fbpx
Насловна / Србија / Друштво / ТО НЕЛА, направи још једно три нова затвора, капацитета 2.000 осуђеника, требаће ускоро!
ТО НЕЛА, направи још једно три нова затвора, капацитета 2.000 осуђеника, требаће ускоро! 1

ТО НЕЛА, направи још једно три нова затвора, капацитета 2.000 осуђеника, требаће ускоро!

МИНИСТАРСТВО правде наставиће да ради на изградњи казнено-поправних капацитета, смањењу поврата затвореника, припреми завода за увођење доживотног затвора и повећању капацитета за коришћење електронских наногвица.

Како је рекла министарка правде Нела Кубуровић на скупу поводом завршетка пројекта „Унапређење капацитета затворског система у Србији“, у току године биће унапређен систем електронског надзора за извршење казне кућног затвора са електронским надзором, као и за извршење мере кућног притвора са електронским надзором, модернизацијом опреме. Повећаће се и број повереника за извршење алтернативних санкција.

Прочитајте још – Затвор граде у фабрици?

Навела је и да ће се, изградњом новог затвора у Крагујевцу, за смештај 400 особа, Србија приближити потпуном растерећењу затворских капацитета. Стопа пренасељености завода већ је пала са 156 затвореника на 100 слободних места у 2011. години на 108 осуђеника на 100 слободних места у 2016.

Током твининг-пројекта, за који је ЕУ издвојила 950.000, а Србија 50.000 евра, експерти из Аустрије и Немачке у протеклих 20 месеци организовали су радионице и обуку за запослене у затворима. Министар правде Аустрије Јозеф Мозер рекао је да су осуђеници током спровођења пројекта стекли занимања која нису имали, што је кључно за смањење поврата.

РАЗМЕНА

Договорено је и формирање радне групе која ће разматрати могућност да држављани Србије осуђени у Аустрији, као и држављани Аустрије осуђени у Србији, служе затворске казне у својим домовинама.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Илија Девић у затвору штрајкује глађу већ 10. дан 11

Илија Девић у затвору штрајкује глађу већ 10. дан

Власник Аутотранспортног предузећа (АТП) Војводина Илија Девић десети дан штрајкује глађу, не узима лекове и …

Вучићу, тебе и твоју банду у будућности чека само једна ствар! 12

Вучићу, тебе и твоју банду у будућности чека само једна ствар!

Вучић је изјавио да је позиција НАТО пре 20 година када је извршена агресија над …

Један коментар

  1. Ne trebaju nama zatvori, gde će osuđenici da „vataju zjale“ na račun naroda. Nama trebaju rudnici i kamenolomi u kojima će ti zatvorenici odrađivati smeštaj i ono što su učinili. Zatvor je sada postao hotel E kategorije, i to besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *