fbpx

Представник родитеља нестале деце поцепао предлог закона у сред скупштине и свима очитао лекцију! (видео)

5
(7)

Предлог закона о несталим бебама не сме пред посланике, поновили су на јавном саслушању представници удружења родитеља чија су деца, како тврде, украдена из породилишта. Владимир Чичаревић из Удружења родитеља несталих беба поцепао је текст предлога закона за говорницом у Скупштини Србије, где је расправа одржана, објаснивши да је то учинио зато што се предложена регулатива не бави проблемом несталих беба, већ обештећењем родитеља, због чега је затражио да се то повуче.

– Треба донети другу регулативу о украденим бебама или лекс специјалис о трговини децом у Србији. Нећу стати са захтевом да се донесе лекс специјалис који неће имати проблем са ретроактивношћу и кривичном одговорношћу – поручио је Чичаревић.

Ана Пејић из војвођанског Удружења родитеља несталих беба предлог је назвала „фалш законом“.

Радиша Павловић, челник Удружења за истину и правду о бебама, поновио је захтев за формирањем специјалног тужилаштва за истрагу о несталој деци. Јавно слушање је отворила Маја Гојковић, председница Скупштине Србије и Одбора за права детета, и навела да тај скуп омогућује учесницима да предлозима унапреде предлог. Она је поручила и да држава жели да заштити права грађана и суочи се с једним од најтежих кршења људских права уважавајући судбину тих породица.

Да су за решење тог питања потребни добри механизми и измена прописа указао је Фредрик Сундберг, руководилац Одељења за извршавање пресуда Европског суда за људска права.

Д. Декић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Полиција гађа сузавцем, народ аплаудира све јаче (видео)

0 (0) У сред хаоса испред Скупштине Србије, док полицајци сузавцем и шок бомбама покушавају …

Студенти из “Студењака” кренули ка Скупштини (ВИДЕО)

5 (1) Повећа група студената вечерас је кренула из Студентског града на Новом Београду ка …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *