Пољска: Понашање западних држава води ка распаду ЕУ

Пољска: Понашање западних држава води ка распаду ЕУ

5
(1)

Понашање западних држава води ка распаду Европске Уније, саопштио је шеф кабинета премијера Пољске Михаил Дворник „Пољском радију“.

– Ми се стварно боримо, не само за поштовање правила и партнерских односа, већ се у перспективи боримо да се ЕУ не нађе под знаком питања. Јер такве акције које неке земље предлажу, на жалост и неки наши суседи на Западу, довешће пре или касније до распада ЕУ – рекао је Дворчик.

– ЕУ је формирана пре много година као савез држава који су међусобно били партнери, који су требали да функционишу и функционисали су много година по поштеним правилима. Данас, део држава то покушава да промени, покушавајући да наметну своју вољу, кршећи правила – додао је он.

– Данас се то тиче Пољске и Мађарске, али дугорочно можемо рећи да је ово начин деловања који може да угрози читаву Европску унију – закључио је он.

Раније је Мађарска саопштила да ће ставити вето на буџет ЕУ за 2021-2027. годину, као и на додатни фонд који је предвиђен за превазилажење последица епидемије вируса корона. Исту намеру је саопштила и Пољска. Акције Мађарске су нашле подршку и у Словенији. То је повезано с тим да се у буџету ЕУ уводи механизам који повезује издвајање средстава ЕУ са поштовањем људских права у одређеним државама.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Индустријска производња у ЕУ у вртоглавом паду

Индустријска производња у ЕУ у вртоглавом паду

0 (0) БРИСЕЛ – Индустријска производња у еврозони пала је у децембру 2020, према сезонски …

Марков: Москва је већ заоштрила курс према ЕУ, а може то учинити на још 10 тачака

Марков: Москва је већ заоштрила курс према ЕУ, а може то учинити на још 10 тачака

5 (3) * Русија се може одлучно економски преоријентисати са ЕУ на исток Азије * …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend