Посланици ДЈБ поново упутили Ургенцију за сазивање седнице Народне скупштине

Посланици ДЈБ поново упутили Ургенцију за сазивање седнице Народне скупштине

Пошто председница Народне скупштине ни до данас није поступила по захтеву осморо посланика да хитно закаже седницу на којој би се расправљало и одлучивало о противуставно уведеном ванредном стању, народни посланици ДЈБ упутили су данас Ургенцију како председници Скупштине, тако и председници Владе и председнику СНС-а и Србије, захтевајући одговор на питање: када ће седница Народне скупштине бити заказана?

Подсећамо јавност да су народни посланици Саша Радуловић, Бранка Стаменковић и Војин Биљић још 17. марта упутили званичан захтев Маји Гојковић да хитно закаже седницу Народне скупштине, како би се функционисање државе вратило у уставне оквире након што је 15. марта Скупштина суспендована, а њене надлежности насилно отете и пренете на Владу и председника СНС-а и Србије. Овом позиву се 23. марта придружило још петоро народних посланика: Ђорђе Вукадиновић, Миладин Шеварлић, Срђан Ного, Зоран Радојичић и Александра Чабраја.

Сви парламенти у свету заседају. Већ 23 дана председница Владе и председник СНС-а и Србије противуставно, паушално и без икаквих овлашћења укидају људска права и слободе грађанима Србије у мери која није примерена околностима у којима се држава налази, и то без икакве парламентарне контроле. У тој вештачки створеној атмосфери без икакве обавезе да своје политичке одлуке правдају пред грађанима Србије преко својих представника у Скупштини, Влада и председник СНС-а и Србије свакодневно вређају грађане, затварају их у кућни притвор и целој нацији прете двонедељним двадесетчетворочасовним затвором.

ДЈБ упозорава председницу Скупштине, председницу Владе и председника СНС-а и Србије да се не играју диктатуре и да под хитно Народној скупштини врате насилно одузете надлежности, како би народни посланици могли да испуне своју обавезу према грађанима које представљају и одбране народну сувереност гарантовану Уставом Републике Србије.

Народна скупштина састајала се и заседала и у много тежим околностима по Србију и српски народ него што је то пандемија корона вируса. Народни посланици имају обавезу према грађанима које у Скупштини представљају да управо у тренуцима криза не дозволе да се тешко стечена и крвљу предака плаћена слобода не проћерда, те да се не деси да под плаштом борбе против пандемије склизнемо у отворену диктатуру.

достајебило.орг.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

СВИ НА ПРОТЕСТ 10. априла испред Скупштине да нас не би потровали као пацове! (видео)

СВИ НА ПРОТЕСТ 10. априла испред Скупштине да нас не би потровали као пацове! (видео)

Велики протест – еколошки устанак, одржаће се у Београду 10. априла од 13 часова испред …

Гардијанова вест шокирала свет! Отривено „шта се крије“ иза корона закључавања?

Гардијанова вест шокирала свет! Отривено „шта се крије“ иза корона закључавања?

Британски лист „Гардиан“ је случајно подгрејао сумње великог броја теоретичара завере чланком у којем се …

4 Коментара

  1. Oni se ne igraju diktature i mi ne mozemo da skliznemo u diktaturu, mi smo u njoj, ona se sprovodi nad nama!

  2. Zahtevati nešto od sistema koji porobljava i robotizuje društvo je krajnje glup potez! Po meni je prava opozicija samo ona koja je protiv vlasti i žutih , a da pritom nema poverenja ni u izbore, njene institucije, političare, Vladu, parlament i sve ostalo što je stvoreno od Soroš kompanije! Ali je nemamo ni u mrvicama!

  3. И ово треба нотирати – посланици њох 242 који су саботирали рад Скупштине и пљунули на своју заклетву да трајно изгубе право да буду државни службеници и да се не могу бавити политиком никад више. А њихове партије треба забранити због кршења закона о ванредном. стању

  4. nikad bre pcelica maja nije iza sebe ni med ni mleko ostavljala, pa nece ni dalje; dzaba molbe i preklinjanja.
    da necemu valja nekog truta za sebe bi vezala, il flasirala ,,med maja,, il lekovitu medovinu za naprednu druzinu.
    ona ti je samo tica zlosutnica koja nesrecu doziva i cara zivotinja naredjenja izvrsava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *