четвртак , 24 септембра 2020

Прима месечно 500.000 и сам себи даје 13. плату!

0
(0)

Од именовања 2011. године Манић прима плату од 500.000 динара, а до прошле године добијао је и додатних 2.500 евра као члан Управног одбора ЈУБМЕС банке. Сам себи исплаћује и 13. плату, а на сваких неколико месеци организује скупе семинаре и конференције на којима бораве чланови Министарства финансија, са супругама и децом.

– Све то плаћа Удружење. А с обзиром на то се Удружење финансира од осигуравајућих кућа, којима грађани уплаћују осигурање, посредно заправо сво његово раскалашно понашање плаћају сами грађани. А сад је осигурање додатно поскупело – каже извор из УОС-а.

Велики апетити Владана Манића тако могу да објасне нелогичну одлуку о поскупљењу од 45 одсто за обавезно осигурање моторних возила, које је Удружење, уз сагласност НБС донело 1. јула, а за које је стручна јавност већ указала да нема никаквог оправдања и реалног разлога. Иако не обавља јавну функцију и иако се Удружење осигуравача Србије не финансира из буџета, Манић има јавно овлашћење, законом поверено од стране државе.

– Он га злоупотребљава и бахати се са туђим новцем. Само за прошлогодишњи семинар у бањи код Аранђеловца направио је рачун од шест милиона динара. Исплаћује велике апанаже за чланове Управног одбора, сваком појединачно више од 100.000 динара, па преко њих успева да за све своје ненаменске активности добије сагласност. Истовремено, удружење је у губицима више од милијарду динара – прича овај извор.

Владан Манић потврђује сазнања новинара да прима 500.000 динара месечно као генерални секретар Удружења, а признаје и да сам себе части 13. платом. Како каже, није на јавној функцији па нико није оштећен. Што се тиче гибитака Удружења, каже да су то наслеђени дугови из претходног периода, који су, када је дошао на чело Удружења били већи од две милијарде динара, а он је успео да их смањи на милијарду.

– Исплатио сам себи 13. плату и прошле и претпрошле године, у висини од око пола милиона динара, али је сагласност за то дао Управни одбор. И за све семинаре и спротска дружења где долазе наши пријатељи из осигуравајућих кућа, сагласност за финансирање свега тога даје Управни одбор – каже Манић.

Да је и ту отворен простор за махинације, јер испада да сами себи дају сагласност за трошење пара на дружење, храну и пиће, говори податак да је председник Управног одбора Удружења Душко Јовановић, директор „Сава-осигурања“, а сви остали чланови су из највећих осигуравајућих кућа. Међутим, Манић ни у овоме не види ништа спорно.

– Формално-правно ми смо у власништву 24 компаније из Србије, а то су 24 осигуравајућа друштва која нас финансирају. Тако све активности и сав трошак заправо плаћају друштва – закључује Манић, додавши да је Удружење прошло све контроле и ревизије о пословању, те да је закључено да ништа није ненаменски трошено.

Манић је иначе пре доласка на чело Удружења осигуравача Србије годину дана био саветник министарке финансија Дијане Драгутиновић, а претходно члан извршног одбора Марфин банке. Заменик је председника стручне радне групе српске владе за унапређење система осигурања у саобраћају, те члан Владине радне групе за спровођење пројекта осигурања ризика у случају елементарних непогода.

 

Радио 021

фото: биг.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

25 Коментара

 1. Ko ovom skotu dade toliku platu a običan radnik samo što je živ na aparatima smo godinama zbog takvih govana kao što je ovaj a nije on jedini ko zna koliko takvih ima bedna li si srbijo…

 2. Kqako samo vredjate eksperte oni su cak iz belog sveta dosli da pomognu ovaj narod i zemlju , da li vi uopste znqate kakve su oni visoke skole zavrsili i dosli sa ogromnim znanjem koje nam je toloiko potrebno i on mora da namlati to znanje

 3. jbg ovako se stedi sve da im jebem sto imaju smrdljivci

 4. ma pustite coveka neka sisa ovge pa izabraoga narod

 5. Dovoljno bi bilo da svi slični debili imaju platu koliko zaslužuju i ne treba onda dirati penzose koji su pošteno zaradili penziju

 6. kakav odvratan lik,fujjj ko nas predstavlja u svetu,nije ni cudo sto nam tako ide…Jel to onaj sto ide na zurke po svetskim parkicima i diluje bombonice kod nas na love festu? 🙂

 7. Bitno je da penzionerima umanji penzije A ovakvim skotovima ni slučajno

 8. to je srbija banda , ii naravno banana drzava..

 9. Јмбес банка легло блеосветских разбојника и усташа

 10. Колико ли још оваквих ликова дере кожу овом народу?

 11. „sposoban“covek a pre svega „dokazan“ u strucnosti 😛

 12. Zato svi mi moramo stedeti da bi oni imali te“jadne“plate.Pa valda smo ih zbog toga i izabrali.

 13. Pravi Nikola Tesla, iz pogleda mu se vidi da je covek suva inteligencija. Jebem te Srbijo koliko jos imas ovakvih djokera

 14. ,, Baš me čudi “ da se to kod nas dogadja.

 15. ma pokricemo to mi bogati sa 12000 hiljada i treba da sisaju ovce

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *