Потписи Нишлија за укидање комуналне милиције

5
(3)

Повереник Народне странке у Нишу Драган Стојадиновић најавио је данас да ће ова опозициона партија нередне недеље почети да прикупља потписе Нишлије за укидање Kомуналне милиције у том граду.

Покренули смо иницијативу за укидање Kомулне милиције због бахатости градске власти, очигледне нетранспарентности у њеним раду, али и велике упитности њене сврсисходности. Сматрамо да Kомуналну полицију у Нишу треба укинути, а средства која су издвајана за њу треба уложити у пројекте који ће побољшати живот Нишлијама-рекао је Стојадиновић.

Он је нагласио да грађани Ниша не знају колико новца из градског буџета издвајају за Kомуналну милицију.

-Народна странка је поднела захтев за приступ информацијама од јавног значаја и тражила одговоре о броју стално и запослених на неодређено време, као и оних који су ангажовани на основу уговора о привеменим и повременим пословима у Kомуналној милицији. Захтевали смо и да нам доставе податке колико је средстава издвојено за Kомуналну милицију у Нишу од 2014. године до данас. Међутим, добили смо одговор службе начелника Градске управе да тражене информације не представљају информације од јавног значаја и не односе се на све оно о чему јавност има оправдан интерес да зна-казао је он.

Повереник нишког одбора је запитао зашто Нишлије немају право да знају колико пара годишње издвајају за Kомуналну милицију која, како је оценио, све више постаје “паравојна организација наоружаних људи и партијска војска”.

Стојадиновић је позвао партнере из Савеза за Србију, али и остале опозционе странке да подрже ову инцијативу и додао да ће је кад прикупе довољан број потписа грађана предати Скупштини града.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

После јаче кише уништена реконструисана улица у Нишу, грађани најавили протест

5 (3) После једне јаче кише скоро потпуно је уништена тек реконструисана Његошева улица у …

ЛОПОВИ ОТИМАЈУ ОД БОЛЕСНЕ ДЕЦЕ: У Нишу поново опљачкана Банка доброчинства

0 (0) КУТИЈА у којој је било око 10.000 динара, које је хуманитарка из Ниша …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend