fbpx

Поскупело грејање у Београду, ево за колико ћете више плаћати рачуне!

0
(0)

Београђани од првог дана нове године плаћају скупље грејање! Више од 300.000 димаћинстава у престоници која услугу грејања плаћају „Београдским електранама“ непријатно је изненадио јануарски рачун. Ова услуга поскупела је за 4,7 одсто, па корисници уместо досадашњих 113,96 динара по метру квадратном од 1. јануара плаћају грејање 119,36 динара.

До овог поскупљења дошло је без било какве претходне најаве, а Београђани ће из свог ионако осиромашеног кућног буџета морати да издвоје и до 1.000 динара више за ову услугу. Намет за оне који живе у стану од 60 квадрата биће већи око 500 динара. Решењем градоначелника на основу којег је донесен нови ценовник, обухваћени су и корисници пословних простора, а проценат оних које снабдевају „Београдске електране“ је изузетно велики.

Потрошачи су револтирани због овакве одлуке, али и због тога што их нико од надлежних није обавестио да ће до повећања ове услуге уопште доћи. Јануарске уплатнице су већ стигле на адресе корисника.

– Прво сам помислио да је нека грешка у питању, али су ми у „Инфостану“ објаснили да је дошло до поскупљења, тако да ће ме сада грејање коштати скоро 450 динара више – каже Игор Р. – Могли су бар да нас у претходном рачуну обавесте да ће више коштати од јануара, а не да сазнамо овако.

Један од разлога за увећање је то што су „Београдске електране“ кориговале своје цене на основу претходног поскупљења гаса. Такође, овај енергент ће од 2. марта код свих дистрибутера поново поскупети за 5,6 одсто.

ТОПЛА ВОДА И ЕКОЛОШКА ЗАШТИТА

Повећањем грејања, скочила је и цена топле воде. Тако да на јануарским рачунима „Инфостана“ ова услуга кошта 189,24 уместо 180,76 динара по кубном метру.

Такође је промењена и цена еколошке заштите за стамбени простор, и она сада износи 0,87 динара по квадратном метру.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Поново поскупљује гориво

0 (0) Потрошачке цене у 2019. повећане су у односу на 2018. годину у просеку …

ММФ тражи да струја у Србији поскупи

0 (0) Међународни монетарни фонд тражи да Електропривреда Србије до краја јуна 2020. године уради …

12 Коментара

  1. ja sa tim nemam problema za narednih 100 g

  2. poceli su od grejanja, pa onda od marta struja, a da ne pricamo koliko su po samoposlugama poskupeli proizvodi,samo ko ne prati cene ne primecuje

  3. haha i red je poskupelo gorivo u svetu pogotovu mazut:P

  4. Ima i pojeftinjenje, naprimjer pojeftinile su: plate, penzije, ionako jeftini ljudski zivoti…

  5. Koliko znam toplane koriste gas kao energent,a on je poskupeo skoro 20% u odnosu na proslu godinu,pa zasto ne bi i grejanje titovim beogradanima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *