fbpx

Потрошачи немају увид у квалитет робе и услуга

0
(0)

БЕОГРАД – Председник Националне организације потрошача Србије Горан Паповић изјавио је да потрошачи још не могу да буду сигурни у погледу квалитета робе и услуга, а поготову њихових цена, због чега то удружење тражи да се поштују закони у тој области.

Паповић је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да има случајева да трговци користе најразличитије поводе само за то да би повећали цене, због чега је неопходно обезбедити поштовање закона, првенствено о трговини и конкуренцији и спровођења одговарајуће контроле.

Он је истакао да су неки трговци као довољан повод за поскупљење искористили цунами у Индонезији, нестанак струје у Индији, повећање ПДВ-а, а да су неки чак повећали цену морске рибе због суше.

Паповић је навео да у овом тренутку у Србији има више од 800 артикала, биоцидних производа који служе за „кућну хемију” међу којима су пудери, креме, дезодоранси, од којих само 140 има дозволу и који се увелико продају на тржишту, због одсуства контроле.

Паповић је рекао да не постоји ни одговарајућа контрола приликом увоза, наводећи да више од 60 одсто производа који се увозе на европско тржиште и који су штетни потичу из земаља Далеког истока и да се догађа присуство алергена и чак канцерогених материја у тканини.

 
Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БЕЛА ДЕМОНИЈА СЕ ПРЕМИШЉА: Праћење грађана преко телефона и нано-чипова ради сузбијања короне

5 (3) Мада уз расправу о истинској делотворности и томе у којој мери ће то …

ПОЗАДИНА КОРОНЕ Кључни циљ лажне пандемије: Oпшта вакцинација и контрола

4.8 (11) Десетине стручњака из најразличитијих области већ десетак и више недеља трага за одговором …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *