Поштари саопштили: Штрајк 21. новембра

Београд — Главни одбор Самосталног синдиката поштанских радника Србије саопштио је да ће ступити у штрајк 21. новембра ако до тада не буду испуњени њихови захтеви.

Захтеви чланова тог синдиката, као и синдиката „Солидарност“ Поште Србије, су повећење зараде за износ реалног пада у последње три године и исплата зараде из добити Поште Србије.

На листи захтева је и да се радници која раде на систематизованим радним местима с решењима о привремено-повременим пословима, преведу у радни статус на одређено време, као и да се обезбеди оптималан број људи на технолошким радним местима и раскину уговори са пензионерима који раде на челним местима у предузећу.

Затражено је разрешење директорке Поште Србије Мире Петровић и што хитнији избор директора на основу већ спроведеног конкурса, затим разрешење председника и чланова Надзорног одбора и утврђивање одговорност представника пословодства због притисака и претњи запосленима и синдикалним активистима.

За време штрајка у Поштама Србије, како је саопштено, биће обављани послови у складу са Уредбом о минимуму процеса рада за време штрајка. Радници Пошта Србије се више од две недеље окупљању испред дистрибутивих центара у Београду и Новом Саду, због чега је успорена достава пошиљки, а јуче су одржли протест у Београда и најавили да неће одустати од захтева да им се побољша материјални и социјални положај.

Премијерка Србије Ана Брнабић је 10. октобра разговарала са представници репрезентативних синдиката Поште Србије и вршиоцем дужности директора тог предузећа Миром Петровић, када је договорена исплата зараде запосленима из добити предузећа.

На том састанку је договорено и да се додатно анализира пословање предузећа и да се настави дијалог о даљем одрживом расту социјално-економског положаја запослених.

Бета

Актуелно

Панчево: Синдикат УТВА оптужује директора Вука Перића да малтертира раднике

Југоимпорт СДПР власник је који и управља Утва авиоиндустријом. Фирма ради, плате се исплаћују последњег …

Напредним и црвеним лопинама се жури да што пре ликвидирају Азотару

Радници панчевачке Азотара и даље траже да држава као власник те фабрике минералних ђубрива уместо …

Један коментар

  1. Kakav je to neodrživ rast socijalno-ekonomskoc statusa ???? Neoustaški govor !!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons