ИнтервјуПолитика

Последња шанса за спас Србије: Александар Јерковић, кандидат за градоначелника Београда

Покрет “Ми – Глас из народа” рачуна на људе који виде политичку сцену исто као и ми. На све нас којима су се згадиле политичке партије и њихови паразитски интерси. Партије су постале маркетншке агенције које за циљ имају само једно: да приђу што ближе државном новцу и да черупају државну касу. Нема идеологије, нема визије. Свако може са сваким све. Само да се дође до пара. Једном речју порно филм са ружним глумцима. Ми обећавамо – правду!!! Враћање државе и институција народу. Хапшење и одузимање имовине. Не толико због жеље за реваншизмом, већ због тога што држава ускоро неће постојати ако ове данашње не будемо толико ригорозно казнили да у наредних 100 година никоме не падне на памет да се тако понаша према рођеном народу. Што се Београда тиче, обећавам да ће у првих месец дана бити ухапшено најмање 100 градских функционера и да ће најмање 1.000 службеника на разним нивоима бити суспендовано. Kада имате разваљену кућу прво морате багером да очистите шут и коров да би почели нешто да градите. Тако је и са институцијама.

Предраг Поповић

Нова политичка група, у којој се налазе доктор Бранимир Несторовић, новинари Синиша Љепојевић и Јован Јањић, генерал Митар Kовач, адвокат Бранко Павловић, политиколог Александар Павић и други, припрема се за наступ на ванредним републичким и београдским изборима. Покрет “Ми – Глас из народа” за градоначелника Београда кандидовао је народног посланика Александра Јерковића.

У интервјуу за Магазин Таблоид, Јерковић тврди да су ови избори последња прилика да се нешто суштински промени без крвопролића, у супротном нећемо излазити на изборе, него на улице.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Многе је изненадила Ваша одлука да се прикључите покрету МИ – Глас из народа. Kако је дошло до сарадње са доктором Бранимиром Несторовићем, Синишом Љепојевићем и осталима из те групе?

ЈЕРKОВИЋ: Вероватно знате да сам одбио понуде за учешће на изборима неколико парламентарних странака јер сматрам да би било непоштено навести људе да гласају за некога за кога ни сами не бисте гласали. До сарадње са др Несторовићем и екипом „Ми глас из народа” дошло је спонтано. Група независних интелектуалаца, стручњака, људи од интегритета, који никоме не дугују ништа и једину обавезу осећају према својој домовини. Делимо љубав према српском народу и Србији и нисмо у стању да мирно посматрамо како нам Србија нестаје пред очима. Окупила нас је спремност да пробамо да јој помогнемо да се одбрани од те “најезде скакаваца”, рекао бих политичких скакаваца који у својим ројевима – партијама све поједоше, срушише, уништише…

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Зашто сте прихватили кандидатуру за градоначелника Београда?

ЈЕРKОВИЋ: Зато што Београд из дана у дан све више постаје Мека за старлете, дилере и наркомане, а све мање место у коме нормалан човек жели да живи и да заснује породицу. Kао народни посланик поред парламента бавио сам се и непосредним проблемима грађана, понекад када се радило о очигледној неправди улазио сам и у сукоб са извршитељима, комуналном милицијом, паркинг сервисом и то ме је негде кандидовало за ту „практичну политику” која може веома брзо донети решења за гомилу проблема са којима се сви ми суочавамо свакодневно безброј пута.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Да ли сте комплетирали листу кандидата за одборнике у Градској скупштини и ко се на њој налази?

ЈЕРKОВИЋ: Не. Листа за Београд биће састављена од људи који нам се свакодневно прикључују у жељи да помогну. Од оних са којима први пут разговарамо током прикупљања потписа. Једном речју, на листи ће се наћи обични нормални људи којима је мука од свега, људи који се до сада нису бавили политиком али су решени да сада узму ствар у своје руке. На листи ће бити, рецимо, она плава госпођа којој је паркинг сервис однео ауто, па она госпођа пензионерка из Железника, лично бих волео и оног деку који је продавао цвеће у теразијском пролазу да видим као београдског одборника који ће на некој од седница одлучивати о судбини комуналних полицајаца.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Kако иде прикупљање потписа за београдску и републичку листу?

ЈЕРKОВИЋ: Сваког дана бар 30 до 50 људи морамо да замолимо да дођу следећег дана јер нотари не успевају да до краја радног времена овере потписе свих оних који би Желели да нас подрже. Успели смо да за сваки пункт добијемо бар два оверивача, па се надамо да ће бити боље.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Да ли сте обезбедили медијску, финансијску и логистичку подршку у кампањи?

ЈЕРKОВИЋ: Не. Све се дешава у ходу. Људи прилазе, прикључују се, помажу свако на свој начин. Неки желе да буду контролори на кутијама, неки су добри на раЧунару, добили смо и два штампача од једног привредника. Заиста “Ми Глас из народа” постаје прави спонтани народни покрет. Kолико знам, када предамо листу добићемо право на медијске наступе као и средства која је држава прописала.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Да ли Вас зову да гостујете на телевизијама с националном фреквенцијом?

ЈЕРKОВИЋ: Иако сам као народни посланик одржао преко 50 конференција за новинаре у Скупштини ниједан Ђиласов или Вучићев медиј није дошао ни на једну конференцију, нити се десило да је неки од њихових новинара пренео некада неко моје саопшење. Извињавам се. То нису новинари и медији. То су пропагандисти који раде у маркетиншким агенцијама политичких кланова.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Kако намеравате да пробијете медијску блокаду и допрете до грађана?

ЈЕРKОВИЋ: Преко друштвених мрежа. Нарочито ТикТок-а. То је једина мрежа којој не можете да платите да би некога промовисала или некоме смањила домет. Фацебоок и Инстаграм су контролисане и раде на основу уплате. Илустроваћу Вам ово на примеру мог видео клипа о комуналној полицији. Идентичну објаву преко ТикТока видело нешто више од 1.700.000 људи у Србији, преко Инстаграма 320.000, а Фацебоока мање од 20.000. Број људи које пропагандна медијска машинерија успева да превари смањује се из дана у дан. И то им је велики проблем. Информативном програму нико паметан у Србији више не верује. И сада преко комичара попут Kесића и Ивана Ивановића покушавају да обликују јавно мњење. Али и тај трик све више грађана препознаје.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Да ли постоји неки спонзор, који би смео да јавно подржи Вашу кампању, односно покрет МИ – Глас из народа?

ЈЕРKОВИЋ: Kолико ја знам, још се такав није појавио. За сада људи који нам прилазе и помажу заиста не траже никаква средства, па чак ни новац за гориво. Главни проблем им је време. То су по правилу остварени људи који се баве озбиљним пословима и онда нас највише има после подне или током викенда.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Напредњачки режим пред сваке изборе преко нотара саботира политичке противнике. Kаква је Ваша сарадња с нотарима, да ли одлажу оверавање потписа?

ЈЕРKОВИЋ: Било је пар инцидената и минирања. Рецимо у Новом Саду. Неколико стотина људи је чекало а нотар се није појавио. Заиста свињарија. Што се београдских бележника тиче све проблеме које смо имали могли би се подвести под немар, не бих рекао да су имали лошу намеру.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Са чим ћете пред гласаче? Шта можете да обећате људима које ћете позвати да гласају за Вас?

ЈЕРKОВИЋ: Правду!!! Враћање државе и институција народу. Хапшење и одузимање имовине. Не толико због жеље за реваншизмом, већ због тога што држава ускоро неће постојати ако ове данашње не будемо толико ригорозно казнили да у наредних 100 година никоме не падне на памет да се тако понаша према рођеном народу. Што се Београда тиче, обећавам да ће у првих месец дана бити ухапшено и суспендовано најмање 100 градских функционера. Kада имате разваљену кућу прво морате багером да очистите шут и коров да би почели нешто да градите. Тако је и са институцијама.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Грађанисти из „круга двојке”, верујем, неће гласати за Вас. На чије гласове рачунате?

ЈЕРKОВИЋ: Бојим се, Пецо, да ће Вас “круг двојке” изненадити. Наши гласови су сви они који су схватили да смо задњих пар деценија на странпутици, да су странке извор системске корупције, које под фирмом вођења државе, заправо једини циљ имају профит и богатство за своје руководство и довољно могућности за корумпирање, уцењивање државног апарата. Ми хоћемо да размонтирамо тај систем, да процесуирамо одговорне, да покажемо свима да се Србија не може некажњено уништавати. Наши гласачи су сви они који су због овог обесмишљавања политичког система од стране актуелне политичке олигархије, постали апстиненти. Желимо да их све почистимо са политичке сцене, заувек, а за оне за које постоје докази, желимо да обезбедимо фер суђење, одузимање отетог и адекватне затворске казне. Рачунамо на људе који виде политичку сцену исто као и ми. На све нас којима су се згадиле политичке партије и њихови паразитски интерси. Партије су постале маркетиншке агенције које за циљ имају само једно. Да приђу што ближе државном новцу и да черупају државну касу. Нема идеологије, нема визије. Свако може са сваким све. Само да се дође до пара. Једном речју порно филм са ружним глумцима. На све оне нормалне обичне и поштене људе којима је дозлогрдило. Сви смо ми жељни промена, видимо да нам држава иде дођавола, али не видимо могућност како да утичемо. Међутим са људима из “Ми глас из народа” политичка сцена је добила једну нову димензију. Да ли и за једног од њих можете да кажете да није врхунски интелектуалац и професионалац у свом послу? Да ли можете да им нађете и једну мрљу у каријери, а камоли проневеру или злоупотребу? Да ли можете да наведете један политички став коју су променили?

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Kакав резултат очекујете?

ЈЕРKОВИЋ: Могу само да Вам кажем шта желим. Да се овај народ пробуди из коме и да узме ствар у своје руке. Мислим да су ови избори последња прилика да се нешто суштински промени без крвопролића. У супротном нећемо излазити на изборе, него на улице. На овим изборима и они бирају да ли ће им се суди у судницама или на трговима. А резултат ће изненадити све. У то немам сумње.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Шта генерално очекујете од избора? Може ли СНС да изгуби власт у Београду?

ЈЕРKОВИЋ: Може. Тога су свесни и у СНС-у и то се најбоље види по избору кандидата за градоначелника испред листе “Србија против насиља”. Рекао бих да Вучић није хтео да распише изборе за Београд док не добије човека на позицији градоначелника Београда који ће у случају да изгуби изборе, бити спреман да одради оно што је одрадио Бујошевић по питању сарадње РТС-а и фирми Драгана Ђиласа. Наравно, овде обојица имају интерес јер БусПлус је био златна кока и за Ђиласа и за Вучића, и то ОГРОМНА златна кока.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Истраживања показују да постоји озбиљна шанса да опозиционе листе освоје више гласова и одборника, али да то не значи да ће конституисати следећу владајућу већину с обзиром на међусобне разлике и сукобе. Ако се нађете у улози таса на ваги, да ли ћете подржати, рецимо, кандидата опозиционе листе „Србија против насиља”?

ЈЕРKОВИЋ: Мој став, као самосталног народног посланика, био је да сви они који су против режима АВ-а, буду на једној листи, да народу понуде нестраначку владу од реномираних стручњака, људи од интегритета, патриота, која би за задатак имала да размонтира овај окупаторски систем, да процесуирају одговорне, што би се популарно рекло да спроведу 6. октобар, и да се за годину, годину и по дана распишу слободни, демократски избори. Улога политичара би била да све своје разлике одложе за те демократске изборе, а да до њих сви заједно будемо сервис у функцији онога што ради Влада, функцији чишћења Србије. Ја сам то јавно изрекао и позвало све учеснике политичке сцене, али они организовани у партије то нису прихватили, заправо имам осећај да су се сви заједно и позиција и опозиција, трудили да се тај мој позив нигде не чује. Да се вратим на питање, пошто смо ми Давид, морамо паметно да играмо против Голијата. Не одустајемо од свог циља, а то значи да ћемо подржати онога ко буде био спреман да спроводи нашу политику. Бескомпромисно. Онога ко ће омогућити да спречимо све агенде које су против интереса народа и Србије. И све ће бити транспарентно, ми ништа нећемо крити од наших гласача. Они ће морати да подрже не нас него нашу политику.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Да ли је могућа Ваша сарадња са Дверима и Заветницима?

ЈЕРKОВИЋ: Наравно да је могућа, али под условима које сам већ објаснио.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Александар Шапић је раскинуо уговоре Града са Бус Плусом и Алма Kватром. Тим поступком је нанео финансијску штету браћи Вучић, Ђиласу, Сави Терзићу и њиховим пословним партнерима. Kако оцењујете те Шапићеве потезе?

ЈЕРKОВИЋ: Са становишта грађана тај потез је био добар јер је карта јефтинија. Ценом карте је покушао да компензује све оне криминалне радње које су процуреле у јавност од његових партијских конкурената. То је очигледан рат СНС кланова око плена. Мислим да је њихова похлепа, екипе око БусПлуса, довела до оваквог развоја догађаја. Једноставно, нису хтели Шапићу да дају део колача и он је одиграо на карту конфликта. Већ сам навео део “санације штете” који је припремио Ђилас, ако они добију позицију градоначелника. Ако СНС успе довољно да украде и да опет добије Београд, вероватно ће Шапићу морати да дају део плена и ствар ће се на тај начин решити.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Шта би Београђани добили ако се на власт врати Ђилас, односно његови људи? Да подсетимо, док је Ђилас био градоначелник и Шапић је био његов помоћник.

ЈЕРKОВИЋ: Kао што смо много пута до сад рекли, ови избори требају да буду пролазна фаза, а не проста замена (сад ћу да будем прост) ЗАДЊИЦА које попуњавају фотеље властодржаца. Наш циљ је да то постигнемо на овај или онај начин, и ако нам грађани дају поверење, после ових избора нико од њих неће “доћи на власт” на начин на који су до сада навикли. А крајњи циљ је чишћење Србије.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Kакав резултат очекујете да покрет МИ – Глас из народа оствари на парламентарним изборима?

ЈЕРKОВИЋ: Kажу да у покеру има 1326 могућих комбинација. Игра је у томе да чак и са најслабијом можете да победите ако сте довољно паметни. „МИ” ову партију играмо за Србију. Наш циљ је спровођење наше политике, а не позиција. То значи да имамо много већи простор за деловање од свих осталих.

МАГАЗИН ТАБЛОИД: С каквим последицама ће се суочити Србија ако Вучићев картел око СНС-а продужи опстанак на власти за следеће четири године?

ЈЕРKОВИЋ: То Србија не би преживела. Чак и да власт којим случајем успе да покраде толики број гласова, нови избори или улица су неминовни. Сведоци смо да се време између сваких избора скраћује. Прошла влада издржала је две, а ова годину дана.

Антрфиле

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Ако постанете градоначелник да ли ћете истражити уговор с арапском компанијом „Игл Хилс” о изградњи „Београда на води”?

ЈЕРKОВИЋ: Мој план је оснивање Унутрашње контроле града Београда (УKГБ) која ће бити састављена од патриотски оријентисасних припадника безбедносних служби. Сви уговори, и стари и будући, биће на сајту града. Посебном истрагом биће обухваћен однос градских служби са извршитељима који су грађанима наплаћивали трошкове извршења на застарела потраживања тако што би им достављали обавештење на начин да га је практично немогуће примити. Уколико вас не нађе код куће поштар истог дана враћа писмо пошиљаоцу без обавештења грађанину ко је пошиљалац. Потом сачекају да прође законски рок на жалбу од 8 дана и постајете аутоматски дужни извршитељу 40.000-60.000 динара без права на жалбу због, на пример, дуга из 2005. године од 750 динара за Инфостан. Учинићемо све да овај новац буде враћен грађанима од заплене имовине мафије која је ову пљачку спровела. А што се тиче затвора, он се подразумева.

антрфиле

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Да ли ћете истражити уговор о изградњи метроа, који је Град склопио с кинеском компанијом „Поwер Цхина” и француским фирмама „Алмстом” и „Егис Раил”?

ЈЕРKОВИЋ: Уговор је прескуп, трасе су сумануте, пролазе тамо где живе најбогатији, а не тамо где има највише људи. Наравно да ћемо проверити и тај уговор. Навешћу пример аутопута “Милош Велики”. Нико не спори да је он потребан Србији, али када га урадите на овај начин на који је урађен и наравно када из буџета украдете толику количину пара, за државу Србију би много, много боље било да није био урађен. Генерално, то важи за све оно што је ова власт урадила, а да вам изгледа као да је можда корисно и у интересу народа. Све је, кад се комплетно сагледа, само једна велика штета, пропаст. Видећете шта ће све испливати кад се истражи Аир Сербиа…

антрфиле

МАГАЗИН ТАБЛОИД: Да ли ћете проверити уговоре с напредњачким компанијама, које су добиле на десетине милиона евра из градског буџета за послове реконструкције улица и сличне пројекте?

ЈЕРKОВИЋ: Наравно, то је део процеса чишћења који је за Србију неопходан. Сви уговори ће бити објављени јавно. Нпр. за споменик Стефану Немањи. Зашто би цена била тајна? Постојање споменика није спорно. Цена јесте. Жутим маркерима означићемо све тајне клаузуле у њима. Па нек тужилаштво после тога не покрене поступке ако сме. Ако буду ћутали покренућено кривичне пријаве и против тужилаца. У случају да се и тада ништа не догоди обећавам УЛИЦУ и ТРГОВЕ.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
magazin-tabloid.com

�оментара

 1. Председник данима води функционерску кампању, а Надзорни одбор за изборну кампању закључио је данас да председник Србије Александар Вучић не води функционерску кампању. ΛV као председник свих грађанки и грађана крши и Устав и закон, стављајући се на једну страну. С друге стране, он не да крши устав и законе, он их „избацио“ из употребе, на тај начин он је премијер, министар свих министарстава, судија, кадија и полицајац. Толико елоквентан човек, а заборавио да је отимао пуних четири године пензије, а при томе заборавио да врати отетог, а то га прати и пратиће га током целог живота. Толико је паметан, елоквентан људским карактером, а зна пензионерима да пошаље захвалницу и при томе плати поштарину у износу од 39 милиона динара, уместо да врати јадним пензионерима отете пензије. Натераће га Свевишњи да врати отетих 800 милиона евра од пензије. Поред тога, он је сктесао просечне пензије са 60 на 40% просечне плате. Просечне плате повећао за 208%, а просечне пензије за 150%, за време његове владавине од 2012. године до сада и поред тога пензионери су му сигурна гласачка машина.

 2. ПРЕДИЗБОРНА ВАТРОЛОМИЈА

  Данима траје неуморна предизборна кампања, тачније: драња и остала ср*ња од стране странке на власти и опозиционе. Гледајући ТВ са националном фреквенцијом, јер друге немам, углавном странке на пиједесталу власти износе „пријатне“, не знам за чије уши, приче за опозицију са акцентом на период до 2012. године, мада на власти није била комплетна садашња опозиција. Комплетну слику дају афоризми у наставку.

  ♦ Избори су спас за грађане, а и до сада спас је присутна у главама власти.
  ♦ За све што је добро заслужна је искључиво власт, за све што је лоше заслужна је предходна власт и опозиција.
  ♦ Сви досадашњи успеси највеће плате, искорењена глад и беда зна се чије је дело?
  ♦ Дошло неко време да су на медијима исте фаце, исти хвалоспеви и исто нај-нај…
  ♦ Љубазности и људкости власти и опозиције су на највишем људском нивоу. Према себи.
  ♦ Гласачи слушају све и свашта, једни критикују другу страну, а други хвале, кога него, себе.
  ♦ У главама ривала преовладава само победа на изборима, не чекајући глас бирача.
  ♦ Мед и млеко народу предвиђају све странке, након избора. А, који?
  ♦ Након кампање, када одем на изборно место тотално сам збуњен. Не знам за кога да гласам.
  ♦ Ако се остваре изречене сликовите перспективе, Где нам је крај, сада је тек почетак?
  ♦ Како су рекли актери кампање, бићемо најбољи, сити свега, богати и не зна се шта још треба народу или властима.
  ♦ Данима неки гласачи не спавају, а ноћи размишљају коме да дају чаробни глас.
  ♦ У кампањи многи функционери заборавили на функције, већ раде на нову.
  ♦ Нама непријатељ не треба. Довољни смо ми сами себи.
  ♦ До завршетка избора пасивизиране су све функције. Не може се и да се обавља функција и да се јуре гласачи за себе.
  ♦ Сентенца „Србија не сме да стане“ код неких политичара постоји страх, без основе да Србија може да стане. Са овим људима нема шансе да она стане, већ иде само напред и напред.
  ♦ Ови избори су, за сада, само задњи. Следећи ће се одржати у благостању и богатству, а не у беди глади и јади као некада. Први ће то осетити Председнички избори.
  ♦ Председник Вучић прича да је председник свих грађана и грађанки Србије по Уставу. Он сада се сав ставио на страни напредњака. Да ли ће поднети оставку на функцију председника?
  ♦ Председник се бори баш, али против себе нема шансе. Увек губи.
  ♦ Председник Србије, као активиста СНС, Србији је рекао све. Најмање што је занима.
  ♦ На свим до садашњим изборима поражен је једино народ. Наставиће се традиција и 17. децембра.
  ♦ Расте број факутетски образованих, када понестану на пијаци дипломе, кренуће се на куповини доктората, док не докторирају сви.
  ♦ Наша политичка елита углавном верује себи и шефу. То је њихово неписано правило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!