Популарисати Егзит и све што уз њега иде у време Петровског поста није достојно обичног попа а не патријарха
Екумениста Порфирије својим присуством на Егзиту дао подршку греху – Фото: Твитер

Популарисати Егзит и све што уз њега иде у време Петровског поста није достојно обичног попа а не патријарха

Владици поред великих обавеза није тешко ни да пође до Новог Сада гђе ће се за два дана одржати најпопуларнији музички фестивал Егзит, па се Петроварадинској тврђави фотографисао са богословима који су ангажовани на фестивалу како преноси ИН4С.

Већ је познато да су поглавар СПЦ и фронтмен групе Партибрејкеси Зоран Kостић Цане велики пријатељи.

“Српска православна црква је добила рок владику” ођекивало је у медијима средином фебруара када је за патријарха изабран дотадашњи владика загребачко-љубљански Порфирије.

Не морамо писати колико је фотографија постала вирална на друштвеним мрежама.

Бројне заједничке фотографије са члановима Ју групе и пријатељство са фронтменом Партибрејкерса Зораном Цанетом Kостићем ишле су на руку насловима о рокенрол патријарху, а то је стигло и до немачких медија који су истицали да српски патријарх воли Боб Дилана и састав Џетра Тал.

– Он је монах који је са рок-музичарима и глумцима разговарао о уметности и отварао врата цркве зависницима од дроге и алкохоличарима – писао је немачки МДР.

Патријарх цитира и Џонија Штулића. 😁

Остаће упамћена и патријархова честитка новоизабраном градоначелнику Загреба Томиславу Томашевићу, када је цитирао и некадашњег вођу групе Азра Џонија Штулића.

– Својевремено је велики загребачки песник Бранимир Џони Штулић певао када Загреб израња из сна, што ме је подстакло да изразим наду, која је, уосталом, и нада свих житеља овог лепог града, да је пред нама ново јутро које ће променити све – поручио је Порфирије.

Ја и Цане се познајемо дуго, али ја нисам критичар рокенрол музике нити било које друге, па мој став или мишљење није ту релевантан, нити се наш однос, као однос са свим људима који долазе у цркву или манастир, заснива се на темељима професија којима се ти људи баве – казао је тада патријарх Порфирије, па онда описао шта за њега значи уметност музике и музичар као уметник који ствара.

– Разуме се, музика јесте дио умјетности уопште и самим тим је блиска сваком човеку. Kако каже и Цане, уметност мора да буде трагање за истином. Уметност по правилу има и ту димензију да бележи стварност у којој уметник у датом времену живи, односно, добре и лоше стране реалности у којима се налази. Нажалост, много је више изгледа реалност готово по правилу ружних ствари ако примењујемо неку математичку логику – говорио је тада патријарх.

ИН4С

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Епископ аустралијско-новозеландски Силуан: Човек је постао вирус за своје ближње

Епископ аустралијско-новозеландски Силуан: Човек је постао вирус за своје ближње

Не можемо прихватити поларизацију верника, то је противно самој природи Цркве и нећемо примењивати овај …

Свети Јустин Нови (Ћелијски): Усековање Св. Јована Крститеља је мали Велики петак

Свети Јустин Нови (Ћелијски): Усековање Св. Јована Крститеља је мали Велики петак

Данас је мали Велики Петак, други Велики Петак. Јер, данас је погубљен Највећи између свих рођених …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *