Председник Бугарске: Десет година смо ишли ка Европи, а дошли до Уганде и Судана

Председник Бугарске: Десет година смо ишли ка Европи, а дошли до Уганде и Судана

Председник Бугарске Румен Радев прокоментарисао је одлуку Сједињених Америчких Држава да тројици бугарских држављана и њиховим компанијама уведе санкције и навео да такве мере представљају преседан за Европску унију.

„Чини се да смо десет година ишли у правцу европског развоја Бугарске и одједном смо се, у неком тренутку, нашли поред Уганде, Судана и Саудијске Арабије“, изјавио је Радев.

Он је навео да је у случају примене санкција према „Закону Магнитског“ у Европској унији и НАТО-у немају јасан нормативни оквир у складу са којим би држава, која је под таквим санкцијама, могла да делује. У случају Бугарске, тренутна влада мора да предузме мере, које би минимизирале финансијске ризике за државне установе и грађане.

„Наравно, то је потребно радити веома пажљиво, јасно и у складу са законом. Мислим да ће бити противуставно, ако држава не може да заштити финансијску безбедност саме државе и грађана. Замислите, ако државне и буџетске организације, државне компаније, у случају брзоплетих акција буду на удару таквих санкција“, навео је Радев.

Подсетимо, прошле недеље су САД увеле санкције против тројице бугарских држављана, предузетника Васила Божкова, члана протурске партије „Покрет за права и слободе“ Дељана Пејевског, као и против бившег заменика шефа Државне службе за техничке операције (једна од обавештајних служби Бугарске) Илка Жељазкова. Сва тројица су оптужени за корупцију на нивоу високих државних званичника.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Немачки интерес је да стави шапу на комплетан Хелм али сад су ту Кинези, Американци, Руси...

Немачки интерес је да стави шапу на комплетан Хелм али сад су ту Кинези, Американци, Руси…

Србијаданас коментар: Са овим Немцима човек бар зна на чему је. Они отворено кажу мање …

Немачки медији: Председник Пољске Анджеј Дуда одбио да се сретне са Меркеловом

Немачки медији: Председник Пољске Анджеј Дуда одбио да се сретне са Меркеловом

* Утицајни немачки лист признаје да се ниједна од земаља ЕУ не односи према Пољској …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *