fbpx

Полицијском синдикату прете из врха МУП-а

0
(0)

Против председника Полицијског синдиката Србије Вељка Мијаиловића поднета је анонимна кривична пријава. Ово можда не би било необично, да Мијаиловић и ПСС протеклих годину дана нису више пута протествовали против корупције и политизације у МУП Србије, а на једном од протеста извели на улице чак 100.000 људи.

Како каже Мијаиловић, није необично што МУП истражује овај синдикат, то се дешавало више пута од оснивања ПСС, али јесте необично што се подносе анонимне кривичне пријаве због преваре која не постоји.

У тој пријави пише да смо од предузећа Примакс из Београда купили робу вредну преко 1.900.000 динара, коју нисмо платили. Међутим, ова роба је исплаћена у августу, о чему постоји уредна документација, да би се два месеца касније, у октобру поднела кривична пријава за неплаћање дуга, који у ствари не постоји – навео је Мијаиловић на конференцији за медије.

Случај води Служба за борбу против организованог криминала, односно како кажу у ПСС инспектори који су доведени по политичкој линији.

Спорна набавка аутомобила

На конференцији за медије, Мијаиловић се дотакао и спорне набавке аутомобила за потребе МУП Србије.

Ми подржавамо набавку возила, јер она су потребан полицији. Споран је међутим начин на који је то урађено. Не само што нису купљена возила из домаће производње, већ и то што је под ознаком тајне набавке, направљен уговор за куповину два возила за МУП, а онда је анексом уговора, купљено још 710 возила. Због тога су наше колеге из полиције поднели кривичне пријаве против врха МУП Србије – навео је Мијаиловић.

Зашто смо одлучили да се обратимо јавности. Од оснивања синдиката пре 12 година и у време министра Драгана Јочића и Ивице Дачића против нас су вођене разне истраге. Све је код нас отворено и никада ништа није нађено. Ово је сада први пут да инспектори СБПОК обилазе фирме са којима сарађујемо, прети се људима, врши се притисак како би лажним изјавама оптужили врх ПСС. Све то је напад на руководство ПСС јер указујемо на криминал и корупцију у држави већ годинама. Слободно нека нас истражују, али само по закону и прописима. Ово сада је превршило сваку меру – додао је Мијаиловић.

Он додаје и да већ неколико месеци из врха МУП Србије траје притисак на чланове ПСС. Како се додаје, у синдикату имају 67 изјава чланова којима је прећено, које су старепшине позивале да се исчлане из ПСС. О свему томе, како кажу у овом синдикату, обавештена је Европска полицијска унија и делегација Европске уније у Београду.

– Шта ми сада треба да урадимо. И ми да поднесемо кривичну пријаву против Александра Вучића. Он док је био премијер, пред десет сведока је 2015. године обећао исплату око 20.000 динара свим запосленима у МУП Србије, а до тога ни две године касније није дошло – објашњава Мијаиловић.

Б. Ђокић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДИГИТАЛНИ ЛОГОР Да ли кинеске биометријске камере које ничу по Србији служе за ово? (видео)

4.9 (11) Да ли сте приметили све већи број надзорних камера на улицама Београда, знате …

МУП поставио 1000 кинеских биометријских камера на 800 локација у Београду које прате ваш сваки корак

4.7 (29) Да ли сте приметили све већи број надзорних камера на улицама Београда, знате …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *