Поносни сте на српски ИТ сектор па га зато глобите са 80% пореза субвенцирајући успут стране фирме?!

Поносни сте на српски ИТ сектор па га зато глобите са 80% пореза субвенцирајући успут стране фирме?!

4
(4)

КОМПАНИЈЕ у нашем ИТ сектору најбоље су се снашле током кризе изазавне пандемијом, али и фирме које су одлучиле да се дигитализију.

-Достава је прво кренула са  храном, а  затим се проширила и на производе из апотека, тржних центара,  малих продавница до великих трговинских  ланаца – казао је Стојановић. – Таква врста трговине  узима замах и постаје наша свакодневница. Велики број младих који су радили у ресторанима нашло је запослење у достави.

Ипак, како истиче, сектор који се најбоље снашао у овој кризи јесте ИТ и то у свим областима. Те компаније успеле су да наставе пројекте које су започеле, али су добиле и нове.

-Наше ИТ компаније у свим областима су веома активне и праве нове производе, освајају нова тржишта, потписују  нове уговоре – наглашава Стојановић. – То је област на коју смо поносни.

Говорећи о прилагођавању осталих грана привреде, он је ситуацију оценио као „шаренолику“, јер зависи од тога у којој мери су фирме прешле на онлајн трговину и да ли су тај облик продаје могле да понуде.  Стојановић додаје да је захтев привреде да електронска трговина постане системски начин куповине и продаје и након ковид кризе.

-Велика предузећа су се боље снашла у условима кризе, јер су у својој понуди већ имали онлајн продају, али било је и оних који нису успели да испуне захтеве купаца због велике количине наруџбина – рекао је Стојановић. – Предузетници и мале компаније су тек током ковид кризе почели да прелазе на ову врсту трговине, што им је помогло да одрже пословање.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„За шта тачно грађани Србије плаћају Кинезима 3,2 милијарде евра?“

„За шта тачно грађани Србије плаћају Кинезима 3,2 милијарде евра?“

5 (4) Народна странка затражила је данас од Владе Србије да објави детаље и услове …

Доста више тог млаћења празне сламе са специјалцима, СРБИЈИ треба АРМИЈА, корпуси, бригаде, ракетна артиљерија... (видео)

Доста више тог млаћења празне сламе са специјалцима, СРБИЈИ треба АРМИЈА, корпуси, бригаде, ракетна артиљерија… (видео)

5 (2) Јединице Војске и Полиције припремају се за здружену тактичку вежбу са бојевим гађањем …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend