Полицајац узбуњивач: Брано Мићуновић прелази у Београд, Вучић му чисти простор – зато хапси (видео)

5
(9)

Гост нове епизоде емисије ’’Наши дани’’ Војина Радовановића је полицајац узбуњивач и један од оснивача покрета ’’Ослобођење’’ Милан Думановић.

’’Александар Вучић је дошао на власт на крилима хапшења Мирослава Мишковића 2012. године. Иако је био први потпредседник Владе изашао је на конференцију и рекао да је Србија кренула у жестоку борбу против тајкуна, која се завршила на Мишковићу. Пола Србије му је тада поверовало да је то стварна борба и постао је премијер после годину дана и од тада је чекао повољан моменат да дође до неке такве борбе. Пошто данас нема Мишковића или неког другог тајкуна, а да није његов, мора да изврши поново неко хапшење да му донесе поене.’’, истиче Думановић и додаје да Вучић зна да је СНС у паду и да му је дошао крај.

’’Та група коју Вучић хоће да удари маљем у главу није настала јуче, није настала 2012. или 2010. године, настала је у његово (Вучићево) време. Те групе дивљају по Србији и Београду задњих неколико година. Видели смо преко 50 мафијашких убистава везана за само два клана, а још неколико убистава везаних за било који клан или групу. Да не причамо о разбојништвима, о организованим групама које се баве другим делатностима која нису убиства.’’, каже он, али додаје да је уверен да ово није измишљења борба против мафије и да ће нова Влада ухапсити одређене групе да би Вучић добио нове поене. Kао додатан разлог наводи да тим хапшењима жели да ослободи простор за друге групе које ће доћи. По речима Думановића те ’’нове групе које ће доћи’’ су групе које долазе из Црне Горе, повезане са Милом Ђукановићем и Браном Мићуновићем. ’’Падом Мила Ђукановића, без обзира што још није почела борба против мафије, те криминалне групе губе подршку у Агенцији за националну безбједност и МУП-у Црне Горе и морају да се преселе и нађу нову уточиште. С обзиром да знамо за однос Вучића и Ђукановића, те црногорске групе ће доћи у Београд да наставе пословање.’’ Такође открива како ће кокаин који је у Црну Гору долазио морем, долазити у Србију.

’’У Црној Гори имамо борбу за ресоре безбедности Демократског фронта, поготово неких људи који су блиски Александру Вучићу, и то поготово за АНБ. Поента је што је АНБ једна од најјачих служби која је настала од старе службе безбедности. Ту су радили људи који су знали све што се дешава по Црној Гори и имају досијее који када би се отворили тресло би се пола Европе. ’’ – истиче Думановић и пита се зашто је толико битно да неко из ДФ-а преузме АНБ. ’’Поента је што нико од лидера ДФ-а не би био у АНБ, већ структуре из Београда жели да постави неког свог човека да се АНБ не би ’’отворила’’. Једине две службе које ни мало нису отворене, а биле су под комунизмом, не прича о служби нпр. Велике Британије, све земље су отвориле своје досијее, као нпр. Словенија где је 60.000 људи било сарадник службе.’’

Kаже да када разговара са својим бившим колегама које су идаље запослене у МУП-у му они говоре како би опозиција у Србији од њих одмах добила подршку када би нашла свог Дритана Абазовића, у смислу човека који жели да реформише систем.

У емисији је речи било и о сарадњи коју имају режими на Балкану и умрежености мафије са њима.

’’Зашто није Вучић решавао проблем са мафијом пре 6 месеци? Зашто баш сад?Људи морају да знају да су те групе постојале 2015.-16. Имали смо акцију ’’Ник’’, од које ништа нисмо добили. Имали смо ’’Громове’’, акције које су увек биле проваљиване и најављиване пар дана унапред. И онда када дођемо на локацију нађемо 10 килограма укупно дроге.’’ – наводи Думановић.

’’Вучић мора да ухапси мафијашке групе које овде постоје тренутно, имао би проблема са странцима и са доновима из ЦГ. Он се не пита хоће ли да их доведе, он то мора. Њега је Мило Ђукановић довео на власт и сада мора да се врати дуг. Мило каже сада ћеш да сместиш негде у Београду и биће заштићени од тебе. Ми преувеличавамо позицију Александра Вучића. Могао бих да набројим 10 личности које су јаче позициониране од Александра Вучића. Онај ко контролише криминал, контролише све. То су најпре делови старе службе безбедности. Имате нпр. господина Тешића, убеђен сам да тај човек може да купује премијера. Шта је са Јовицом Станишићем или сада када дође Брано Мићуновић. Док је Брано Мићуновић радио за службу, где је био Вучић. Зато мора да очисти своје играче који могу да представљају претњу доновима из ЦГ, они имају новца и моћ, и не желе да имају проблема.’’ Нада се да ће се смирити ситуација са мафијашким убиствима.

У емисији је било речи о нападима Информера на Владимира Ребића и Вељка Беливука, могућем повратку Дијане Хркаловић, опасности за обичне грађане Србије, избору Александра Вулина за министра унутрашњих послова, као и о улози коју има Андреј Вучић, брат председника Вучића, у мафијашким круговима. Такође речи је било и о покрету ’’Ослобођење’’, чији је Думановић један од оснивача, као и о даљим корацима тога покрета.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Думановић: Вучићу, сад ће цела Србија знати за твоја „тајна“ пријатељства и издају (видео)

Думановић: Вучићу, сад ће цела Србија знати за твоја „тајна“ пријатељства и издају (видео)

5 (3) Интервју са Миланом Думановићем, бившим оперативцем УКП МУП-а Србије и једним од оснивача …

Др Владимир Димитријевић: Прогон против мене јер браним природну породицу (видео)

Др Владимир Димитријевић: Прогон против мене јер браним природну породицу (видео)

5 (4) Видео обраћање јавности др Владимира Димитријевића у којем се износе критичке примедбе на …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend