понедељак , фебруар 19 2018

После хеликоптерског напада субверзивне групе – Венецуела активирала ваздушну одбрану

ВЕНЕЦУЕЛАНСКА влада је у уторак потврдила и у исто време осудила ваздушни напад на седишта Министарства унутрашњих послова и правде и Врховног суда правде Венецуеле.

Председник републике Николас Мадуро обзнанио је детаље оружаног напада на седишта тих институција из хеликоптера Тела за пенолошка и криминолошка научна истраживања (CICPC) од стране једне субверзивне групе.

„У потпуности је активиран план за детекцију летећих објеката и ваздушну одбрану. Дотична особа је бацила гранате, од којих једна није експлодирала“, рекао је шеф државе у обраћању из сале Ајакучо у Председничкој палати Мирафлорес у Каракасу, где је одржана додела Националне награде за новинарство за 2017. годину.

Мадуро је такође обавестио да је истрага у току и позвао самопрокламовани Округли сто за демократско јединство (MUD) да осуди овај насилни чин, рекавши: „Осуђујем овај терористички напад и захтевам од MUD да осуди овај насилни чин оних којима је очигледан циљ државни удар“.

„Надам се да ће Јавно тужилаштво да предузме потребне мере, пошто је овај насилни чин врло вероватно терористички напад који је, да није било брзог одговора државних служби безбедности и заштите, могао да донесе ненадокнадиве губитке људских живота“, истакао је Мадуро.

Према председниковим тврдњама, пилот летелице из које је отворена ватра на канцеларије Врховног суда правде радио је за бившег министра унутрашњих послова, правде и мира Мигела Родригеза Тореса, који је недавно означен као учесник међународне завере чији је циљ збацивање Боливарске владе.

„Торес је данас потврдио да ради за CIA“, додао је председник Венецуеле.

Влада Венецуеле је у више наврата указивала на примену пучистичког сценарија чији су актери особе повезане са венецуеланском опозицијом.

Према документима прикупљеним током истраге, овај план укључује нападе на функционере, институције и државне симболе Венецуеле.

Венецуеланска новинска агенција (AVN)

Факти

Актуелно

Снежна олуја протутњала југом САД, најмање 10 мртвих

ВАШИНГТОН – Најмање десет људи страдало је у снежној олуји која је протутњала појединим подручјима …

Макговерн: Није се Русија мешала у наше изборе већ ликови из врха обавештајне заједнице САД

 * Рејмонд МАКГОВЕРН: „Сада се разоткрило да није Русија покушавала да фалсификује резултате избора у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons