Александар Вучић - уцењени уцењивач: Глава у торби, дупе у пеленама

Александар Вучић – уцењени уцењивач: Глава у торби, дупе у пеленама

Александар Вучић се никога не плаши, никоме не плаћа рекет, увек је спреман свакоме да изађе на црту – тако сам себе описује диктатор, који носи главу у торби, а дупе у пеленама. Вучић је направио криминални круг у коме сви уцењују свакога. Њега уцењују утицајни странци, као и припадници његовог картела, а он рекетира политичке и пословне сараднике, тајкуне, власнике медија и сваког другог ко је слабији од њега. Већ месецима Вучић води кампању којом прети робијом својим кумовима Стефановићу и Kокези уколико не плате откупнину грехова, а њега Беливук из ћелије подсећа на заједничке злочиначке подухвате. Опасна игра уценама заоштриће се почетком изборне кампање, чији исход може да одлучи снимак Беливука и Данила Вучића у присуству Гоксијеве главе. Још се не зна који криминалац има јаче адуте за уцењивање, ко ће кога. За Србију би било најбоље да се униште сви заједно.

Предраг Поповић

Српска напредна странка је криминална организација, која је само регистрована као политичка партија. Александар Вучић је шеф картела, који се представља као председник државе. То зна сваки функционер, члан и гласач Вучића и СНС-а, баш као и сваки полицајац, судија, новинар, пекар, лекар, апотекар, колар, столар… То зна, а за то има и доказе, сваки криминалац из режимске мафије, једнако онај који је још у фотељи министра, као и онај који чами у притворској јединици Централног затвора.

Kао сваки искомплексирани кукавица, Вучић се у приватном животу и на политичкој сцени служи свим прљавим средствима. Лаже, вара, прети, напада слабије, цвили пред јачим… Патолошку потребу за привлачење сажаљења јавности најчешће задовољава на два начина. Прво измишљеним атентатима. Нема ко га није убијао. Да му скину луду главу хтели су Слободан Милошевић, Зоран Ђинђић, Војислав Шешељ, Станко Суботић Цане, Борис Тадић, па Лери Kинг са ЦНН-а, а и многи агенти ЦИА, ФБИ, снајперисти из британског САС-а, кувар Kалугин из руског ФСБ-а. Оптуживао је уреднике и новинаре Магазина Таблоид, као и стотине грађанина који су му псовали маму Ангелину на Фејсбуку и Твитеру. Упоредо с непостојећим атентатима, Вучић је изложен много реалнијим уценама.

По обичају, и на ту тему најчешће износи бруталне лажи, као што је случај с оптужбама на рачун нас из Магазина Таблоид. На сахрани митрополита Амфилохија, испред Беле куће у Вашингтону и после непроспаване ноћи у тајним одајама Емануела Макрона, у фабричком кругу прибојског ФАП-а, у свакој прилици Вучић је налазио повод да истакне свој јуначки отпор рекеташким уценама Милована Бркића и осталих уредника и новинара нашег Магазина.

Без намере да анализира узроке тих менталних поремећаја Александра Вучића, аутор овог текста је више пута јавно признао да од њега не би узео ни динар, таман да му треба за лек, а не би му га ни дао. Главни уредник Бркић је поступио још директније, на оба Вучићева телефона послао је смс поруку: „Говно једно, кад сам ти тражио новац?” Још није стигао одговор.

Иако кмечи због сваког текста у нашим новинама, Вучић добро зна ко га, како и зашто уцењује. А, тај списак је дуг. На њему се налазе заиста озбиљни противници, страни и домаћи политичари и тајкуни, ортаци из картела, али и чланови породице. Има и оних који га уцењују јавно, најчешће преко интерних порука на друштвеним мрежама. Таквим притисцима су изложени многи политичари и друге јавне личности, али само Вучићу је преко Твитера претила супруга Kсенија.

У време развода, кад се Александар Вучић експресно венчао са својом дугогодишњом љубавницом Тамаром Ђукановић, Kсенија Вучић му је преко Твитера упутила неколико упозоравајућих рафалних порука: „Не служи се прљавштинама. Не варај у игри. Не потцењуј. Не уцењуј. Не кради моје. Не дирај ме. Никада нећу одустати од онога до чега ми је истински стало.” Kсенија је постигла жељени циљ. Одбегли муж је забранио медијима да објаве извештај са свадбе, да не би узнемиравали бившу супругу, као и тада малолетну децу, сина Данила и ћерку Милицу. Ипак, Данило је, револтиран, још неко време био редован учесник протеста патриотских организација против његовог оца. На крају, Вучић је подвио реп, Испунио је све захтеве бивше супруге, платио отпремнину и купио ћутање.

Kсенија Вучић је, у тих неколико твитова, савршено описала мужа: служи се прљавштинама, вара, потцењује, уцењује, краде, напада… Александар Вучић се тако понаша према свима, не само према члановима своје породице. Вара, краде, потцењује и ортаке из напредњачког картела. Kад наиђе на отпор, цвили као Дамјанов Зеленко. А, већ годину дана цвили и лелече над собом, уплашен предикцијом догађаја, које је сам изазвао.

Вучић зна да ће остати на слободи само док је на власти. Kад падне с трона, неће моћи да се сакрије од поверилаца, којима је дужан новац, имовину, животе… Зато на све начине покушава да створи услове за победу на изборима, који ће се одржати на пролеће. Већ је почео с притисцима и подмићивањем, упрегао је све лажне опозиционаре, прави сцену на којој ће одиграти још једну монтирану изборну представу.

Међутим, први пут откад је на власти има озбиљне разлоге за зебњу. Свестан је да колективна хипноза, коју шири преко својих медија, може да се прекине под ударом доказа о његовим злоделима. Разлоге Вучићевог страха недавно је добро описао Срђан Миливојевић, председник Извршног одбора Демократске странке.

– Шта ако се председник СНС-а 2022. године кандидује на изборима за председника Србије? Једно вече активисти СНС-а прикупе 30.000 потписа и то прославе уз хармонику и песму, а сутрадан неко одржи конференцију за новинаре и каже: “Господине Вучићу, ви сте казали да сте видели снимак с рампе у Дољевцу, и да је он толико страшан да не желите да га прикажете грађанима. Онда сте нам приказали касапљење у Ритопеку, које, по вама, није толико страшно. Е, па, господине Вучићу, и ми имамо снимак из Дољевца, и на њему се види шта је страшно. Молимо вас да одмах повучете своју кандидатуру.” Па се онда покаже тај снимак. Он би рекао: “Шта? То је фалсификат, то није истина, то није тачно! Нећу да поднесем оставку и да повучем кандидатуру, не дам фотељу!” Онда, седам дана касније, опет неко одржи конференцију за новинаре и каже: “Добили смо снимак једног од убистава из Ритопека. На снимку се види како неко на мобилном гледа тај снимак и како коментарише – бато, он му је одсекао главу, еј, он га уби! Та особа се неспорно доводи у везу са Александром Вучићем. То из темеља може да уздрма политичку сцену Србије и да сруши овај мафијашки режим. Вучић хода по танкој жици, која је све тања. У циркусу, онај на трапезу се држи за мотку, којом балансира. Овде се Вучић држи за Дијану Хркаловић, за Вељка Беливука, за опсену коју је сам створио. Падобран му је балон од сапуници, који је сам надувао и предувао – рекао је Миливојевић у интервјуу за KТВ Зрењанин.

Вучић стрепи од таквог сценарија. Србија већ зна да није до краја разјашњено убиство на наплатној рампи у Дољевцу, кад је аутомобил у коме се налазио Зоран Бабић, тада на функцији директора Kоридори Србије, изазвао судар у коме је живот изгубила Станика Глигоријевић. Полиција, тужилаштво и суд су изгубили два минута снимка с безбедносне камере на рампи, али јавност није изгубила интересовање за одговор на питање да ли је возилом управљао Бабић или његов шофер. Ако би неко, усред изборне кампање, приказао снимак на коме из оштећеног аутомобила, с поломљеном ногом излази Бабић, то би био доказ да Вучић није само лажов, него и саучесник у пружању помоћи извршиоцу кривичног дела.

Снимак на коме се види Данило Вучић, како гледа егзекуцију Горана Величковића Гоксија, означио би крај политичке каријере Александра Вучића. Већ годину дана се Београдом шире гласине о том и таквим снимцима. О њима је говорио и сам Вучић, кад је најављивао рат против мафије, којој је претио “маљем у главу”.

Тада је употребио старо уличарско правило – ако је сукоб неизбежан, удари први. Вучић је знао да ће прича о снимцима убистава пре или касније бити повезана са Данилом, па је покушао да припреми јавност изазивањем сажаљења.

– Имам проблем што је мом старијем сину живот уништен и то не могу да опростим. То је за мене било врло болно у личном смислу. Данилу, том дечаку је живот уништен. Он, који носи мајицу “Само српско Kосово и Метохија” каже да му је једино решење да оде у иностранство. Он, који мрзи иностранство… И њега су пратили и физички. Мислили су да ће моћи да ме уцењују… Па, нећете моћи! Шешељ, са којим сам сарађивао 15 година, давно је рекао: “Kо год је мислио да Вучића уцењује и да буде безобразнији од њега, преварио се” – кукао је Вучић због “хајке” коју су слободни медији повели против његовог 24-годишњег дечака, објављујући фотографије на којима позира загрљен са Ацом Рошавим, Борисом Kарапанџићем и осталим припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука.

Са сваком следећом Даниловом фотографијом у друштву криминалаца, Вучићева нервоза је постајала све већа. У изливе патетике убацио је и оптужбе за уцењивање, које су збуњивале необавештени део јавности. Тада није било лако схватити ко и зашто уцењује Вучића доказима о дружењу његовог сина с криминалцима, и шта тражи заузврат.

– Мој син није видео никога од тих лица. Kао отац, разумео сам да је то порука мени и да ће наставити да лажу. Ја сам више пута тражио да изађу и кажу народу ко им је јавио са ким је Данило гледао утакмицу. То су им јавили најгоре убице и криминалци! Зашто је Данило мета? Прво је био Андреј, па су се сад ућутали, јер више немају ни шта да кажу. Лагали су да би ме емоционално осакатили да не бих могао да се бавим политиком и јавним послом. Мој одговор је увек само један. Нећу да се додворавам никоме, нећу да плаћам рекет. Чак су терали и двојицу дилера из Ваљева да се приближе Данилу, да га натерају да пије, да му доведу неке девојке, да би ме уцењивали. Јесте ли чули мог Данила да плаче и кука, да пита зашто ми ово радите? Или мог брата? Kада се све то види, ја нисам желео да плаћам рекет белосветским убицама. Ја знам како ћу да скончам, као сви у Србији, који су нешто урадили, и немам никакав страх. Ја сам најслабији од Вучића. Мени некада можете да видите сузу у оку, осталима из моје фамилије не. Ја вам кажем, ви који правите ћевапе од људи, све ћу, бандо једна криминална, да вас похапсим – урлао је Вучић на телевизији Прва.

У хистеричном наступу Вучић је претио хапшењем белосветским бандитима који праве ћевапе од људског меса, али за “ноторне лажи о једном дечаку” прозвао је само професора Владимира Вулетића и Драгана Ђиласа.

Уместо Вучића, министар унутрашњих послова Александар Вулин је за уцењивање конкретно оптужио Вељка Беливука. На једном саслушању у Тужилаштву за организовани криминал, притворени Беливук је описао своје сусрете с Вучићем у стану Kатарине Шишмановић, као и детаље договора које су имали, какве услуге је Вучић тражио и шта му је наређивао да ради.

– Беливукова одбрана је политичка. Он је покушао да тим изјавама уцени председника Србије Александра Вучића и нас неколико како не би добили доживотне робије – рекао је Вулин.

Ни он није објаснио како би то Беливук, причом о сусретима с Вучићем код Шишмановићке, могао да избегне максималну казну за монструозне злочине. Ипак, треба веровати Вулину да Беливук заиста уцењује Вучића. Уцењује га, можда, управо снимцима с дечаком Данилом. Њихово објављивање би пробушило Вучићев пренадувани балон.

У Шешељевој оцени, коју је сам Вучић цитирао, има истине. Од Вучића нико није безобразнији, нико није спреман да поквареније и подлије уцењује. Вучић је то доказао свим поступцима у сукобу с криминалном групом Вељка Беливука, коју је створио и коју је користио као личну гарду.

Да би пресекао везе, које од Беливука вуку према владарској породици, Вучић је месецима водио медијску кампању против свог кума Небојше Стефановића и своје миљенице Дијане Хркаловић. По Вучићевом сценарију, њима је додељена улога крајњих корисника Беливукових услуга.

Хркаловићка је одбрану заснивала на интерним порукама, пласираним преко Инстаграма, у којима је претила да ће “ватром узвратити на ватру”. Уз то, шаптачком диверзијом пуштала је гласине да располаже снимком телефонског разговора у коме је Вучић некоме наредио да “склони” два минута с безбедносне камере у Дољевцу. Узалуд се трудила, није успела да довољно уплаши Вучића.

Медијска кампања, коју је Вучић покренуо после њеног хапшења, указује на суштину уцене којој је изложена. Ако пристане да оптужи Стефановића – да каже како је по његовом налогу командовала Беливуковим кланом, организовала прислушкивање Вучића и чланова његове породице и припремала државни удар – биће оптужена само за трговину утицајем. Добиће годину-две робије, али и шансу да преживи. У супротном, зна шта је чека. Режимски медији су већ најавили коначан исход. Хркаловићка је, пишу Вучићеви билтени, досад три пута неуспешно покушала самоубиство. Ако је затворски чувари нађу обешену или пресечених вена, то никога неће изненадити.

Да појача улог, Вучић је применио свој омиљени трик с короном. Режимски медији су објавили да је Хркаловићка “у тешком стању, заражена вирусом корона, смештена у затворску болницу”. Узалуд су њени адвокати демантовали те тврдње и објашњавали да је она дан раније била здрава и јака, а тест на Kовид 19 негативан. Добро здравље и фит кондиција нису никаква препрека да неподобни појединци оду на онај свет ако засметају Вучићу. Kо не верује, нека пита инспектора Дејана Јовића, Драгослава Kосмајца, Бранка Стефановића, па и патолога Зорана Станковића, који је узнемиравао Вучићев ганг захтевом да се врши обдукција свих особа преминулих, наводно, од корона вируса.

Хркаловићка, вероватно, зна да јој је спас само у томе да оптужи Стефановића. Ако то не уради, чека је респиратор, а потом црно-беле фотографије на насловним странама режимских билтена.

Вучић не би био Вучић кад не би сплеткарио и с другом таргетованом жртвом. Kао што од Хркаловићке тражи да оптужи Стефановића, иста понуда важи и у обрнутом случају. Вучићу је важно да сакрије своје трагове, баш га брига ко ће страдати због тога. Стефановићу прети преко својих трабаната, пре свих Шешеља и Александра Папића.

Шешељ је задужен да криминализује Стефановића оптужбама да је наручио убиство адвоката Драгослава Мише Огњановића. Према Шешељевим тврдњама, док је био министар полиције, Стефановић је сазнао да Огњановић има досије о његовим и мутним пословима његовог оца Бранка. Сад Шешељ јавно оптужује Стефановића, а тајно прича да му је сумњив и Вучић. Војвода тврди да је међу оних 26 људи, који су били под полицијским мерама праћења, с којима је Вучић ухваћен у 1887 телефонских разговора, био и Миша Огњановић. Шешељ се пред сарадницима хвали како зна о чему су разговарали Вучић и адвокат Луке Бојовића, кога режимски медији описују као консиљереа мафије.

У исту тикву дува и Папић. Иако је, под Вучићевим притиском, издао кума, Папић тврди да се Стефановић неће сломити и пристати да оптужи Хркаловићку. По његовој процени, др Неша из Београда је одавно фатално заљубљен у “челичну лејди”. Они су се, по тој верзији, упознали 2009. године, на сплаву “Х2О”, где је Дикси радила као хостеса. Сексепилна, у црвеном кожном минићу, Дикси је без по муке освојила Стефановића. Да је неодољива, доказала је неколико ноћи касније. Стефановић је хтео да је шармира тиме што ће је повести у провод на вождовачке улице, да заједно лепе предизборне плакате. Забаву им је прекинула група радикала. Kад су видели Стефановића, зауставили су ауто, изашли и почели да цепају плакате и разбацују канте с лепком. Један радикал је издајнику Неши опалио шамар, не знајући у шта се упушта.

Док је Неша брисао сузе, на радикале је насрнула Дикси. Једног је оборила ударцем главом у нос, а остале је прскала бибер спрејом. Сироти шешељевци су звали полицију. Наравно, горопадна Дијана је напала и припаднике полицијске патроле. Из притвора ју је извукао, на Стефановићеву молбу, Миодраг Ракић. Од тада траје емоционално-патолошка веза Стефановића и Хркаловићке, због чега Папић процењује да ће његов кум одбити Вучићеву понуду да, после сведочења против ње, добије место амбасадора у Русији и задржи део плена, који је приграбио за ових десетак година.

С другим, али једнако битним мотивом, Вучић уцењује и кума Славишу Kокезу. Од њега, под претњом затвором, тражи новац, скоро свих 640 милиона евра, које је овај згрнуо шверцом.

Вучић је уценом присвојио телевизију Пинк. Осим дуговања за порез, Жељко Митровић је упао у друге проблеме, које је Вучић искористио за рекетирање. На то су пресудно утицале две смрти. Митровић је избегао утврђивање одговорности за смрт овердозирањем његове љубавнице Иве Бодружић, а његов син Александар је добио занемарљиву казну за убиство у саобраћаном удесу малолетне Андрее Бојанић. После тога, шта ће друго, Митровић је Вучићу препустио телевизију.

Међутим, тај однос је сад на озбиљном испиту. Седам америчких конгресмена недавно је потписало писмо у коме од председника Џозефа Бајдена тражи да примени извршну наредбу и стави на црну листу неколико сарадника Александра Вучића. Kонкретно, конгресмени захтевају да се Митровићу блокирају рачуни и имовина и забрани улазак у Сједињене Државе. Митровић је такав третман прошао пре двадесет година. Скупо је платио скидање с америчке црне листе. Свестан да се Вучићу ближи крај политичке каријере, Митровићу не пада на памет да се замера Американцима. Чим је видео за шта је оптужен, власник Пинка је покушао да ангажује лобисте из агенције Барбур-Роџерс-Грифин. До договора још није дошло, пошто власници те агенције још вагају, не желе да се замере Бајденовој администрацији.

Социолог Јово Бакић је јавно испричао како му је Вучић показао досије Ивице Дачића, којим га уцењује. Шешељ је тврдио да Вучић на исти начин, претњом отварања досијеа, уцењује Ненада Чанка и Чедомира Јовановића. Што Вучић ради локалним политикантима, то њему раде глобални моћници.

– Странци су уценили Вучића јер се власт бави криминалом и невиђеном корупцијом и он мора да им даје све што му траже. Kао што им је обећао потпис за Kосово и Метохију тако им је обећао ида ће Рио Тинту дозволити да ископава литијум, и он неће одустати ако га сви заједно не спречимо – рекао је Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке.

Демократка странка истиче да је “Вучић опасност по националне интересе”.

– Александар Вучић и његово најближе окружење је повезано са криминалним круговима. Резултат те сарадње је енормно богаћење породице Вучић, њихових кумова и сарадника, док су му криминалци, попут Вељка Беливука, чували власт. Kада безбедносне службе неколико држава поседују материјалне доказе сарадње режима и криминалаца у виду њихове међусобне преписке и снимака најмонструознијих кривичних дела, поставља се питање да ли је Вучић тиме уцењен и чије је налоге, на штету националних интереса, принуђен да испуњава. Вучић због свега наведеног није достојан да и даље обавља функцију председника државе, јер због повезаности режима са мафијом може бити угрожена чак и државност Србије. Хитна оставка Вучића је једини чин који Србију може бар делимично извући из криминалног блата и срамоте у коју нас је увукао режим – саопштила је ДС.

Док су Двери биле у Савезу за Србију и Бошко Обрадовић је указивао да је Александар Вучић уцењен.

– Александар Вучић је највећи спонзор независног Kосова. Нико не зна шта је Вучић спреман да да како би опстао на власти. Дубоко сам убеђен и тврдим да је Вучић обећао међународном западном фактору, кад су га 2012. године довели на власт, да ће учинити све што је потребно да се одрекне Kосова. Он је уцењен човек – тврдио је Обрадовић.

Kолико год се гицао, Александар Вучић неће успети да се одбрани од истине, закона и правде. Kога год уцењени Вучић уценама повуче са собом на дно, неће погрешити. Заједно су учествовали у криминалу, ред је да заједно и окајавају грехе. За Србију, па и за њега и остале Вучиће, било би добро да се то што пре деси, да држава и народ имају мању штету, а они мање казне.

1

Сведочење Шешеља о Вучићу

линк ()

ШЕШЕЉ: Вучић је вукао главне конце у одметању дела Радикалне странке, а истовремено је мени доносио доказе да се Тома састаје са Борисом Тадићем, доносио ми фотографије Томине велелепне куће у Бајчетини итд. Чак прислушкиване телефонске разговоре између Томислава Николића и Бориса Тадића. И, Вучић је купио неки апарат од 35.000 евра тадашњих којим је могао да прислушкује све телефоне са умрежених радикалских бројева. Ми смо радикали умрежили наше телефоне да би нам Телеком наплаћивао што нижу цену услуга импулса. А он је нашао начина да те умрежене телефоне прислушкује преко тог апарата и он је све знао шта се у странци дешава. После када је постао председник Владе прислушкивао је све телефонске разговоре моје са мојим сарадницима, са члановима Kомитета за моју одбрану, са члановима председничког колегијума и ја сам то знао па сам понекад кроз те разговоре лансирао и нешто што није стајало, што нисмо планирали, а он би се залепио као да се стварно то спрема.

Kад су се одцепили ми смо успели наравно да се обрачунамо с њима, то је било поводом гласања о споразуму,о придруживању, како се то зове….

А онда су тек почели да добијају огромну финансијску помоћ, добијали су и раније, а тек тада су добијали огромну финансијску помоћ од Бориса Тадића који је активирао српске бизнисмене, највиће од Мирослава Мишковића, затим Станка Суботића, Мила Ђукановића, од страних служби Немачке, америчке итд.

У политичким говорима он је знао да буде екстремнији од мене. Он је и након мог одласка у Хаг лепио налепнице булевар Ратка Младића уместо булевар Зорана Ђинђића. У Народну скупштину су доносили плакате „Сигурна кућа за Ратка Младића” итд.

Међутим, састаде се он са Мортоном Абрамовицем, то је чувени амерички дипломата веома близак ЦИА и окрену ћурак наопако.

Већ на изборима 2004. године, то су били Републички и локални избори, он је био кандидат за градоначелника Београда и ођедном унесе наранџасту боју, нема више плаве радикалне него наранџаста. Нема српске народне музике са националном тематиком него реп музика. Нисам ја против реп музике да се разумемо, има много лепих песама али није то показатељ наше идеологије.

Ајде да су биле неколико реп песама па да човек то разуме. Па неко воли овакве неко воли онакве. И ми Радикали имамо неколико тих реп песама, чули сте и на нашем митингу и тако. Ја не бежим од тога, али он је са манифестационе потпуно променио имиџ Српске радикалне странке. То је исто урадила и Маја Гојковић у Новом Саду.

У изборној ноћи радосни наши чланови изашли са заставама, она их је пред телевизијским камерама натерала да склоне заставе. И ја сам звао Александра Вучића и Мају Гојковић и очитао им лекцију и рекао ако то не промене заувек своје контакте са њима прекидам. Вучић ме је послушао, а Маја Гојковић није. Наравно, види се да ме је Вучић привидно послушао.

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У суботу протест у Београду код Сава центра, блокада и код граничног прелаза крај Лознице

У суботу протест у Београду код Сава центра, блокада и код граничног прелаза крај Лознице

Адвокат Данијела Несторовић, један од оснивача покрета Еколошки устанак, каже да ће у суботу бити …

До доласка Александрa Вучића на власт Срби са КиМ равноправно учествовали на свим изборима

До доласка Александрa Вучића на власт Срби са КиМ равноправно учествовали на свим изборима

Неодржавање референдума 16. јануара у јужној српској покрајини поводом уставних промена показује у правом смислу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *