Повереник: МУП да објави записник Бабићеве несреће
Да ли је Бабић возио ауто који је изазвао удес?

Повереник: МУП да објави записник Бабићеве несреће

Повереник за информације од јавног значаја наложио је Министарству унутрашњих послова да Јужним вестима достави службену белешку коју је сачинио саобраћајац после несреће која се 31. јануара догодила код наплатне рампе Дољевац, а у којој је учествовао и в.д. директор Kоридора Србије Зоран Бабић.

На захтеве Јужних вести да им се достави службена белешка са места несреће, МУП је одговорио да нема јавног интереса за објављивањем тог документа у којем су описани детаљи затечени на месту несреће код наплатне рампе у којој је живот изгубила 54-годишња жена С.Г.

До несреће је дошло када се службена “шкода суперб”, у којој се налазио Зоран Бабић, а којом је управљао његов возач, закуцала у возило које стајало у реду на наплатној рампи.

Повереник за информације од јавног значаја је закључио да постоји велики интерес да јавност буде упозната са детаљима несреће, а МУП-у је дат рок од пет дана да тражене информације обелодане. Додаје и да јавност сумња и у саму законитост рада надлежних органаповодом трагичног догађаја, што би објављивање службене белешке могло да отклони.

“Имајући у виду све наведено, неспорно је да постоји јак интерес јавности да буде упозната са садржином службене белешке коју је сачинила саобраћајна полиција на лицу места поводом тог трагичног догађаја. Повереник налази да би доступност наведених информација јавности допринела и отклањању свих сумњи у законитост рада надлежних органа, с обзиром на то да је предметним захтевом тражена службена белешка коју је саобраћајна полиција сачинила у вези са критичним догађајем”, наводи се у решењу Повереника.

Док у Полицијској управи Ниш крију службену белешку коју је тог дана сачинио саобраћајац, Основно јавно тужилаштво обећало је да ће обелоданити снимке тек пошто буде подигнута оптужница против Бабићевог возача.

Бабићев возач Д. С. се сумњичи као одговоран за несрећу, а пошто је ухапшен Основни суд га је пустио на слободу док траје истрага. Њему се на терет ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. У београдском Основном тужилаштву је почетком априла саслушан и Бабић, а како су медији писали, он је наводно тврдио да је у тренутку несреће спавао.

Јужне вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Да ли Вучић уз помоћ Милене Поповић креће у обрачун са Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем?

Да ли Вучић уз помоћ Милене Поповић креће у обрачун са Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем?

Невенчана супруга убијеног косовског политичара Оливера Ивановића Милена Поповић изјавила је да је „невероватно“ да …

НОГО: Прсти Хуље око Ада Хује, хапшење Јовичића у вези са убиством Цвијана (фото)

НОГО: Прсти Хуље око Ада Хује, хапшење Јовичића у вези са убиством Цвијана (фото)

Хапшење Јовичића директно је повезано са једним догађајем који је обележио претходних пар месеци – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *