Пољопривредник из Чачка новчано кажњен од стране суда због коментара: „Ти онда зови Вучића, нека га он води до болнице“

0
(0)

ПОЉОПРИВРЕДНИК из Мршинаца код Чачка Милош Пајовић (22), кога је Прекршајни суд у том граду казнио са 10.000 динара, јер је помињањем имена премијера Александра Вучића у чачанској болници нарушио јавни ред и мир, одбацио је данас наводе особља болнице по којима је у комуникацији с дежурном докторком био непријатан и бахат.

На конференцији за новинаре, коју је организовао покрет Двери, Пајовић је казао да ни у једном тренутку није повисио тон током разговора с дежурном докторком чачанске болнице.

„Нисам био бахат, већ сам јој само рекао да позове Вучића ако нема довољно особља које би комшију Предрага могло да превезе на одељење хирургије“, казао је Пајовић.

Он је додао да је сматрао довољним то што је комшију довезао у болницу.

„Рекао сам да не могу комшију да водим на друго одељење, јер ме чекају људи на њиви и да сам директно са поља дошао у болницу, неадекватно одевен,“ рекао је Пајовић.

Пајовић је најавио да ће на пресуду чачанског Прекршајног суда уложити жалбу и захвалио бројним људима који су му се преко друштвених мрежа јавили и понудили новчану помоћ у плаћању казне.

Функционер Двери Милан Рогановић, који је до скоро био запослен у чачанској болници као лекар, рекао је да није обавеза пратилаца да пацијента одведу на специјалистичке прегледе, већ да то мора урадити медицинско особље.

Он је оценио да је кажњавање Пајовића због помињања Александра Вучића повратак у време вербалног деликта.

„Да ли се то враћамо у време вербалног деликта? Да ли било ко, ко у некој ситуацији помене власт, мора да страхује да ће бити суочен с новчаном казном? Да ли ће то постати пракса и убудуће“, упитао је Рогановић.

Пајовић је у априлу прошле године, док је кроз село возио трактор, угледао свог комшију како непомично лежи поред пута, пришао му је и пошто је установио да је у критичном стању, отрчао је до куће удаљене скоро два километра и довезао аутомобил којим га је довезао у чачанску болницу на ургентно одељење.

Позвао је медицинску сестру и докторку да преузму његовог комшију из возила јер није могао да хода, а докторка је након кратког прегледа рекла Пајовићу да је потребно да комшију са упутом одведе у хируршку амбуланту.

Када је Пајовић рекао да то не може да уради, докторка је одговорила да није њена обавеза да води пацијенте на друго одељење.

У пресуди Прекршајног суда наводи се да је Пајовић кажњен због реченице у којој је дежурној докторки Ургентног центра чачанске болнице рекао „па ти онда зови Вучића, нека га он води до болнице, а ја одох кући“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У трци за патријарха 15 кандидата: Вучић „ровари“ преко Селаковића

4.8 (10) Нови 46. поглавар СПЦ требало би да буде изабран у уставном року од …

Професор Чворовић открио све о избору новог патријарха: Ево шта спрема Вучић (видео)

5 (3) Гост Дејана Петра Златановића у емисији „Интервју“ на јутјуб каналу „Центар-Србин.инфо“ био је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend