После хеликоптерског напада субверзивне групе – Венецуела активирала ваздушну одбрану

ВЕНЕЦУЕЛАНСКА влада је у уторак потврдила и у исто време осудила ваздушни напад на седишта Министарства унутрашњих послова и правде и Врховног суда правде Венецуеле.

Председник републике Николас Мадуро обзнанио је детаље оружаног напада на седишта тих институција из хеликоптера Тела за пенолошка и криминолошка научна истраживања (CICPC) од стране једне субверзивне групе.

„У потпуности је активиран план за детекцију летећих објеката и ваздушну одбрану. Дотична особа је бацила гранате, од којих једна није експлодирала“, рекао је шеф државе у обраћању из сале Ајакучо у Председничкој палати Мирафлорес у Каракасу, где је одржана додела Националне награде за новинарство за 2017. годину.

Мадуро је такође обавестио да је истрага у току и позвао самопрокламовани Округли сто за демократско јединство (MUD) да осуди овај насилни чин, рекавши: „Осуђујем овај терористички напад и захтевам од MUD да осуди овај насилни чин оних којима је очигледан циљ државни удар“.

„Надам се да ће Јавно тужилаштво да предузме потребне мере, пошто је овај насилни чин врло вероватно терористички напад који је, да није било брзог одговора државних служби безбедности и заштите, могао да донесе ненадокнадиве губитке људских живота“, истакао је Мадуро.

Према председниковим тврдњама, пилот летелице из које је отворена ватра на канцеларије Врховног суда правде радио је за бившег министра унутрашњих послова, правде и мира Мигела Родригеза Тореса, који је недавно означен као учесник међународне завере чији је циљ збацивање Боливарске владе.

„Торес је данас потврдио да ради за CIA“, додао је председник Венецуеле.

Влада Венецуеле је у више наврата указивала на примену пучистичког сценарија чији су актери особе повезане са венецуеланском опозицијом.

Према документима прикупљеним током истраге, овај план укључује нападе на функционере, институције и државне симболе Венецуеле.

Венецуеланска новинска агенција (AVN)

Факти

Актуелно

Венецуела: Протести због недостатка хране, троје мртвих

КАРАКАС – Најмање три особе су погинуле, а 16 повређено у дводневним протестима у Венецуели …

Венецуелa: Одржава се велика војна вежба, учествује око 900.000 војника, резервиста и наоружаних цивила

Војска Венецуеле мобилисана је током викенда за војне вежбе као одговор на „претњу“ америчког председника …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons