Поред највеће џамије у Европи "Београд на води" добија и арапски фалус

Поред највеће џамије у Европи „Београд на води“ добија и арапски фалус

0
(0)

СРБИЈА улаже земљиште и дозволе, а инвеститор – „Игл хилс“ из Уједињених Арапских Емирата почетних 2,5 до 2,8 милијарди евра за пројекат „Београд на води“. Изградња првих ексклузивних квадрата на најатрактивнијој локацији у главном граду креће до краја године. Око 80 одсто предложеног идејног решења комплекса партнери су већ усагласили. Србија у наредних неколико недеља „Београд на води“ треба да прогласи националним пројектом како би се експропријација завршила у најкраћем могућем року. У истом периоду потребно је да се усклади још око 20 одсто идејног решења како би могла да почне израда одговарајуће планске документације. Партнери ће имати заједничку фирму и делиће профит.

Укратко, ово су резултати договора постигнутог у Влади Србије, где је Мухамед Алабар, директор новоосноване компаније „Игл хилс“ из Емирата презентовао концепт „Београда на води“ Александру Вучићу, првом потпредседнику Владе Србије. Промоцији су присуствовали и Небојша Стефановић, председник Скупштине Србије и Синиша Мали, председник привременог већа Београда. Алабар је, иначе, власник компаније „Емар пропертиз“ из Уједињених Арапских Емирата, која је подигла највишу зграду на планети – Бурџ Калифа.

– Изабрали смо партнера, тренутно најбољег у свету – каже за „Новости“ Синиша Мали. – И ми ћемо у наредном периоду формирати предузеће „Београд на води“. Потом ће „Игл“ постати сувласник нашег предузећа. Уз новац, који улаже у пројекат, задатак нашег партнера је и да нађе купце за пословни и стамбени простор, а Алабар већ зна ко су потенцијални будући власници квадрата. Пројекат ће се реализовати у фазама, биће их пет или шест и то ћемо знати када се комплетно усагласи мастер план односно идејно решење. Како сада ствари стоје, реч је о изградњи око 1,5 милиона квадрата. Градња почиње прво у делу приобаља Саве, које је и најатрактивнији део локације. Цео пројекат може да буде реализован у року од пет до седам година. Иначе, комплекс ће красити кула од 180 метара, али јој још нисмо одредили намену. Можда хотел, можда комбиновано, пословни и стамбени простор… На иградњи „Београда на води“ биће ангажована домаћа грађевинска оператива. Дакле, покрећемо грађевинарство, привреду, отварамо нова радна места и зато „Београд на води“, уз ауто-индустрију и пољопривреду, значи сигуран излазак Србије из кризе. Такође, „Београд на води“ биће и туристичка атракција.

abar

Четрнаесточлана делегација Алабарових експрета задржаће се у Београду десетак дана. Иначе, „Игл хилс“, компанија са седиштем у Уједињеним Арапским Емиратима, фокусира се на велике пројекте у области некретнина, на међународним тржиштима. Компанија је саопштила да почиње са радом на пројекту „Београд на води“ и гради центар светске класе за Србију. Наш партнер је најавио планове за финансирање и развој великих пројеката у области некретнина на кључним међународним тржиштима, са циљем да убрза раст локалне економије.

„Игл хилс“, који тренутно ради на више сличних великих пројеката широм света, има циљ да постане једна од најугледнијих светских компанија за развој тржишта некретнина, што доприноси повећању грађанског поноса и тржишне конкурентности градовима у којима послује. Географски фокус компаније су тржишта са високим потенцијалом раста. Партнер из УАЕ ради на развоју великих пројеката о области некретнина, од дизајна до изградње и управљања имовином укључујући и пословне објекте у угоститељству и трговини, усвајајући најновије технологије за стварање снажних мотора раста на тржиштима на којима послује. „Игл хилс“ очекује да њени пројекти допринесу до пет одсто бруто домаћег производа у градовима у којима реализује своје мегапројекте. Граде модерне центре са објектима мешовите намене, укључујући стамбене и комерцијалне, трговачке, објекте малопродаје, угоститељства, образовања и здравства.

ИСКУСТВО СВЕТСКЕ КЛАСЕ

МУХАМЕД Алабар ће, како се наводи у саопштењу, водити новоотворену компанију „Игл хилс“ са својим тимом, који има искуства у пројектима оријентисаним према расту урбаних центара и који стимулишу кључна подручја економског раста. Алабар доноси своју стручност у развоју градских центара светске класе. То искуство стекао је у развоју урбаних центара на Блиском истоку и Азији, које је осмислио и изградио.

Такви градски центри, истиче се у саопштењу, постали су најпосећеније туристичке атракције у свету, које виде милиони људи годишње и које отварају хиљаде радних места, не само у изградњи већ и након тога. 

АЛАБАР: ПОКРЕЋЕ СЕ ЕКОНОМИЈА СРБИЈЕ

 „Београд на води“ покренут је у правом тренутку, када је у питању будућност Србије, каже Мухамед Алабар. Са овим пројектом покреће се економија Србије.

– Око 90 одсто пројекта смо завршили, а треба још да одрадимо детаље попут локација за паркове, амбуланте, тржне центре и остале објекте на којима ће се одвијати живот на рекама – истиче Алабар. – Када имате тако обиман пројекат као што је овај, заиста покрећете економију напред, јер подстичете готово све њене секторе – угоститељство, туризам…

Према његовим речима, „Београд на води“ је смештен на занимљивој локацији, чиме се „може створити модеран град, уз нове технологије, дизајн и грађевинарство“. Он је најавио да ће представници његове компаније наредних неколико месеци бити у Београду, а у зависности од оног што се буде дешавало, у сарадњи с локалним властима ће радити како би пројекат био завршен у што краћем периоду.

– Величина и значај су такође битни – истиче Алабар. – Долазимо у интересантно време у животу и будућности земље и заиста је невероватна величина простора на ком можемо да направимо град, који ће одисати модерним изгледом, имати унапређене услуге, где ће бити коришћене најмодерније технологије, дизајн, конструкције, а истовремено омогућити стил живота како би требало да изгледа за људе у будућности. Подршка коју добијамо из владе и на локалу је невероватна и мислим да је ово одлична прилика за све нас.

Пројекат је веома захтеван и за њега је потребно време, наводи Алабар. Како каже приликом реализације мора се мислити и на заштиту животне средине.

– Као компанија која улаже у пројекте, важна нам је зарада и пословање, али истовремено, не бисмо успели и напредовали ако не доприносимо локалној заједници и економији, јер то је и наш успех – истиче Алабар.

 

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

"Јутарњи лист": Нови патријарх СПЦ-а у Загребу се удомаћио, а у Београд би могао довести папу Фрању

„Јутарњи лист“: Нови патријарх СПЦ-а у Загребу се удомаћио, а у Београд би могао довести папу Фрању

5 (2) И Александар Вучић би у Порфирију као поборнику екуменизма могао добити подршку и …

Вучићу, да ли су снајпери Беливукове групе коришћени у атентату на Даку Давидовића у Београду?

Вучићу, да ли су снајпери Беливукове групе коришћени у атентату на Даку Давидовића у Београду?

3 (4) Председник Србије Александар Вучић казао је да су пронађени чврсти докази о лицима …

10 Коментара

  1. Da li je nas starosedeoce Beograda neko nesto pitao?

  2. falus,anus i penis pa izbori! e onda ostaju anus i penis!

  3. Najveca dzamija u Evropi…e Vucicu ubij se…………..

  4. „…“ треба дати Вучку, баш га је заслиужио…и пази га молим те, зар му је Београд бабовина, уопште нас ништа не питају !?

  5. Какой ужас, надеюсь, в Белграде это не появится никогда

  6. Ostatak Srbije biče pod vodom.

  7. svaka cast vratice se onih 120 dzamija u beogradu i to uskoro svaka cast arapi samo izgradjujte

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend