Председница ЕУ комисије је доказано плагирала 43% доктората! Пре политике била само домаћица, али је беспоговорно лојална Меркеловој…

Председница ЕУ комисије је доказано плагирала 43% доктората! Пре политике била само домаћица, али је беспоговорно лојална Меркеловој…

Наследница Жанк Kлод Јункера буће жена која се у животу није бавила ничим осим политиком, а пре уласка у странку Ангеле Меркел била је домаћица. Ради се о жени која је једина непрекидно била министарка у току владавине Ангеле Меркел. Поред тога комисија која је проучавала њен докторат открила је да је плагирано ни мање ни више него 43% садржаја.

Европски парлиамент подржао је са 461 гласом „за“, 157 гласова „против“ и 89 „уздржаних“ нови сазив Европске комисије.

Европска комисија, на челу са председницом Урсулом фон дер Лајен, започеће свој петогодишњи мандат 1. децембра.

Лајен: Управљање миграцијама, јачање спољних граница ЕУ..

Током представљања програма нове Европске комисије Урсула фон дер Лајен је међу приоритете свог тима за наредних пет година убројала и управљање миграцијама, јачање спољних граница ЕУ и бољу унутрашњу безбедности Уније.

Фон дер Лајен је упозорила да миграциони токови ка ЕУ неће ”нестати” и да ЕУ мора да нађе ”хуман и ефикасан” пут за њихово управљање.

Плагијатор, коме је једина каријера била политика!

2015 године истраживање доктората Урсиле фон дер Лајен показало је да њена докторска теза садржи 43.5% плагијаторског садржаја, а бројни академици као што су Дерхард Данеманн и Волкер Риебле оптужили су новопечену лидерку ЕУ да је платирала докторат.

Истрага која је завршена 2016. године показала је да докторат заиста садржи плагирани садржај, али је комисија одлучила да га не поништи јер како су тврдили не постоји доказ да је имала намеру да плагира материјал.

Пре уласка у ЦДУ странку ауторитарне канцеларке Ангеле Меркел, Лејен није имала запажену каријеру већ је била домаћица. Ипак уз беспоговорну лојаност странци успела је да дође до положаја министарке.

Зелени у ЕП против мађарског комесара за проширења

Европски Зелени не могу да подрже нову Европску комисију Урсуле фон дер Лајен, поручила је копредседавајућа групом Зелених у Европском парламенту Франциска Марија Ска Kелер.

Kао један од разлога, Kелер је навела противљење њене групе постављању мађарског комесара да буде задужен за ресор проширења.

Европски парламент у подне гласа о новој Европској комисији

Европски парламент гласаће данас у подне о саставну нове Европске комисије на челу са Урсулом фон дер Лајен, а ако добије ”зелено светло” парламента влада Европске уније почеће свој петогодишњи мандат 1. децембра.

Европски парламентраци ће на пленарном заседању гласати за давање мандата целој Европској комисији укључујући и председницу Урсулу фон дер Лајен, шефа дипломатије ЕУ Жосепа Борела и 25 номинованих комесара.

Извор: Дневна Газета/Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Душан Пророковић: ЕУ не жели Балкан у свом саставу

Душан Пророковић: ЕУ не жели Балкан у свом саставу

Упркос демагогији и фразама, својим деловањем ЕУ јасно ставља до знања Западном Балкану да неће …

Трст: Полиција воденим топовима и сузавцем на лучке раднике који протестују против ковид пропусница (видео)

Трст: Полиција воденим топовима и сузавцем на лучке раднике који протестују против ковид пропусница (видео)

Италијанска полиција је употребила водене топове и сузавац како би растерала демонстранте који су покушали …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *