Предузетници траже оставку Дарије Кисић Тепавчевић

Предузетници траже оставку Дарије Кисић Тепавчевић

Удружење “Заштитник предузетника и привредника Србије” затражило је данас оставку министарке рада и чланице Дарије Кисић Тепавчевић јер како наводе, својим деловањем у Кризном штабу уништава радна места, која би као министарка требало да чува. Такође траже да се свима који су мерама онемогућени да раде отпишу порези и доприноси и надокнаде сви фиксни трошкови од почетка пандемије до данас.

“Очекујемо да госпођа Дарија Кисић Тепавчевић поднесе оставку на све функције због сукоба интереса јер својим непрофесионалним деловањем у кризном штабу уништава радна места што је супротно функцији министра за рад чија је дужност да ствара радна места, као и због афере и боравка у угоститељском објекту док су остали угоститељски објекти били затворени” наводи се у саопштењу.

Захтева се да се у најкраћем року свима који су мерама онемогућени да раде (угоститељи, играонице, перионице, ћумуране, туризам, организација догађаја са пратећим делатностима):

– отпишу порези и доприноси
– надокнаде сви фиксни трошкови од почетка пандемије до данас
– надокнаде трошкови 80 одсто бруто зарада за 12 месеци
– укину парафискални намети и непотребне дажбине (еко-такса, сокој, натписи на објектима…)
– смањи пдв-а на 5 одсто у наредне две године
– умање све локалне дажбине и таксе

Ово удружење тражи да се прекине “са етикетирањем угоститеља, који су испунили све захтеве и спровели све мере, као дежурних криваца да би се скренула пажњу са фабрика, крцатих аутобуса и гондола”.

Такође очекују да инспекције поднесу јавни извештај о контроли мере једна особа на 9 квадратних метара у хипермаркетима и градском превозу.

“С обзиром на још једну штетну, дискриминаторску, научно и правно неутемељену одлуку кризног штаба захтевамо да се по хитном поступку почне са применом Уредбе о условима и критеријумима усклађености државне помоћи ради отклањања озбиљног поремећаја у привреди проузрокованог епидемијом заразне болести ковид 19” истиче се у саопштењу.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Адвокати траже оставку Југослава Тинтора јер је досије Владимира Цвијана дао БИА

Адвокати траже оставку Југослава Тинтора јер је досије Владимира Цвијана дао БИА

Секретар Управног одбора Адвокатске коморе Београд, адвокат Драгослав Љубичановић послао је данас писмо председнику АКБ, …

Везе између директора БИА Гашића и организованог криминала датирају још од деведесетих!

Везе између директора БИА Гашића и организованог криминала датирају још од деведесетих!

Како сазнаје Нова.рс, веза између директора БИА и криминалца Јотића датира од раније, па се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *