После састанка са ММФ-ом Вучић је пристао да отпусти преко 20.000 радника!

0
(0)

Каснимо са смањењем броја запослених у јавном сектору и реформом јавних предузећа, а добри резултати су остварени у привредном расту и пуњењу буџета – изјавио је премијер Александар Вучић за РТС после састанка са делегацијом ММФ.

Премијер је навео да ће ММФ променти процену привредног раста са 1,8 на 2,3 одсто за ову годину и да идуће године треба очекивати раст од око четири процента што ће бити највише у Европи.

– Велики и тешки задаци су пред нама, они који се тичу структурних реформи, оног што је најзначајније. Резултати фискални су добри, приходи расту, због раста економије и мислим да ће следећа процена ММФ бити 2,3.

Разговарали смо о РТБ БОР, Ресавица, где имамо велике ризике – рекао је Вучић. Стални представник Фонда у Београду Ким Даеханг је објаснио да Мисија начелно планира посету Србији средином јуна.

Претходна посета Мисије ММФ-а Србији трајала је од 18. до 26. фебруара, али тада није закључена четврта ревизија аранжмана због избора. Србија је са ММФ-ом закључила стендбај аранжман из предострожности у фебруару 2015. године, вредан око милијарду и 200 милиона евра.

Танјуг, Информер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Србији угрожено више од 140 хиљада радних места

5 (2) Ако изостану конкретне мере за ублажавање кризе ове године у Србији би могло …

Пред Србијом цунами отказа

5 (3) Исплата последњег минималца из буџета у оквиру мера подршке државе мањим приватним предузећима …

6 Коментара

  1. @FBulovic Ko zna sta su sve trazili i na sta je on pristao. Mi smo tako najebali, da to vise nije normalno. Normalni se bune.

  2. Nadam se da će otpustiti sve oni koji su glasali za njega!Picousti šiptar bi tako ucinio i prvi dobar potez od kako guzi ovu drzavu!

  3. To picousti jebi ovaj glupi narod……e glupsoni koji ste vi retardi od naroda kome vi dajete glasoce,unesto da svu tu korumpiranu vkast koja vas tlaču 26 godina potamanite.pogledaje island madare a vi debilčine samo žešće hvala ti što sam otišao iz te vukojebine id srbistana

  4. Ако сте мог ли да да уништите све фабрике где је била производња и стварале се паре, избацили раднике на улицу, није штета избацити ове из канцераија који су на терет свима нама. Нека обрађују њиве и чувају свиње , боље они, него што нам доводите Немце да то раде, па ће бити пара.

  5. Ljudi, AV je uradio sjajan posao. Srpska Nepismena Stranka je u javni sektor zaposlila oko 50.000 botova, a 20.000 ljudi koji su nešto radili (rudari, profesori, spremačice, portiri, lekari, medicinski tehničari…) koji znaju posao će ostati bez posla. Dakle, rezultat SNS vs MMF 30.000:0, a Srbija uprkos tom silnom rastu sve niže i niže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *