fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Обелиск – Окултни симболизам фалуса

0
(0)

*Немој се клањати боговима њиховијем нити им служити, † ни чинити што они чине, него их сасвијем обори и ликове њихове сасвијем изломи. – Мојсијева 23:24

Обелисци су фалички симболи који се односе на древног египатског бога сунца Ра,. Један од најважнијих познатих обелиска је Вашингтонски споменик. Структура има четири стране које су савршено усклађене са основним правцима (исток, запад, север, југ). 

У основи сваке стране споменик мери 55.5 фита, што је 666 центиметара. Висина обелиска је 555.5 фита, што је 6.666 инча. Камени стуб од мермера је највиша камен структура на свету и највиши на свету обелиск.

Обелиск у Вашингтону
Обелиск у Вашингтону

„Камен Стуб се користи у богослужењу, посебно код египатског бога сунца Амон-Ре. Са четири стране је и направљен од једног камена, обелиск се сужава ка врху, где постаје пирамида. Они очигледно симболизују зраке излазећег сунца и наду фараона за подмлађивање и нову виталност. С времена на време они су коришћени у гробницама да представе наду у васкрсење. 4.000 година обелиск и даље стоји у модерном граду Матарииех, у древна времена познат На. Други обелиск је премештен у Централни парку у Њујорку. Многи од обелиска изграђени су од око 1550 до око 1100 године пне Неки су били више од 100 метара високи. Хебрејски термин преведен „обелиска“ у Јеремији 43:13 (НАСБ, НРСВ, РСВ) означава стуб или стојећи камен („свети стубови,“ НИВ, ск) Египатски контекст указује стубови били заправо обелисцима, можда посвећен сунцу -бог Одг „.

 

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Куда воде српски православни народ Америке?

3.9 (8) Српски православни народ сјеверноамеричког континента је поново бачен у ковитлац вјерских подјела из …

Лажи екуменизма

4.6 (10) Прва и главна лаж екуменизма је теорија о „историјски узрокованим поделама цркава“. Црква, коју …

9 Коментара

  1. Ne dozvolimo da nam ovako unakarade Ušće i Beograd!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *