ПОМАХНИТАЛИ БРИТАНЦИ Туче због горива, празне полице, ангажована војска (видео)

Прво је завладала несташица возача камиона, затим намирница на полицама, а сад и горива на бензинским пумпама.
Ова последња несташица толико је критична да влада сада шаље војнике да развозе гориво у цистернама на празне бензинске пупме.

„Ово је Велика Британија 2021. године“, наовди Индеx.хр и додаје да земља није у рату ни ванредном стању, није погођена неком великом природном катастрофом, није ни у економској кризи, барем засад, а и најгори дио пандемије је, према свему судећи, иза ње.

Главни узрок хаоса треба тражити другде – пре свега у Брегзиту и тврдоглавој политици британске владе након што је коначно извела земљу из ЕУ. Последица те политике – недостатак између 90.000 и 120.000 возача камиона на британском тржишту рада резултирала је општом несташицом на пумпама и у мањој мери, у продавницама.

Огроман недостатак возача камиона изазвао је хаос у ланцима набавке свега, од хране до горива, те повећао низ поремећаја и поскупљења уочи Божића.

Ангажована је војска за превоз горива, ког не недостаје, али га нема ко превозити, а премијер Борис Џонсн тврди да се снабдевање горивом враћа у нормалу.

Министри су узалуд позивали људе да не гомилају залихе горива у паници, а многе бензинске пумпе биле су присиљене напросто да се затворе пред невиђеном навалом.

Епилог су туче људи на пумпама у којима се чак потежу и ножеви.

Извор: INDEX.HR

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Никезић: Ограничите цену горива, народ више не може да издржи

Никезић: Ограничите цену горива, народ више не може да издржи

Док одговорне земље у региону ограничавају цене горива на пумпама, како би заштитиле грађане и …

Британија прва у свету одобрила пилулу за лечење коронавируса

Британија прва у свету одобрила пилулу за лечење коронавируса

Велика Британија постала је прва земља на свету која је одобрила таблету за лечење корона …

Један коментар

  1. POZDRAV iz SRBIJE i podsecanje na vracanje 2-stolecne energije zla, koju je britanski vrh nemilosrdno planirao, smetao, organizovao, sputavao, bombardovao, trovao, ubijao i sve najgore, kao i sproveden plan: STA CE SRBIMA MORE? -… i sve gadosti necivilizacije.. – Srbima, Jugoslaviji, Nemackoj, Rusiji i SVIM NARODIMA SVETA! BOZE, osvetli tu tamu & ZLO i SASECI IH MACEM PRAVEDNOSTI, AMIN!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *