Престани више са просипањем небулоза барем на дан ИДИОТЕ један!

Престани више са просипањем небулоза барем на дан ИДИОТЕ један!

* Поводом изјаве Ангеле Меркел да неће бити мењања граница на западном Балкану: „За нас не постоје промене граница. Ми границу са Косовом никад нисмо имали. Ја разумем да неко ко није признао независност Косова то каже, али неко ко јесте признао, па сада говори да нема промене граница, на то се не треба освртати”

* Открио да је о решењу косовског питања (разграничењем) прво разговарао са помоћником америчког државног секретара за Европу и Евроазију Весом Мичелом, који му је омогућио да се састане са Рексом Тилерсоном и представи ту идеју и њему. Још је додао: „Веома сам захвалан Мичелу. Он је то урадио јер познаје историју Европе и ових простора, а у породици такође има људе који долазе из овог региона и разуме се добро у ово о чему говоримо“

________________________________________________________________________________

РАНО је говорити ко подржава, а ко не подржава идеју разграничења као опцију за решење косовског питања, истиче шеф српске дипломатије Ивица Дачић и наводи да би могао да се сагласи са немачком канцеларком Ангелом Меркел да нема промене граница на Балкану.

„За нас не постоје промене граница. Ми границу са Косовом никад нисмо имали. Ја разумем да неко ко није признао независност Косова то каже, али неко ко јесте признао, па сада говори да нема промене граница, на то се не треба освртати”, казао је Дачић.

Према његовим речима, цинично звучи кад неки говоре о томе да нема промене граница по етничким принципима.

„Па, по којим се то принципима распала бивша Југославија? Да ли се можда ОВК залагала за грађанско друштво? Не, то је било због етничког принципа. Шта је повод, узрок сукоба који постоје, то су међунационални односи, одређене предрасуде или злочини који су се дешавали у прошлости и територије”, навео је Дачић.

О косовском питању би, како је рекао, много више волео да Србија преговара са Албанијом, него са Приштином, јер се тако прикрива суштина, „а то је да је то албанска национална мањина”.

„Ви видите да су и Бујановац и Прешево у проблему, јер не знају чија су национална мањина. Да ли су албанска или како неко каже косовска. Сви су они албанска национална мањина. То би било нешто што је нормално”, закључио је Дачић.

Он је поновио да је став нове америчке администрације да ће подржати нова, креативна решења која ће бити прихватљива и Београду и Приштини, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

„Рано је говорити, нисмо још дошли до тога да расправљамо о појединостима, али став САД је да дозвољавају нова, креативна решења и да се отвара нова могућност уколико је то прихватљиво за обе стране и то је резултат нове америчке администрације”, казао је Дачић гостујући на телевизији Хепи.

Он је подсетио да је о идеји за решење косовског питања прво разговарао са помоћником америчког државног секретара за Европу и Евроазију Весом Мичелом, који се, каже, постарао да се Дачић састане са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном и представи ту идеју и њему.

„Веома сам захвалан Весу Мичелу, а он је то урадио јер познаје историју Европе и ових простора, а у породици такође има људе који долазе из овог региона и разуме се добро у ово о чему говоримо”, истакао је Дачић.

Шеф дипломатије је нагласио да је неопходно за Србију да, поред добрих политичких односа са Русијом и Кином, пре свега има добре односе са САД.

Подсетио је да је о решењу косовског питања говорио много пре него што је Трамп заузео позицију председника.

„О томе сам причао и са (Џозефом) Бајденом као председник Владе и са (Џоном) Керијем као министар спољних послова. Прилаз у решавању осталих проблема који постоје у нашем региону, они нису били склони да мењају. Нису били склони да мењају ауто-пилота којег су наместили пре 20-30 година и нису дозвољавали никакве промене, а то се пре свега односи на КиМ”, рекао је Дачић.

Он је поновио да је позиција САД по питању Косова промењена у томе „што њихов ауто-пилот више нема те координате” и у томе што је Трампова администрација „спремна да отвори врата да дијалог донесе неки резултат”.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Путуј игумане на тај лажни европски пут и не враћај се више, око суверене територије се не преговора ИДИОТЕ!

Путуј игумане на тај лажни европски пут и не враћај се више, око суверене територије се не преговора ИДИОТЕ!

“Пуноправно чланство Србије у ЕУ, уз компромисно решење о питању Kосова и Метохије, начин је …

Предраг Кон: Сада треба да се вакцинишу најмлађи, они највише преносе вирус

Предраг Кон: Сада треба да се вакцинишу најмлађи, они највише преносе вирус

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон оценио је да је ово “добитни тренутак за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *