ПОДСЕТНИК: Мило Ђукановић дужан Русима 300 милиона долара!

ПОДСЕТНИК: Мило Ђукановић дужан Русима 300 милиона долара!

ПОДГОРИЦА – Навукао Русе на врат!

Небојша Медојевић, председник ПзП, тврди за Курир да је на трагу велике корупционашке афере чији су главни актери бивши црногорски премијер Мило Ђукановић и шеф црногорске дипломатије Милан Роћен. Медојевић наводи да је у питању износ од 300 милиона долара, о којем је, између осталих, говорио и руски министар за ванредне ситуације Сергеј Шојгу.

– Шојгу је два пута тврдио да су руски инвеститори у Комбинат алуминијума (КАП) уложили 300 милиона долара, док је званично из Русије дошло десет пута мање. Кад је то други пут поменуо, почели смо да истражујемо и дошло се до података да је приликом приватизације КАП руска страна корумпирала Ђукановића и Роћена. Ради се о десетинама милиона долара, плус 300 милиона долара које су Руси дали Ђукановићу и Роћену за бизнис у виду позајмице – наводи Медојевић.

Он додаје да су с тим парама Ђукановић и Роћен кренули у изградњу између 130.000 и 150.000 квадратних метара на Црногорском приморју, у Котору и Миришту.
– То је рађено преко израелске фирме иза које стоји Роћен. Станови и пословни простор су изграђени, али сада то не могу да продају јер су цене пале. А Руси сад траже паре назад! Због тога је Ђукановић пре пет дана ишао у Москву, али нико није хтео да га прими – наводи Медојевић.

Он додаје да је јасно да су позајмица од 300 милиона евра и приватизација КАП повезане.
– Руси траже да Ђукановић и Роћен врате 300 милиона долара и, док се то не деси, одбијају да КАП плаћа рачуне, све по налогу Шојгуа. Мило је у Москви покушао да одложи плаћање и да се види са Шојгуом, али он није желео да га прими – тврди он.
Иначе, пре двадесетак дана по налогу врховног тужиоца Црне Горе Ранке Чарапић почела је истрага о токовима новца у КАП на захтев премијера Игора Лукшића. Иначе, Шојгу ће бити испитан у вези с тврдњом да је руски тајкун Олег Дерипаска у КАП уложио 300 милиона долара.

Иселимо Мила

Медојевић је јуче позвао међународну заједницу да председнику ДПС Милу Ђукановићу гарантује сигурно напуштање Црне Горе како би се у земљи спровела мирна смена власти:
– Мислим да му треба понудити да оде, под условом да са собом не понесе богатство које је стекао.

 

Курир 21.02.2012

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Само лаже народ целог века, државу прелагао (видео)

Само лаже народ целог века, државу прелагао (видео)

Да нису сви пензионери исти и да умеју да здраворазумски размишљају, доказује и снимак непознате …

Синиша Мали доказао да Вучић ЛАЖЕ, јавни дуг је експлодирао од доласка СНС на власт!

Синиша Мали доказао да Вучић ЛАЖЕ, јавни дуг је експлодирао од доласка СНС на власт!

Председник Вучић је пре само 10 дана у Бриселу изјавио да је “данашњи јавни дуг …

7 Коментара

  1. Е’ чоче шта си щео, ядо гладна!! Ц

  2. Kurvo Kamenogorska sadsiga NAJEBO :poop: jedno

  3. ako je tako ni ameri nece moc da mu pomognu sa nato paktom:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *