела Кубуровић на скупу поводом завршетка пројекта „Унапређење капацитета затворског система у Србији“, у току године биће унапређен систем електронског надзора за извршење казне кућног затвора са електронским надзором, као и за извршење мере кућног притвора са електронским надзором, модернизацијом опреме. Повећаће се и број повереника за извршење алтернативних санкција.

Прочитајте још – Затвор граде у фабрици?

Навела је и да ће се, изградњом новог затвора у Крагујевцу, за смештај 400 особа, Србија приближити потпуном растерећењу затворских капацитета. Стопа пренасељености завода већ је пала са 156 затвореника на 100 слободних места у 2011. години на 108 осуђеника на 100 слободних места у 2016.

Током твининг-пројекта, за који је ЕУ издвојила 950.000, а Србија 50.000 евра, експерти из Аустрије и Немачке у протеклих 20 месеци организовали су радионице и обуку за запослене у затворима. Министар правде Аустрије Јозеф Мозер рекао је да су осуђеници током спровођења пројекта стекли занимања која нису имали, што је кључно за смањење поврата.

РАЗМЕНА

Договорено је и формирање радне групе која ће разматрати могућност да држављани Србије осуђени у Аустрији, као и држављани Аустрије осуђени у Србији, служе затворске казне у својим домовинама.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Био једном један клан: Живи клани, недоклани, у затвор стрпани

4.8 (9) Србија је земља чуда, овде је све могуће. Све, осим две ствари: да …

Милове усташе одбиле жалбе, Владика Јоаникије и свештеници остају у притвору

5 (1) После саслушања у никшићком Основном тужилаштву, у притвору је задржано осам свештеника и …

Један коментар

  1. Ne trebaju nama zatvori, gde će osuđenici da „vataju zjale“ na račun naroda. Nama trebaju rudnici i kamenolomi u kojima će ti zatvorenici odrađivati smeštaj i ono što su učinili. Zatvor je sada postao hotel E kategorije, i to besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend