фото: В.К.

Подгорица: Због неизмирених дуговања ИСКЉУЧЕНА СТРУЈА Српској кући

5
(2)

ПОДГОРИЦА- Због неизмирених дуговања према Електропривреди Црне Горе, јутрос око 10 часова, је искључена струја Српској кући, а тиме и српским медијима – Српској телевизији и Српском радију, који емитују целодневни програм, саопштено је из Српског савјета.

– Не спорећи потраживања Електропривреде Црне Горе за утрошак електричне енергије, обавештавамо јавност да пројекти српских организација који се баве очувањем идентитета српског народа у Црној Гори нијесу имали подршку фондација које за ту намену имају опредељена средства. Од укупно више од четири милиона евра опредељених средстава у протеклом периоду, у Фонду за заштиту и остваривање мањинских права и Министарству за људска и мањинска права, српским организацијама додељено је мање од један посто, иако српски народ чини натполовичну већину грађана Црне Горе који користе подршку наведених фондација- тврде у Српском савјету.

Напомињу да српске организације и појединци, од издвајања Црне Горе из заједничке државе, па до данас, нијесу добијали подршку ни од Министарства културе, као ни Центра за културу мањина, “што сведочи о очигледној дискриминиацији српског народа у Црној Гори”.

– Стога обавештавамо јавност Црне Горе да ће, уколико се не пронађе адекватно решење, доћи до потпуног заустављања рада српских медија у Црној Гори”, закључују у саопштењу Српског савјета.

Novosti Online / М.Д

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Закон о слободи вероисповести поново пред посланицима црногорске скупштине

5 (2) ПРЕДСЕДНИК Скупштине Црне Горе Алекса Бечић заказао је ванредно заседање парламента за 20. …

Стравични подаци: Злочини комуниста над српским народом у 20. веку

4.5 (29) Прво, геноцид комуниста над Србима вршен је намјерним слањем партизанских српских јединица против …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend