fbpx
Насловна / Србија / Претили му убиством сина ако не оде код Тита на сахрану
Претили му убиством сина ако не оде код Тита на сахрану 1

Претили му убиством сина ако не оде код Тита на сахрану

Живојин Лазић, село Санковић, општина Мионица, митраљезац Дринске дивизије. Исповест Живојина Лазића: Не знате ви, ђецо, шта се у мојој кући дешавало и како сам уцењен. Бануше, пред сумрак двојица непознатих људи – испод мантила вире им пиштољи.

Одлучено је, Живојине, да један твој син буде – мртав! Ти изабери: хоћеш ли да убијемо овог заменика шефа железничке станице у Београду или овог који ради у Новом Саду? Мислио сам да ће ме смрт покосити. Кумим и молим: немојте, децо, тако вам Бога, збијати шалу са мном, видите, ваљда, да сам стар и болестан. Они ни да чују: тако је, кажу, одлучено на важном месту. Дрхтим од страха за своју децу… Један се, као смилова, па ће ми рећи: има само један излаз: Види ову јабуку, треба да је однесеш на гроб – рекоше они на чији гроб. Ми ћемо те возити аутомобилом, а повремено снимати као да идеш пешице. Уцена је била страшна. Пристао сам како бих сачувао једног од својих добрих синова.

Возили су ме, а често извлачили из кола и снимали како пешачим. Да су мене уценили не бих пристао – ма, знао сам за његову регименту и злочине које је она починила у Мачви и Подрињу… А за оно шапутање на гробу, које телевизија није снимила, овако је рекао: „Задужио си нас, ни наши праунуци неће моћи да врате твоје дугове, а Србија неће моћи да се опорави на за 100 година.“

Врхунац понижења Срба и Србије, да солунски борац ода почаст црвеном злочинцу који се борио против њега и његове Србије у том истом рату.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Србадија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

М. Вукашиновић: Тито за живота смислио разбијање Југославије 11

М. Вукашиновић: Тито за живота смислио разбијање Југославије

Године 1971. на тајном састанку највиших представника САД, Немачке и Ватикана усвојен је споразум о …

П. Јасак: Немачка је преко Дојче банке уцењена са 30.000 милијарди евра 12

П. Јасак: Немачка је преко Дојче банке уцењена са 30.000 милијарди евра

Ако ова банка пропадне, све банке пропадају. Дојче банка је постала политички проблем и проблем …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *