Насловна / Србија / „Премијерка, зашто славите у Суботици, када је ваша власт потпуно уништила овај град“?!
„Премијерка, зашто славите у Суботици, када је ваша власт потпуно уништила овај град“?! 1

„Премијерка, зашто славите у Суботици, када је ваша власт потпуно уништила овај град“?!

Влада Србије у Суботици представља резултате свога рада, а суботичка опозиција тврди да „нема разлога за славље“ у граду који је потпуно пропао.

Опозиционе странке из Суботице оцениле су данас да Влада Србије треба да поднесе извештај о раду грађанима и народним посланицима у Скупштини Србије, а не руководству локалне самоуправе у Суботици и локалним медијима, јер “разлога за славље и хвалоспеве у том граду нема”.

У саопштењу које су потписали Покрет грађанске Суботице, градски одбор Покрета Доста је било и Двери, наводи се да је Суботицу и приградска насеља у последњих неколико година напустило више десетина хиљада становника, а посебно младих и припадника средње генерације с породицама.

Градски одбор Покрета за преокрет из Суботице саопштио је данас да тај град симболизује неуспех политике власти у Србији у многим сегментима, те да се обележавањем годишњице рада Владе управо у Суботици заправо шаље порука подршке “бахатости градске власти”.

“Људи не виде перспективу живљења у свом граду, насељу. Суботица је запуштена и евидентно пропада. Приградска насеља су нам опустела, економски оронула, инфраструктурно заостала”, наводи се у саопштењу.

Странке су додале и да је материјална ситуација већине Суботичана “на ивици преживљавања”, те да већина пензионера нема материјална средства за подмиривање основних животних потреба.

Потписници саопштења су навели да је у Суботици видљива “неспособност и неефикасност руководства локалне самоуправе”, а да су јавна предузећа и јавне установе “постали партијски феуди странака на власти”.

“Долазак Владе Србије у Суботицу доживљавамо као једнозначно давање подршке актуелном градоначелнику, што заслужује само осуду”, наводи се у саопштењу.

Председница Владе Ана Брнабић, заједно са члановима Владе, представиће сутра у Суботици и на Палићу резултате рада у првих годину дана рада и приоритете за наредни период.

Аутономија.инфо

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Грађани Србије банкама дугују око 8,5 милијарди евра 11

Грађани Србије банкама дугују око 8,5 милијарди евра

Грађани Србије у мају су дуговали банкама око 8,5 милијарди евра, показују подаци Народне банке …

Због ниске откупне цене остају необрани вишњици у мерошинском крају 12

Због ниске откупне цене остају необрани вишњици у мерошинском крају

Већи број пољопривредника са подручја општине Мерошина одустао је од бербе вишања због откупне цене …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *