Насловна / Србија / Друштво / ТО НЕЛА, направи још једно три нова затвора, капацитета 2.000 осуђеника, требаће ускоро!
ТО НЕЛА, направи још једно три нова затвора, капацитета 2.000 осуђеника, требаће ускоро! 1

ТО НЕЛА, направи још једно три нова затвора, капацитета 2.000 осуђеника, требаће ускоро!

МИНИСТАРСТВО правде наставиће да ради на изградњи казнено-поправних капацитета, смањењу поврата затвореника, припреми завода за увођење доживотног затвора и повећању капацитета за коришћење електронских наногвица.

Како је рекла министарка правде Нела Кубуровић на скупу поводом завршетка пројекта „Унапређење капацитета затворског система у Србији“, у току године биће унапређен систем електронског надзора за извршење казне кућног затвора са електронским надзором, као и за извршење мере кућног притвора са електронским надзором, модернизацијом опреме. Повећаће се и број повереника за извршење алтернативних санкција.

Прочитајте још – Затвор граде у фабрици?

Навела је и да ће се, изградњом новог затвора у Крагујевцу, за смештај 400 особа, Србија приближити потпуном растерећењу затворских капацитета. Стопа пренасељености завода већ је пала са 156 затвореника на 100 слободних места у 2011. години на 108 осуђеника на 100 слободних места у 2016.

Током твининг-пројекта, за који је ЕУ издвојила 950.000, а Србија 50.000 евра, експерти из Аустрије и Немачке у протеклих 20 месеци организовали су радионице и обуку за запослене у затворима. Министар правде Аустрије Јозеф Мозер рекао је да су осуђеници током спровођења пројекта стекли занимања која нису имали, што је кључно за смањење поврата.

РАЗМЕНА

Договорено је и формирање радне групе која ће разматрати могућност да држављани Србије осуђени у Аустрији, као и држављани Аустрије осуђени у Србији, служе затворске казне у својим домовинама.

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Само правите ви те стадионе, затребаће много брже него што мислите... 11

Само правите ви те стадионе, затребаће много брже него што мислите…

Студија оправданости градње Националног фудбалског стадиона у Београду биће завршена до 10. маја, најавио је …

Жандармима условне казне затвора за "пребијање" Андреја Вучића и Предрага Малог 12

Жандармима условне казне затвора за „пребијање“ Андреја Вучића и Предрага Малог

Виши суд у Београду осудио је на условне казне затвора од по осам месеци са …

Један коментар

  1. Ne trebaju nama zatvori, gde će osuđenici da „vataju zjale“ na račun naroda. Nama trebaju rudnici i kamenolomi u kojima će ti zatvorenici odrađivati smeštaj i ono što su učinili. Zatvor je sada postao hotel E kategorije, i to besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *