Пољопривредници делили парадајз а народ као да га никад није видео (видео)

Како је раније најављено, пољопривредни произвођачи из Лесковца незадовољни ценама данас су испред “Лидла” и “Роде” бесплатно делили парадајз грађанима. Оно што је поражавајуће поред откупне цене парадајза од 10 динара је и то да је због бесплатног парадајза настао прави грабеж.

Потресни снимци из Лесковца, који подсећају на грабеж за хлебом и зејтином током велике инфлације деведесетих година прошлог века, већ обилазе Србију, а не зна се шта је тужније, мука произвођача, или жеља становникаовог градада се дограбе бесплатног парадајза, чак и пола килограма.

– Ја обично купујем на пијаци, прошле године сам чак имао да напуним и флаше са парадајзом, али поклону се у зубе не гледа – каже пензионер који је успео да напуни три кесе.

Процена је да ће незадовољни произвођачи парадајза данас испред пијаце у центру Лесковца поделити преко 5 тона парадајза.

– Ово је само исказивање незадовољства. У маркетима килограм парадајза кошта 120, 130 килограма, а код нас је десет динара, гајба од 150 до 200 динара у којој има од 11 до 12 килограма. Боље да поделимо него да бацамо – објашњава Новица Николић, пољопривредник из Навалина, који је данас поклонио око пола тоне парадајза суграђанима.

Пољопривредници су данас поред својих камиона поставили и кутију за скупљање помоћи за лечење једног болесног дечака, али нико од присутних Лесковчана који су се грабили за овим поврћем у њу није убацио ни динар.

Потпредседник у Странци слободе и правде Дејан Булатовић каже да је ово стравична слика онога што се годинама дешава.

– Произвођачи су овог апута урадили племениту ствар, уместо да баце свој знојем и муком стечен производ, они су га поделили. Ипак, они не треба да се баве хуманитарним радом, већ држава мора да им обезбеди нормалне услове и гарантује цену. На жалост ми имамо правника Недимовића који води Министарство пољопривреде и који одлично напредује, али се бави свачим, сем својим послом – каже Булатовић.

Он подсећа да су прошле године произвођачи бацали не само парадајз, већ и вишње, трешње, кромпир, а да је тако и ове године.

– Ми у Странци слободе и правде имамо план како да заштитимо произвођаче и њихов тежак рад и то би требало да буде посао државе, али је тренутно немамо. Ове слике из Лесковца су поражавајуће, страшне и руше достојанство не само пољопривредних произвођача, већ и свих грађана Србије – закључује он.

Директно.рс

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ДОКАЗИ: Браћа Вучић и Звонко Веселиновић иза крими операције вредне милијарду евра (видео)

ДОКАЗИ: Браћа Вучић и Звонко Веселиновић иза крими операције вредне милијарду евра (видео)

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да се Народна залаже за расписивање превремених локалних …

ОПЉАЧКАЛИ НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ Мило и Блажо Ђукановић крију богатство у више од пет држава

ОПЉАЧКАЛИ НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ Мило и Блажо Ђукановић крију богатство у више од пет држава

Мило и Блажо Ђукановић су 2012. године (баш кад је Вучић дошао на власт) склопили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *