Михајловић: За седам дана одлука о смањењу плата и пензија

0
(0)

ЛАЈКОВАЦ – Потпредседница владе Зорана Михајловић најавила је данас да ће влада у наредних седам дана донети одлуку о томе колико ће бити смањене плате у јавном сектору и пензије.

„Најмање је битан дан, да ли ће бити четвртак, петак или викенд, или понедељак, већ да то буде квалитетно урађено”, рекла је Михајловић новинарима у Лајковцу, где је обишла радове на обнови барске пруге, поводом Дана железничара Србије.

Она је нагласила да очекује да у наредних седам дана влада сасвим сигурно има одлуку о томе и оценила да је важније да се тачно дефинишу приоритети у министарствима и јавним предузећима и да се одвоји битно од небитног.

На питање новинара о уштедама које је најавио премијер Александар Вучић, које би у јавним предузећјима следеће године требало да износе 700 милиона евра, Михајловић је рекла да сва предузећа морају да имају јасно дефинисане приоритете, од инвестиционих до других, као и да је важно да се реализује само оно што је приоритетно, док ће све остало морати да сачека неко боље време.

„До викенда ћемо разговарати о томе и за викенд ћемо већ конкретно знати колико и где ћемо штедети”, рекла је Михајловић, која је и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

—————————————-

Михајловић: Преокрет у пословању Железница Србије

ЛАЈКОВАЦ – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић данас је, честитајући Дан железеничара Србије, поводом 130 година постојања, најавила да ће у наредне три године бити реконструисано више од 400 км пруга, да ће се градити нове пруге и ускоро реформисати предузеће Железнице Србије.

„Честитам железничарима њихов дан са поруком да ће Влада нарочиту пажњу посветити развоју саобраћаја”, рекла је Михајловић.

Она је приликом обиласка радова на обнови дела барске пруге од Лазаревца до Лајковца у дужини од 1,4 километра која је оштећена у мајским поплавама и која ће бити отворена за саобраћај 1.октобра, рекла да ће Влада помоћи руководству Железница у решавању свих проблема и најавила прекретницу у пословању тог предузећа.

Она је истакла да не жели више да се прича о томе како возови иду брзином 42 км на сат и колико су старе пруге и вагони, већ о томе како ће се убрзати постојећи пројекти и реализација одобрених кредита и покренути нови.

Михајловић је рекла да ће бити припремљена студија изводљивости за изградњу пруге од Београда до Будимпеште заједно са кинеским партнерима и да ће то биит стратешки пројекат за нашу земљу.

Према њеним речима, вредност пројеката на Железници тренутно износи више од 1,2 милијарде евра и у наредном перидоу ће бити убрзани одобрени кредити Чешке, Русије, Европске банке за обнову и развој и других.

На питање новинара када ће бити изабрна генерални директор Железница Србије она је рекла да ће Влада одлучити о томе како ће бити изабран, да ли путем конкурса или не, али да је важно да до тада српске Железнице функционишу.

Она је напоменула да Железнице Србије тренутно имају два извршна директора – Предрага Јанковића и Светозара Ћапина и да сада Железнице неке ствари раде и брже и ефикасније него у претходном периоду с обзиром да је убрзано активирање чешког и руског кредита.

Михајловић је казала да ће сутра делегација руских железница посетити Београд и да ће се разговарати о почетку радова на шест деоница Коридора 10 предвиђених Анексом 2 уговора.

На питање да ли ће бити укинуте субвенције Железницама Србије потпредседница Владе је ркела да скоро све железнице у региону добијају субвенције и да је важније да се од тих субвенција виде резултати.

 
Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Преурањено“ је говорити шта ће бити с пензијама

4.2 (5) Фискални савет предлаже да се због пандемије вируса корона пензије у 2021. усклађују …

Србија: Држава презадужена, 2021. замрзавање зарада у јавном сектору

5 (3) У 2021. години потребна је контрола раста пензија и плата, а оправдано би …

17 Коментара

 1. A šta je tu čudno, prolaze svi majnd kontrol, odnosno penju se stepenicama napretka prema svetlosti… Zna se ko im je gazda… Osećam se spokojno, jer je Putin na čelu Velike Srbije iliti Rasije – Russia – Россия

 2. da su Srbi osvojili zlato na sp verovatno bi nam rekli danas

 3. sve je to za dobro naroda, kako ne razumete

 4. ja reko odluka o onih 20 posto smanjenja elekt.energije Pih gori ste nego svi prethodnici zajedno

 5. Pa ova laže i sama veruje da je istina.Takvog lažova i političkog iluzionistu skoro nećemo imati.

 6. OVO NIJE BILO NI ZA VREME TURAKA…MAJKE MI…

 7. Ua lopovčine, a odakle ti izniknu, majketi, nikogovićka

 8. Кучка мафијашконацистичка најављује српској беди и сиротињи рекет.

 9. Sudeći prema posteru koji su objavili pojedini domaći mediji, Aleksandar Vučić će 27. oktobra održati predavanje pred studentima čuvene Londonske škole ekonomije.GDE JE MICA MEGA TREND DOKTORIRO

  Evo nekoliko predloga o kojima bi Aleksandar Vučić mogao da govori:

  1. Kako sam se za par godina tranformisao iz okorele radikalčine koja je mrzela Britance zbog bombardovanja Srbije u liberalnog Evropejca. Takođe može da napomene da se protiv Tonija Blera još uvek vodi postupak pred srpskim sudom zbog bombardovanja i da je on traženo lice u Srbiji.

  2. Kako sam se osećao dok sam vrši recenziju Šešeljeve knjige “Engleski pederski isprdak Toni Bler”.

  3. Kako sam ugasio sve nezavisne medije dok sam bio ministar informisanja i kako polako cenzurišem sve mediji u današnjoj demokratsko-evrpskoj Srbiji.

  4. Kako sam bez ikakvog radnog iskustva u privatnom sektoru došao danas da vam držim čas o ekonomiji države.

  5. Kako su građani Srbije neradnici.

  6. Kako je moja vlada slagala poplavljene da će svi dobiti kuće pre zime.

  7. Kako sam u svoju stranku uspeo da učlanim najnesposobniji kadar u Srbiji i imenovao ih za gradonačelnike i upravnike. Takođe može napomenuti kako mu ministar inostranih poslova ne zna engleski.

  8. Kako ću sve penzinere i radnike dovesti do siromaštva smanjenje plata i penzija.

  9. Kako sam uspeo da povećam nezaposlenost, smanjim broj zaposlenih, smanjim izvoz, povećam uvoz i da se predstavim kao vrsni ekonomski i finansijski stručnjak.

  10. Kako sam uspeo da zataškam plagijatorske afere gradonačelnike Beograda i ministra unutrašnjih poslova.
  11,Kako sam prodao KOSOVO I METOHIJU,
  12.Kako prodajem SANDZAK,VOJVODINU I REPUBLIKU SRPSKU .

 10. 28 септембра сви СРБИ ХРИШЋАНИ ИКОНЕ У РУКЕ ПРОТИВ, Содома и Гомора за окорели грех, и њихов нестанак Содома и Гомора су, блуд, содомија и хомосексуалност. ПРАВОСЛАВНИ верници сматрају да је хомосексуалност грех због којих су кажњени становници Содома и Гомора, Од тога потиче израз содомија да се опише сексуални „злочин против природе“, као што су орални и анални секс (и хомосексуални и хетеросексуални), као и за сексуално општење са животињамa.

  Божанска пресуда је била да се Содома и Гомора, судњега дана, униште ватром и сумпором.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend