Посланици ДЈБ поново упутили Ургенцију за сазивање седнице Народне скупштине

5
(4)

Пошто председница Народне скупштине ни до данас није поступила по захтеву осморо посланика да хитно закаже седницу на којој би се расправљало и одлучивало о противуставно уведеном ванредном стању, народни посланици ДЈБ упутили су данас Ургенцију како председници Скупштине, тако и председници Владе и председнику СНС-а и Србије, захтевајући одговор на питање: када ће седница Народне скупштине бити заказана?

Подсећамо јавност да су народни посланици Саша Радуловић, Бранка Стаменковић и Војин Биљић још 17. марта упутили званичан захтев Маји Гојковић да хитно закаже седницу Народне скупштине, како би се функционисање државе вратило у уставне оквире након што је 15. марта Скупштина суспендована, а њене надлежности насилно отете и пренете на Владу и председника СНС-а и Србије. Овом позиву се 23. марта придружило још петоро народних посланика: Ђорђе Вукадиновић, Миладин Шеварлић, Срђан Ного, Зоран Радојичић и Александра Чабраја.

Сви парламенти у свету заседају. Већ 23 дана председница Владе и председник СНС-а и Србије противуставно, паушално и без икаквих овлашћења укидају људска права и слободе грађанима Србије у мери која није примерена околностима у којима се држава налази, и то без икакве парламентарне контроле. У тој вештачки створеној атмосфери без икакве обавезе да своје политичке одлуке правдају пред грађанима Србије преко својих представника у Скупштини, Влада и председник СНС-а и Србије свакодневно вређају грађане, затварају их у кућни притвор и целој нацији прете двонедељним двадесетчетворочасовним затвором.

ДЈБ упозорава председницу Скупштине, председницу Владе и председника СНС-а и Србије да се не играју диктатуре и да под хитно Народној скупштини врате насилно одузете надлежности, како би народни посланици могли да испуне своју обавезу према грађанима које представљају и одбране народну сувереност гарантовану Уставом Републике Србије.

Народна скупштина састајала се и заседала и у много тежим околностима по Србију и српски народ него што је то пандемија корона вируса. Народни посланици имају обавезу према грађанима које у Скупштини представљају да управо у тренуцима криза не дозволе да се тешко стечена и крвљу предака плаћена слобода не проћерда, те да се не деси да под плаштом борбе против пандемије склизнемо у отворену диктатуру.

достајебило.орг.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Панић: Имамо информацију да ванредно стање уводе 1. октобра?!

5 (7) Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута, изјавио је у јутарњем програму „Пробуди …

Уставни суд први пут оборио меру Владе из ванредног стања

5 (2) Уставни суд јуче је први пут оборио једну од мера које је Влада …

4 Коментара

  1. Oni se ne igraju diktature i mi ne mozemo da skliznemo u diktaturu, mi smo u njoj, ona se sprovodi nad nama!

  2. Zahtevati nešto od sistema koji porobljava i robotizuje društvo je krajnje glup potez! Po meni je prava opozicija samo ona koja je protiv vlasti i žutih , a da pritom nema poverenja ni u izbore, njene institucije, političare, Vladu, parlament i sve ostalo što je stvoreno od Soroš kompanije! Ali je nemamo ni u mrvicama!

  3. И ово треба нотирати – посланици њох 242 који су саботирали рад Скупштине и пљунули на своју заклетву да трајно изгубе право да буду државни службеници и да се не могу бавити политиком никад више. А њихове партије треба забранити због кршења закона о ванредном. стању

  4. nikad bre pcelica maja nije iza sebe ni med ni mleko ostavljala, pa nece ni dalje; dzaba molbe i preklinjanja.
    da necemu valja nekog truta za sebe bi vezala, il flasirala ,,med maja,, il lekovitu medovinu za naprednu druzinu.
    ona ti je samo tica zlosutnica koja nesrecu doziva i cara zivotinja naredjenja izvrsava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend