fbpx

“Посета државоубице Вучића је била узалудна“

0
(0)

Посета Александра Вучића северу Косова била је узалудна и таква ће бити свака наредна ако се за столом не нађу и Срби који живе јужно од Ибра сматра новинар из Грачанице Живојин Ракочевић.

“Само Срби јужно од Ибра, знају да поставе питања, која су од суштинске важности за све нас на Косову и Метохији. Само они знају кроз какав су административни пакао прошли у протеклих четрнаест година, само они знају како иду процеси интеграције, само они знају како се губи идентитет, само они знају шта је слобода коју сада виде код Срба на северу”, рекао је Ракочевић.

Председник Српског националног већа Косова и Метохије Драган Велић сматра да посета Александра Вучића северу Косова, није дала никакве резултате. По његовим речима нити је Вучић убедио Србе на северу да прихвате споразум, нити су они убедили њега да Влада Србије одустане од споразума.

“Ова посета, није могла ништа додатно да каже или на једноставнији начин да објасни људима, јер једноставно у петнаест тачака споразума, јасно је дефинисано и види се да нигде не постоји, поштовање Устава Републике Србије”, рекао је Велић.

С друге стране аналитичар српско-албанских односа Фатмир Шехоли каже, да је Вучић једини политичар из Београда, који је дошао на Косово и Србима предочио реалност у коју мора да буде укључен и север Косова.

“Надам се да није узалудна ова посета. Та посета је и велика порука и самом нашем премијеру Хашиму Тачију у контексту онога да је дефинитивно да Тачи нема никакве могућности да сарађује са Србима, него је једноставно Србија доказала још једном да у том делу може само она решити проблем”, каже Шехоли.

Грађани српске националности са севера и дела Косова јужно од Ибра различито оцењују недавну посету првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића северу Косова.

“Људи су у заблуди, јер је било доста превара, лажи, неистина, говорило се 10, 12, 13 година, нико није дошао да објасни као сад што је дошао Вучић, тако требају често да долазе, да би се народ смирио и да би признао све оно, што се они договоре“.

“Апсолутно је позитивно што је дошао и требао је да дође, требали су и раније свака му част“.

“Тај споразум не ваља, ни за југ ни за север. Доста је било с тим поделама, нама никакве поделе не требају. Дели нас београдска власт, и власт из Београда је највећи иницијатор свих подела на Косову и Метохији“.

“Ми смо преварени, они су говорили да праве административни прелаз у Јариње, сад тај административни прелаз је царина. То је чиста лаж за Србију и српски народ“.

На централном Косову незванично се говори да ће Вучић у наредних десетак дана посетити и српске средине јужно од Ибра.

 

ВОА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Коха: Технички тимови Београда и Приштине у четвртак у Бриселу састављају текст споразума Србије и Косова

3.4 (5) Очекује се да ће коначни споразум између Косова и Србије бити састављен на …

Зоран Чворовић: Генерал под маском или Један доказ континуитета издајничке политике

4.4 (7) Особа од посебног Вучићевог поверења  BBC на српском језику је забележио, између осталог, како током последњих …

5 Коментара

  1. Kako uzaludna pa otkrili smo novu Olju Bećković -stara može u penziju !

  2. Da je Vučić častan Političar, ne bi trebalo ovoliko telohranitelja da ga čuva od sopstvenog naroda. Jedva se i vidi od njih.

  3. Да има и мало образа не би из куће излазио…пиии како ми се смучио!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *