Пољска и Србија послале највише захтева Твитеру за информације о налозима

Пољска и Србија послале највише захтева Твитеру за информације о налозима

5
(3)

Пољска и Србија су водеће земље у јужној и централној Европи по броју захтева упућених Твитеру за информације о налозима на тој друштвеној мрежи, показују подаци из њеног најновијег извештаја.

У извештају за период од јануара до јуна 2019. године, наводи се да је Пољска послала 56 захтева за информације о налозима, а да је Твитер доставио тражене информације за свега два одсто захтева, објавила је Балканска истраживачка новинарска мрежа (БИРН) на својој платформи БИРД.

На другом месту је Србија која је послала 27 захтева за информације о налозима, а Твитер их је доставио за седам одсто случајева.

Захтеви за информације односе се на званичне захтеве влада и невладиних организација које је компанија добила за налоге на друштвеној мрежи Твитер и на апликацији за мобилне телефоне Перископ, у власништву Твитера.

Чешка и Северна Македонија су на трећем месту са по четири захтева за информације о налозима, на које друштвена мрежа није позитивно одговорила.

Босна и Херцеговина је послала три захтева на које Твитер такође није доставио информације.

Кад је реч о захтевима влада за достављање хитних информација, Пољска води са 21 таквим захтевом, а Србија је друга са 13. Твитер је Пољској доставио неке информације у пет одсто таквих случајева, а Србији у 15 одсто.

Чешка је послала три захтева за хитне информације, а Црна Гора и Косово по један, али Твитер никоме од њих није изашао у сусрет.

Твитер наводи да захтеве процењује од случаја до случаја како би утврдио да ли постоји непосредна претња, укључујући опасност од смрти или тешке физичке повреде особе.

У таквим ситуацијама, како се наводи, ако постоји информација релевантна за спречавање претње, Твитер може да је достави надлежним безбедносним агенцијама.

Међу захтевима за уклањањем садржаја са друштвене мреже такође предњаче пољски којих има 10, следи Србија са два и Албанија с једним, али ни у једном од тих случајева није било позитивног одговора Твитера.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Баталите ЕУ комесаре јер они раде за Вучића, ово треба да урадите да сломијете нарко фашисте у Србији

Баталите ЕУ комесаре јер они раде за Вучића, ово треба да урадите да сломијете нарко фашисте у Србији

5 (12) Као прво да баталите губљење времена јер мислите да ће вам ЕУ комесари …

Војин Ракић: Или буна на дахије, или крај

Војин Ракић: Или буна на дахије, или крај

4.8 (8) Овај текст објављујем зато што ни као отац, ни као грађанин Србије ни …

Један коментар

  1. fasisti ce im rado izici u susret pa dati trazene adrese, to nikako ne znaci da onaj ko se ogresio o ovu zemlju nece zavrsiti na vesalima; mozda se varam, ali verujem da ce doci vreme kada ce svak morati surovo odgovarati za svoje zlocine, ne kao Causesku uza zid pa ocas posla gotovo, nego ko Gadafi, polako da se priseti svih svojih zlodela i zrtava. pogotovo kerad dolutala iz bosanskog ustasluka i hercegovine..

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend