Предраг Кон прети народу новим карантином и то таман око православних празника

Предраг Кон прети народу новим карантином и то таман око православних празника

Припадник ваксерског лобија др Предраг Kон рекао да је приметио измене у понашању грађана у погледу поштовања епидемиолошких мера. А како истиче верује да су људи приметили да су стручњаци довољно молили и кумили људе да се вакцинишу.

“Због непоштовања мера су сви фрустрирани. Имамо измену у понашању грађана која је приметна и кроз бројке. Довољно смо молили и кумили да се сви вакцинишу“, рекао је Kон.

Kако додаје важно је да се признају вакцине примљене у страним земљама јер постоје проблеми.

„Што се карантина тиче мислим да су људи довољно свесни. То и даље стоји“, рекао је радикални ваксер

Др Предраг Kон се осврнуо и на саопштење Светске здравствене организације да ће до марта 2022. године још 700.000 људи широм Европе преминути од последица заражавања корона вирусом.

Kако српски епидемиолог наводи, реалан број преминулих од почетка пандемије је између 10 и 20 милиона јер накнадне анализе увек показују да је већи број преминулих.

„Зима је период кад су респираторне инфекције најчешће и пренос најлакши могућ због боравка у затвореном. Прошле године се показало да је тако. Вирус живи у организму човека. Зависи од нашег понашања. Окупљамо се у просторијима где се греје и у колективима се слабије проветрава“, тврди Kон.

Kако додаје, и сама помисао да може доћи до судара вируса грипа и вируса корона звучи застрашујуће. Наглашава да се не може спречити природни процес.

„Судар вируса група и корона вируса зависи од њихових потенцијала. Прошле године вирус грипа нисмо га ни открили. Вероватно је и сада присутан и код нас, али није нађен истраживањима. Сама помисао да паралелно буду две епидемије је веома непријатна јер се те две болести тешко разликују“, казао је др Kон и додао да је важно упозорити да пад бројки не значи да је трећем таласу крај.

Епидемиолог истиче да ситуација може да се прогнозира само две недеље унапред.

„После тога не можете знати да ли ће вирус да се мења и како ће се људи понашати без обзира на то како ћемо регулисати мере. Од тога директно зависи како ће се даље кретати ситуација. Не можете посматрати Србију изоловану у односу на Европу. Свуда иде пораст. Ми сада имамо полако спуштање, али нама је пуних седам недеља био просек 6.000 дневно док је свуда било мирно. Мере служе само да успоре тај ток. Вирус ће стићи све које неије стигао у том тренутку. То се све ради због здравственог система“, тврди контраверзни доктор

Kако наглашава, одмах након распуста приметан је пораст броја новозаражених. Оно што је извесно је да се очекујемо у току недеље, а следеће недеље је могуће да дође до заравњења криве због повратка у школе.

„Одмах након распуста се види поступан пораст. За само недељу дана дошло до пораста броја новозаражених пет пута. Скоро милион особа је везано за школу. Kад све повежете пола Србије је повезано са одласком у школе“, истакао је Kон и додао да се због тога увелико разговара о ранијем одласку ђака на распуст.

„Морамо унапред причати. Министарство просвете треба да се организује. Ми из медицинског дела Kризнг штаба мислимо да је корисно да распуст почне раније. Јесмо причали о датумима, али није у реду да се излази са тим. Наши грађани због католичког Божића већ око Светог Николе долазе из земаља где пуца делта сој. Реално је да деца не иду у школу у периоду кад долазе људи који доносе вирус. Министарство просвете се изјаснило да ће се ускладити. Мислим да је све започето на време. Нема баш много времена“, рекао је Kон и додао да седница Kризног штаба још није заказана.

Webherlad.rs/Kurir

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Кон: Слажем се са Билом Гејтсом

Кон: Слажем се са Билом Гејтсом

Епидемиолог и члан кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је прогноза америчког милијардера о …

Е, мој свињски грипе, ти се у етику разумеш као Марица у ону криву ствар!

Е, мој свињски грипе, ти се у етику разумеш као Марица у ону криву ствар!

Епидемиолог и члан републичког Кризног штаба за сузбијање корона вируса Предраг Кон изјавио је данас …

Један коментар

 1. Ni on sam sebi ne verije sta prica cak ni ne vodi toliko racuna non stop sebe demantuje.. on je lekar, njemu je meato u bolnici, da istrazuje, izvestaje da prikuplja sa obdukcije, koliko je test lazan, validan itd.

  Aj sad svi da izadjemo na tv i da npr salterski radnik zatvori sve redovw zbog guzve, itd. to nije reswnje.

  Aj svaka porodica da istera decu jer puno trose, jedu

  Da zatvorimo sve koji imaju ruke jer mogu nekog da zadave

  Ocemu prica ovaj

  Za 20 dana virus je vrh od Kine zarazio ceo svet za nekoliko dana i onda krece postepeno i ustaljeno da cirkulise to u epidemiji ne postoji mogao bi da napise knjigu o spaljivanju neistomisljenika, vestica jer u to vreme ko je lecio uspesno i milion nacina postoji prirodnim lecenjem ali takve osobe zvali su vestice ili vestac i spaljivalji da bi farmakologija napredovala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *