Пољопривредници прете блокадама

0
(0)

Нови Сад — Пољопривредници из Војводине поново ће блокирати путеве и кренути за Београд, ако Министарство пољопривреде до среде не одговори позитивно на њихове захтеве.

Ово је потврдио агенцији Бета један од лидера пољопривредника који супролетос организовали сличне протесте Илија Грујић.

„Тражимо да се настави континуитет регресирања репроматеријала у производњи, са 14.000 динара по хектару, као и да Министарство пољопривреде коначно донесе Стратегију руралног развоја у Србији, јер је то услов да фармери могу да користе средства из ИПА фондова ЕУ“, прецизирао је Грујић.

Према његовим речима, то је договорено на „спонтаном састанку“ око 300 пољопривредника у Новом Саду који су се окупили око земљорадника који су током прошле године преговарали са Владом Србије. 

Грујић је рекао да иза ових окупљања не стоји ниједна политичка странка, а ни било која асоцијација пољопривредника, већ пољопривредници који су незадовољни јер Министарство пољопривреде није испунило прошлогодишње захтеве. 

Најавио је да је одређена шесточлана делегација за преговоре са министарством. 

„Наша понуда је орочена до среде. Ако је не прихвате, у четвртак од девет сати блокираћемо прво локалне путеве, а потом ћемо тракторима кренути за Београд и овај пут нећемо одустати од тога“, рекао је Грујић и додао да су пољопривредници већ пријавили блокаде за
следећи четвртак ујутро. 

Пољопривредници су крајем маја и почетком јуна прошле године пет дана блокирали путеве широм Војводине, а блокаде су уклонили након што су се са Министарством пољопривреде договорили о исплати субвенција. 

Тада је договорено да ће исплата субвенције од 14.000 динара по хектару, за посед величине до 30 хектара, бити завршена до краја 2011, а да ће субвенције за преосталих 70 хектара бити исплаћиване од 1. јануара 2012. године.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Електромрежа Србије купила још пет одсто акција преносног система Црне Горе

5 (1) БЕОГРАД – Електромрежа Србије купила је данас још пет одсто акција преносног система …

Подсећање: 10. септембра 2012. Берлин – Потписан меморандум о разумевању и сарадњи у области енергетике

4.8 (5) Представници Електропривреде Србије и немачког енергетског концерна РWЕ потписали су данас, 10. септембра …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend