Поглавник Вучић: Биће више Хрвата на власти у Србији

5
(2)

* Поводом захтева хрватске мањине да више учествује у власти у Србији, Вучић рекао да се не могу правити паралеле: „Али, ми ћемо изаћи у сусрет, и покушаћемо да пронађемо решење

* Министар спољних и европских послова Хрватске Гордан Грлић Радман: „Срби имају три представника у хрватском Сабору и коалициони су партнер у Влади Хрватске, а надамо се и очекујемо да ће и Хрвати у Србији имати своје представнике на свим политичким нивоима

_________________________________________________________________

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је у Петроварадину да се само дијалогом може доћи до поверења између Србије и Хрватске.

„Што се тиче наших односа, тешко да би ми неко веровао када бих говорио о великој љубави између Срба и Хрвата. Али, важно је да разумемо да једни без других тешко можемо да опстанемо“, рекао је Вучић на свечаном отварању спомен-дома хрватског бана Јосипа Јелачића и његовој предаји на коришћење представницима Хрватског националног већа (ХНВ) у Србији.

Додао је да је Србија кренула у реализацију решавања конкретних проблема са којима су се Хрвати у Србији суочавали.

„Људи хрватске националности јесу грађани наше земље“, казао је Вучић и додао да постоје важнија посла у будућности.

„Та важнија посла су да разумемо да само дијалогом и чувајући мир почнемо да градимо поверење између нас“, рекао је Вучић.

Када је у питању захтев хрватске мањине да више учествује у власти у Србији, Вучић је рекао да се не могу правити „паралеле“.

Обновљена родна кућа Јосипа Јелачића

„Али, ми ћемо изаћи у сусрет, и покушаћемо да пронађемо решење“, казао је он.

Министар спољних и европских послова Хрватске Гордан Грлић Радман рекао је да вечерашњи догађај у Петроварадину може да представља симбол за решавање свих отворених питања која постоје у односима између две државе.

Према његовим речима, мањине морају да буду „спона и мостови“ који ће ојачати односе између две државе.

„Хрватска подржава и поштује мањине и чини максимум напора да се живот српске заједнице и других мањина одвија на најквалитетнији начин у складу са привредним и социјалним могућностима. Срби имају три представника у хрватском Сабору и коалициони су партнер у Влади Хрватске, а надамо се и очекујемо да ће и Хрвати у Србији имати своје представнике на свим политичким нивоима“, истакао је Радман.

Свечаности су присуствовали и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, амбасадор Хрватске у Србији Хидајет Бишчевић, председница ХНВ-а Јасна Војнић.

Родну кућу бана Јелачића је откупила и за потребе хрватске заједнице обновила Влада Србије. Обнову куће помогла је и Хрватска.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредњачки картел је одлучио да од уништене привреде и потпуно осиромашеног народа отме и последњу пару

5 (6) Пљачка буџета свих нивоа власти се отргла контроли. Прошле године је нестало око …

ДАРИЈА KИСИЋ: Немогуће је да контролишемо славе, али су оне и даље извор заразе!

3 (2) Актуелне мере за сузбијање епидемије коронавируса остаће на снази до петка 18 децембра. …

2 Коментара

  1. e mamu vam jebo vepar, umesto da Srbijom vladaju Srbi, bosanski i krvatski drski sibicari, balije i neandertalci bi da vladaju ne zato sto su strucni ili iz ljubavi prema Srbiji, vec sto bi da Srbe pljackaju i ponizavaju i sluzeci germanima i razbojnickim kaubojima.
    uzurpator, tiranin i majmun, nekrofilni sadista sa mesijanskim idejama i reinkarnacija murata, uzjasio Srbiju pa ne silazi dok nekom ne pukne film pa zavede red rasipajucu pilule plumbuma, sto je jedino moguce resenje za ovaj genocid koji se nad nama cini vec vise od sto godina.
    krvati vasu vladu videli smo u prvom ratu, Jasenovcu, Jamama, Glinskoj Crkvi i ponasanju do danasnjeg dana, oprastanja i zaboravljanja bilo dosta.
    neandertalci krapinski su jos sto moliona godina daleko od coveka a besna zver e ubija.

  2. Poglavnik i Poglavica Svačjedupe moraće da oformi još par ministarstava, jer sva postojeća već zauzimaju hrvati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend