Насловна / Свет / Хелм / Погледајте како је запаљена Атина! (видео)

Погледајте како је запаљена Атина! (видео)

На друштвеним мрежама појавили се снимци за које неки грчки медији наводе да би можда могли бити доказ да је бар један пожар у Грчкој подметнут.

У катастрофалним пожарима који су погодили предграђа Атине, према последњим информацијама, страдало је 80 људи. Око 200 је повређено, док се тачан број несталих још увек утврђује. Званичници наводе да би број жртава могао још расти будући да спасиоци и ватрогасци стално налазе нове жртве.


Материјална шета је огромна, а о размерама пожара сведочи и то да је НАСА објавила сателитске снимке пожара у Атини. Да постоји могућност да су пожари у грчкој престоници подметнути први је у јавност изнео главни грчки тужилац који је одмах и наложио покретање истраге.

Друштвене мреже али и светски медији из минута у минут објављивали су трагедију која је задесила Атињане истовремено покушавајући да објасне како је за тако кратко време страдао тако велики број људи.

Такође на друштвеним мрежама појавила су се два снимка за које поједини грчки медији, углавном таблоидни, наводе да би могли бити доказ да је бар један од пожара на ободима Атинеподметнут.

Снимке је на свој Фејсбук профил поставио Јоргос Митропулос, који је навео где су и кад направљени – 22. јула, на транзитној тачки. На њима се види непознати мушкарац како се сагиње у жбуњу и нешто ради, а затим осврћући се око себе одлази. Недуго затим из жбуња се појављује дим. На другом снимку се већ види и ватра.

Митропулос је у својој објави навео и да се возећи приметио мушкарца који се чудно понашао па га је пратио. Такође, како каже, о свему је одмах обавестио полицију.

Вестионлине

Актуелно

Атина ће од Немачке затражити 309 милијарди евра ратних репарација

* Грци могу имати и додатни захтев: одштету за умирања у два светска рата од глади …

Бугарска због миграната шаље 3.000 војника на границу са Грчком

Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов изјавио је да је спреман да пошаље 3.000 војника на …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *