Насловна / Србија / „Премијерка, зашто славите у Суботици, када је ваша власт потпуно уништила овај град“?!

„Премијерка, зашто славите у Суботици, када је ваша власт потпуно уништила овај град“?!

Влада Србије у Суботици представља резултате свога рада, а суботичка опозиција тврди да „нема разлога за славље“ у граду који је потпуно пропао.

Опозиционе странке из Суботице оцениле су данас да Влада Србије треба да поднесе извештај о раду грађанима и народним посланицима у Скупштини Србије, а не руководству локалне самоуправе у Суботици и локалним медијима, јер “разлога за славље и хвалоспеве у том граду нема”.

У саопштењу које су потписали Покрет грађанске Суботице, градски одбор Покрета Доста је било и Двери, наводи се да је Суботицу и приградска насеља у последњих неколико година напустило више десетина хиљада становника, а посебно младих и припадника средње генерације с породицама.

Градски одбор Покрета за преокрет из Суботице саопштио је данас да тај град симболизује неуспех политике власти у Србији у многим сегментима, те да се обележавањем годишњице рада Владе управо у Суботици заправо шаље порука подршке “бахатости градске власти”.

“Људи не виде перспективу живљења у свом граду, насељу. Суботица је запуштена и евидентно пропада. Приградска насеља су нам опустела, економски оронула, инфраструктурно заостала”, наводи се у саопштењу.

Странке су додале и да је материјална ситуација већине Суботичана “на ивици преживљавања”, те да већина пензионера нема материјална средства за подмиривање основних животних потреба.

Потписници саопштења су навели да је у Суботици видљива “неспособност и неефикасност руководства локалне самоуправе”, а да су јавна предузећа и јавне установе “постали партијски феуди странака на власти”.

“Долазак Владе Србије у Суботицу доживљавамо као једнозначно давање подршке актуелном градоначелнику, што заслужује само осуду”, наводи се у саопштењу.

Председница Владе Ана Брнабић, заједно са члановима Владе, представиће сутра у Суботици и на Палићу резултате рада у првих годину дана рада и приоритете за наредни период.

Аутономија.инфо

Актуелно

ПРИВРЕДА У ЧАБРУ! Пад производње и извоза мери се десетинама процента

„Да је ЕПС кочио привредни раст је тачно, али да је он био главни фактор …

Одлазак Вучићевог велеиздајничког и лоповског режима или велики протест у Београду 13. априла

Потписници документа „Споразум са народом“ најавили су да ће 13. априла у Београду организовати велики …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons