Поштари саопштили: Штрајк 21. новембра

Београд — Главни одбор Самосталног синдиката поштанских радника Србије саопштио је да ће ступити у штрајк 21. новембра ако до тада не буду испуњени њихови захтеви.

Захтеви чланова тог синдиката, као и синдиката „Солидарност“ Поште Србије, су повећење зараде за износ реалног пада у последње три године и исплата зараде из добити Поште Србије.

На листи захтева је и да се радници која раде на систематизованим радним местима с решењима о привремено-повременим пословима, преведу у радни статус на одређено време, као и да се обезбеди оптималан број људи на технолошким радним местима и раскину уговори са пензионерима који раде на челним местима у предузећу.

Затражено је разрешење директорке Поште Србије Мире Петровић и што хитнији избор директора на основу већ спроведеног конкурса, затим разрешење председника и чланова Надзорног одбора и утврђивање одговорност представника пословодства због притисака и претњи запосленима и синдикалним активистима.

За време штрајка у Поштама Србије, како је саопштено, биће обављани послови у складу са Уредбом о минимуму процеса рада за време штрајка. Радници Пошта Србије се више од две недеље окупљању испред дистрибутивих центара у Београду и Новом Саду, због чега је успорена достава пошиљки, а јуче су одржли протест у Београда и најавили да неће одустати од захтева да им се побољша материјални и социјални положај.

Премијерка Србије Ана Брнабић је 10. октобра разговарала са представници репрезентативних синдиката Поште Србије и вршиоцем дужности директора тог предузећа Миром Петровић, када је договорена исплата зараде запосленима из добити предузећа.

На том састанку је договорено и да се додатно анализира пословање предузећа и да се настави дијалог о даљем одрживом расту социјално-економског положаја запослених.

Бета

Актуелно

До краја године из Железница Србије због „рационализације“ одлази још 1.100 радника

До краја године из Железница Србије би, због рационализације, требало да оде 1.100 запослених, изјавио …

Данас штрајкују адвокати

Председник Адвокатске коморе Београд (АКБ) Југослав Тинтор изјавио је да се одлука о једнодневном штрајку …

Један коментар

  1. Kakav je to neodrživ rast socijalno-ekonomskoc statusa ???? Neoustaški govor !!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons